3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

İş Dünyası, Yeni Sanayi Siteleri İçin Arazi İstiyor

Yılın son toplantısını yapan Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, meclis ve meslek komitesi üyelerini Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile buluşturdu. Odanın yeni dönemi için hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan Zolan, DTO üyelerinin sorularını da yanıtladı. Ticaret Odası üyeleri, Gıda İhtisas Sanayi Sitesi, Mobilyacılar Sanayi Sitesi, Motorlu Araçlar Sanayi Sitesi, İnşaat Malzemecileri Sanayi Sitesi ile Geri Dönüşümcüler Sanayi Sitesi’ne ihtiyaçları olduğunu dile getirdiler. DTO Başkanı Uğur Erdoğan da bu konuyu geçen hafta Denizli’yi ziyaretinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a da arz ettiklerini ifade ederek Başkan Zolan'dan destek ve yardım istedi. Başkan Erdoğan, üyelerine de birlik ve beraberliklerini asla bozmamaları çağrısında bulundu; “İstişare ederek elbirliğiyle çalışarak her sorunu aşarız” diye seslendi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DTO’nun 2022’deki son meclis toplantısına katıldı.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, açış konuşmasında, odalarında ve yanlarında görmekten memnuniyet duyduklarını ifade ettiği Başkan Zolan’a nezaketinden dolayı teşekkür etti. Başkan Erdoğan, “Değerli Başkanım, 20.000’den fazla üyesiyle şehrimizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Denizli Ticaret Odamıza ve aramıza hoş geldiniz. Bizlere, üyelerimize vakit ayırdınız; teşekkür ederiz. Çok değerli üyelerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımızla Denizli’miz ve sektörlerimiz için elbirliğiyle çalışıyoruz; ne zaman kapısını çalsak görüş ve taleplerimizle bizzat ilgileniyorlar. Bugün de aramızdalar; bizi yalnız bırakmadılar. Sizleri dinleyecekler; varsa sorularınızı alacaklar” dedi.

Başkan Zolan ise Başkan Erdoğan’la ortak sevdaları Denizli için ne gerekiyorsa her zaman her yerde her koşulda ve var güçleriyle mücadele verdiklerini söyledi; şehrin kalkınması, halkın imkanının ve refahının artması, sosyal yaşam kalitesinin de yükselmesi için her türlü kaynağı ve ekibi seferber ettiklerini kaydetti. Farklı kesimlerle farklı sektörlerden çok sayıda insana hizmet veren DTO Başkanı Erdoğan’ın başta Denizli iş dünyası olmak üzere vatandaşla aralarında kurdukları bağın en önemli isimlerinden biri olduğunu belirterek, emek ve gayretleri için teşekkür etti.

Denizli Ticaret Odası

DTO ÜYELERİ, İSTEK VE GÖRÜŞLERİNİ İLETTİ

Daha sonra DTO Meclis üyeleri ile meslek komitelerinin üyeleri, çeşitli konularda Başkan Zolan’a istek ve görüşlerini aktardılar... Toplantıya katılan inşaat malzemeleri satıcıları “Halk Caddesi'nde çok sıkıştık; artık sektördeki tüm meslektaşlarımızla organize çalışabileceğimiz daha geniş bir alana ihtiyacımız var. Onun için de sizden sanayi sitesi yapmak için yer talep ediyoruz” dediler. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren ve toplantıya gelen üyeler de yeni sanayi siteleri için çalışma başlatılmasını, bu amaçla kullanılacak yeni yerler bulunmasını istediler. Başkan Erdoğan da “Geçen hafta Denizli Teknik Tekstil Merkezi’mizin açılışı ve bazı ziyaretler için kentimizde konuğumuz olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a da şehrimizin Gıda İhtisas Sanayi Sitesi, Mobilyacılar Sanayi Sitesi, Motorlu Araçlar Sanayi Sitesi, İnşaat Malzemecileri Sanayi Sitesi ile Geri Dönüşümcüler Sanayi Sitesi’ne ihtiyacı olduğunu anlattım; kendilerine bu konuda destek beklediğimizi de ilettim. Başkanım, sizden de yardım bekliyoruz” dedi.

Denizli Ticaret Odası

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise Denizli'de bu konudaki talebi karşılayacak boyutta kamu arazisi bulunmadığını ancak bu konudaki aramalarına, çabalarına da ara vermediklerini, çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini söyledi.

Bu arada Hacıeyüplü Mahallesi’nde işletmelerin yer aldığı alanda ticaret yapan DTO üyeleri ise iş yerlerine adres anlamında ticari bir statü beklediklerini dile getirdiler; Başkan Zolan’a da “Bulunduğumuz yeri, özellikle şehir dışında, burayı bilmeyen yabancı müşterilerimize izah etmekte zorlanıyoruz. Tüm yasal yükümlülüklerimizi yerine getirdiğimiz halde bizleri mahalle arasında iş yapmaya çalışan küçük işletmeler zannediyorlar. Bu sıkıntımızın bir an önce ortadan kalkması için belediyemizden ve sizden çare üretmenizi rica ediyoruz” diye seslendiler.

Denizli Ticaret Odası

BAŞKAN ZOLAN, ÇALIŞMA BAŞLATILMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

Toplantının sonunda, Başkan Zolan beraberindeki Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş’e, kendilerine iletilen konular ve taleplerle ilgili çalışma başlatılması yönünde talimat verdi.

Denizli Ticaret Odası

BAŞKAN ERDOĞAN: İSTİŞARE EDEREK ELBİRLİĞİYLE ÇALIŞARAK HER SORUNU AŞARIZ

İlgi ve katılımlarından dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve ekibi başta olmak üzere salondaki herkese teşekkür eden Başkan Erdoğan ise “Genişletilmiş meclis toplantımız, bu yılın son oturumu oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımıza merak ettiklerimizi sorup fikirlerimizi ve taleplerimizi yüz yüze iletme imkânı bulduk. İstişareyle ve elbirliğiyle çalışarak baş edemeyeceğimiz sorun olmayacağına inanıyorum. Bugünkü buluşmamız bu anlamda önemliydi. Katılımınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!