3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

İranlı Obezite Eşler 2 Ayda Toplam 28 Kilo Verdi

İranlı Obezite Eşler 2 Ayda Toplam 28 Kilo Verdi
Obezite, yaşam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen bir hastalıktır. Aşırı kilo sorunu olan kişiler ancak yüzde 1-yüzde 7 oranında diyet ve egzersizle kilo verebilmektedir. Geriye kalan  yüzde 90’lık hasta grubu ise kanser, diyabet ve kalp damar problemleri riski ile karşı karşıyadır.

Obezite, tüm toplumlarda çok yaygın görülen bir sağlık sorunudur ve giderek küresel bir epidemi halini almaktadır. PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Raşid Aykota, obezitenin nedenleri ve tedavisi hakkında bilgiler vererek her yıl 2.8 milyon insanın fazla kilo ve obezite sebebi ile öldüğünü belirterek obeziteye dikkat çekti.Obezitenin giderek yaygınlaşarak halk sağlığı sorunu haline gelmesi, tüm dünyada obezite ile mücadele çalışmalarının başlamasına neden olmuştur. DSÖ verilerine göre, fazla kiloluluk ve obezite Avrupa’daki yetişkinlerde Tip 2 Diyabetin yüzde 80’inden, iskemik kalp hastalıklarının yüzde 35’inden ve hipertansiyonun yüzde 55’inden sorumludur ve her yıl 2 milyondan fazla ölüme neden olmaktadır.

 

Obezite Nedir?

Obezite, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi” olarak tanımlanmaktadır. Yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının ortalama yüzde 15-20’sini, kadınlarda ise yüzde 25-30’unu yağ dokusu oluşturur. Erkeklerde bu oranın yüzde 25, kadınlarda ise yüzde 30’un üzerine çıkması durumu yani pratik olarak beden kütle indeksi (BKİ) değerinin 25 kg/m2’nin üzerinde olması fazla kiloluluk, 30 kg/m2’nin üzerinde olması ise obezite olarak tanımlanır.

            İran’dan gelen çift PAÜ Hastanesinde obezite ameliyatı ile sağlığına kavuştular. 44 yaşındaki Saeid Mayidian Nisan ayında yapılan operasyon ile 2 ayda 122 kg ile girdiği ameliyat sonrası 17 kg. verdi. 38 yaşındaki eşi Natan Mayidian ise 108 kg. ile eşi için girdiği ameliyatta 11 kg. verdi.

 

 

Obezitenin kalıcı tedavisi cerrahi yöntemdir

Obezitenin kalıcı tedavisinin cerrahi yöntemler ile sağlandığını belirten Dr. Aykota ‘’diyet ve egzersizle daha düşük oranda başarı sağlanırken, cerrahide bu oran oldukça yüksektir. Obezite cerrahisi kişinin sadece estetik görünümünü iyileştirmekle kalmaz yaşam kalitesine de olumlu katkı sağlar. Bu nedenle; kalp ve damar hastalıkları, psikolojik bozukluklar ve uyku apnesi gibi hastalıklara karşı cerrahi ile kalıcı kilo verilerek çözüm sağlanmaktadır.’’ dedi.

Ayrıca son yıllarda obezite ameliyatlarına olan yoğun ilgiden bahseden Dr. Muhammed Aykota ‘’Çağın en korkulan hastalığı morbid obezitenin cerrahi tedavisinden elde edilen sonuçların yüz güldürücü olması nedeniyle operasyonlar son yıllarda artan sıklıkla yapılmaktadır. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Obezite Merkezi gerek yurt içi gerekse  yurt dışı Avrupa ülkelerinden özellikle Almanya, Fransa, İngiltere, Danimarka, İsviçre, Hollanda, Avusturya, Bosna Hersek ve İran gibi ülkelerde yaşayan hastaların ameliyat olmak için tercih ettiği güvenli bir merkez haline gelmiştir’’ açıklamalarında bulundu.

Sağlık Turizmi başladığı günden beri 10 ülkeden gelen hastalara hizmet verdiklerini söyleyen Dr. Aykota günlük hayatımızda tükettiklerimize dikkat etmek ve spor yapmak da obeziteyi önleyecektir dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!