Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İÇERDE ASLAN DIŞARIDA KEDİ!

İÇERDE ASLAN DIŞARIDA KEDİ!
İç sahada oynadığı son 7 mücadeleden galibiyetle ayrılmayı başaran Yukatel Merkezefendi Belediyesi, aynı performansını dış sahaya yansıtamıyor. Son deplasman galibiyetini 9 Ocak tarihinde Galatasaray NEF karşısında alan yeşil beyazlılar, bu karşılaşmanın ardından çıktığı 4 deplasman mücadelesini de kaybetti.

Basketbol Süper Ligi’nde gösterdiği performansla basketbolseverlerin dikkatini çekmeyi başaran Yukatel Merkezefendi Belediyesi, özellikle sezonun ilk 4 mücadelesinde üst üste aldığı 4 mağlubiyetin ardından bambaşka bir kimliğe büründü. Son anlarda kazanılan ONVO Büyükçekmece ve AYOS Konyaspor karşılaşmalarının ardından, sahasında Manisa BB’yi rahat geçen ve bu süreçte 3’te 3 yapmayı başaran Şehrin Efendileri, sonraki dönemde bu denli galibiyet serisi yakalayamasa da önemli galibiyetlerin altına imza atmayı başardı. Beşiktaş Emlakjet, Fenerbahçe Beko, Türk Telekom gibi güçlü ekipleri sahasında deviren, Galatasaray NEF gibi Avrupa Kupası kovalayan bir rakibini ise 83-100 gibi bir skorla deplasmanda geçen temsilcimiz, Darüşşafaka, Bahçeşehir Koleji gibi Avrupa’daki temsilcilerimizi de PAÜ Spor Salonu’ndan eli boş göndermeyi başardı. Puan cetvelinde ateş hattında sezona başlayan, ardından gösterdiği performansla, play-off hattında 7’nci sıraya kurulan ve Avrupa Kupaları kovalayan bir ekip haline gelen Yukatel Merkezefendi Belediyesi, normal sezonun bitimine 10 hafta kala taraftarlarına Avrupa Kupaları için ümit vermeyi sürdürüyor.

İÇ SAHADA EN İYİ 6’NCI TAKIM

Avrupa’nın en dikkat çeken basketbol ligleri sıralamasında üst sıralarda yer alan Basketbol Süper Ligi’nde ikinci sezonunu geçirmesine rağmen, ligin gediklisi gibi bir performans ortaya koyan temsilcimiz, sahasında oynadığı 9 maçtan 7 galibiyet çıkarmayı başardı. Adı geçen 2 mağlubiyeti de sezonun ilk 3 haftasında Aliağa Petkim ve Frutti Extra Bursaspor karşısında alan Yukatel Merkezefendi, ONVO Büyükçekmece ile başlayan iç saha galibiyet serisine sırasıyla Manisa BB, Beşiktaş Emlakjet, Fenerbahçe Beko, Türk Telekom, Darüşşafaka ve Bahçeşehir Koleji galibiyetlerini ekledi. Şehrin Efendileri aynı performansı ise deplasmanda göstermeyi başaramadı. Sahasında en çok galibiyet alan takımlara bakıldığında en iyi 3’üncü performansı gösteren Yukatel Merkezefendi Belediyesi, sahasında 9 galibiyetli Anadolu Efes ve Türk Telekom, sahasında 8 galibiyetli Frutti Extra Bursaspor, Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Beko gibi devlerin ardından 6’ncı sırada yer alıyor.

SADECE KONYA VE GALATASARAY’I YENEBİLDİK

Dış sahada toplamda 11 maç oynayan Yukatel Merkezefendi sadece 2 galibiyet (AYOS Konyaspor ve Galatasaray NEF) alabildi. İkinci haftada dış sahada Darüşşafaka’ya kaybeden Zafer Aktaş’ın öğrencileri ardından sırasıyla Bahçeşehir Koleji, Pınar Karşıyaka, TOFAŞ, Gaziantep Basketbol, Anadolu Efes, Aliağa Petkim, Frutti Extra Bursaspor ve ONVO Büyükçekmece maçlarını da kaybetti.

ROGKAVOPOULOS MERKEZEFENDİ’DE PATLADI!

Profesyonel basketbol kariyerine Yunanistan’ın güçlü ekibi AEK’da başlayan 21 yaşındaki genç 3 numara Nikos Rogkavopulos, ülkesinde gösteremediği yeteneklerini Denizli’de göstermeye devam ediyor. Son olarak AEK’da 4.6 ve Promitheas’ta 7.6 sayı ortalamaları tutturabilen kısa forvet, hem oyun süresini arttırdı hem de 13.7 sayı ortalaması yakalayarak Yunan Milli Takımı’na kadar yükselmeyi başardı. Sezona çok iyi bir giriş yapan Nikos Rogkavopoulos, sezonun ilk maçı olan Aliağa Petkim mücadelesi kaybedilmesine rağmen Harrison’la birlikte takımın ayakta kalan iki isminden biri olmuştu. Harrison’un 23 sayı attığı mücadelede arkadaşına 19 sayıyla destek veren Rogkavopoulos, ABD’li yıldızla birlikte maç boyunca 70 sayı üretebilen temsilcimizin 42 sayısına imza atarak büyük katkı vermişti. Takımın özellikle son dönemde iç sahada yakaladığı müthiş galibiyet serisinde önemli rol oynayan Nikos, son olarak iç sahada oynanan Manisa BB mücadelesinde 7 sayı ürettikten sonra sezonun patlamasını yaptı ve üst üste 13 maçta çift hanelere çıkmayı başardı. Önceki gün oynanan ONVO Büyükçekmece karşılaşmasının da en dikkat çeken oyuncusu olan Nikos, 89-81 kaybedilen mücadelede neredeyse takımının kaydettiği sayının 4’te birine imza atarak 19 sayı kaydetti. Ligde ribaund krallığının da içinde yer alan Rogka, Büyükçekmece deplasmanında 14 de ribaund toplayarak double-double yapmayı başardı. Nikos’un ligdeki ribaund ortalaması ise maç başına 6.8 olarak büyük dikkat çekiyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!