Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İş Süreçlerini Kolaylaştıracak Çözümler İçin Desnet’te Buluşalım

İş Süreçlerini Kolaylaştıracak Çözümler İçin Desnet’te Buluşalım

Karekod okuyucu ve barkod yazıcı, Desnet ürün kategorileri arasında çeşitli alternatiflerle yer alan cihazlardandır. Barkod yazıcı diğer nesnelere yapıştırılabilen barkod etiketleri üretmek için tasarlanmış yazıcılardır. Barkod yazıcılar, etiketlere mürekkep uygulamak için direkt termal ya da termal transfer tekniklerini kullanırlar. Birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılan barkod teknolojisi işleri çok daha kolay bir hale getirmektedir. Barkod üreticilerin yurt içi satışlarını da ihracat süreçlerini de kolaylaştıran bir sistemdir. Birbirine paralel durumdaki dikine çizgilerin numaralandırılmasıyla oluşan barkoddaki numaralar ülke kodu, üretici, ürün ve kontrol kodları şeklinde sıralanır. Barkodların yazdırılması için farklı teknolojilerin kullanıldığı barkod yazıcılardan yararlanılır. 

 

Doğrudan termal yazıcılardan üretilen barkodlar; ısı, güneş ışığı ve kimyasallar gibi unsurlara maruz kaldığında okunamaz hale gelme olasılıkları vardır. Bu nedenle termal transferle yapılan barkodların uzun ömrüne sahip değildirler. Termal transfer yazıcıların ürettiği barkodlar uzun ömürlü, genel baskı kalitesi ve üretim malzemeleri daha yüksek maliyetli olduğu için direkt termal yazıcılardan daha yüksek maliyetlidirler. Barkod yazıcı modelleri küçük işletmelerden endüstriyel kullanıma kadar oldukça geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Özellikle ürünlerin nakliyesinde sıklıkla kullanılırlar.

Barkod Yazıcıların Kullanım Alanları Nelerdir?

Barkod farklı mal ve hizmetler üreten birçok işyerinde kullanılır. Barkodlar demirbaşlar sınıflandırılırken, mallar satışa sunulurken ve lojistik firmalarında sıklıkla tercih edilir. Barkod yazıcı modellerinden ihtiyaca uygun olanın tercih edilmesiyle barkod kullanımı sürecinin daha kolay bir hale getirilmesi mümkündür. 

 

Barkod sistemi temelde bir kimlik oluşturma işlemi olarak tanımlanabilir. Ürünün fiyatına, ölçülerine, içeriğine, rengine ve birçok farklı detayına kolayca ulaşmayı sağlar. Ürünlerin üretim sürecinden son tüketiciye ulaşana kadar olan aşamalarında yer alan kesimlerin tümü için büyük bir kolaylık sağlar. Bu süreçte barkod yazıcı modellerinin katkısı çok büyüktür. Meyve, sebze ya da et gibi zaman kaybıyla bozulması söz konusu olan ürünlerin satıcıya ya da tüketiciye ulaştırılması konusunda barkodların hızlı bir şekilde basılabilmesi önemli bir avantaj haline gelir. Barkod yazıcılar bu açıdan değerlendirildiğinde zaman kaybının neden olabileceği maliyetlerin önlenmesinde etkili bir unsurdur.

 

Barkod sistemlerinin kullanımı esnasında barkod yazıcı modellerinin sergilediği performans da önemlidir. Yüksek performans sergileyebilen bir barkod yazıcı kullanıldığı zaman işlerin daha hızlı bir şekilde yürümesi mümkün olmaktadır. Çok sayıda barkod yazdırma işlemlerinin yapıldığı işletmelerde kullanılan yazıcıların kesintisiz bir performans sergileyebiliyor olması çok önemlidir.

 

Ürün satışı yapılan ticari işletmelerde barkodların silik ya da barkod okuyucu tarafından okunamaz olması durumunda müşteri kuyrukları uzayabilir. Bu durumda işletme açısından zaman kaybı müşteri açısından da memnuniyetsizlik ortaya çıkabilir. İhtiyacı karşılayacak özelliklere sahip, kaliteli barkod yazıcı modellerinin tercih edilmesiyle bu tür sorunlarla karşı karşıya kalma riski minimize edilebilmektedir.

 

Barkodlar ürünlerin üretildikleri şehirden bir başka şehre ya da ülkeye gönderilmesi sırasında gönderim hatalarının önlenmesi konusunda önemli bir görev üstlenir. Hatasız şekilde ürünlere yerleştirilen barkodlar gönderim hatalarının önüne geçilmesini engeller. Hatasız şekilde baskı yapabilecek barkod yazıcı modellerinin tercih edilmesi bu aşamada çok önemlidir.

 

Barkod etiketleri kaliteli bir yazıcı ile basıldığında, uzak mesafelerdeki transfer süreçlerinde  dahi bulundukları yüzeyden çıkmadan sorunsuz bir şekilde kullanılabilirler. Olumsuz hava koşullarından etkilenmedikleri için silikleşme, sararma ya da okunmama gibi sorunlarla karşı karşıya kalınmaz.

Barkod Etiketi Nasıl Basılır?

Barkod yazıcılarda kullanılan yazdırma teknolojisi nokta vuruşlu ve mürekkep püskürtmeli yazıcılardan farklıdır. Kullanılan yazdırma teknolojisi sayesinde barkod yazıcılar daha az maliyetle daha yüksek baskı performansı sergileyebilirler. 

 

Barkod etiketi baskı işleminin yapılabilmesi için barkod yazıcı modelinin içine etiket kartuşu yerleştirilerek kartuşta yer alan etiketlere otomatik olarak baskı yapılır. Kalan etiket sayısını ve kullanılan kaseti görmeyi sağlayan akıllı kartuş özelliğinin bulunduğu makineler kullanıcıları doğru zamanda kartuş değişimi yapmaları için yönlendirebilmektedir.

 

Baskı şekli kullanılan yazıcının türüne göre değişiklik gösterebilir. Barkod yazıcılarda kullanılan baskı yöntemleri direkt termal baskı ve transfer baskıdır. Direkt termal baskı yönteminde mürekkep ve toner olmadan doğrudan baskı temelindeki kimyasal malzemeler ve ısıyla uygulanır. Termal transfer baskı yönteminde ise mürekkep kullanılarak ısı doğrudan etiket yerine kurdeleye verilir. Verilen ısının etkisiyle kurdele mürekkebin etiket yüzeyinde eritilmesini sağlar. 

 

Masaüstü barkod yazıcıları 2 ve 4 inç ölçülerine sahip olan etiketlerle kullanılabildiği gibi direkt termal ve termal transfer yapabilen modelleri bulunur. Bilgisayarlara ve iş yeri ağına masaüstü barkod yazıcı modellerinin bağlanabilmesi için USB ya da ethernet gibi farklı yöntemler seçilebilir. Eğer kullanılan model uzaktan bağlantı özelliğine sahipse barkod yazdırma işlemi akıllı telefonlardan dahi yapılabilir.

 

Desnet endüstriyel yazıcı, mobil termal yazıcı, araç yazıcı setleri, nokta vuruşlu yazıcı, masaüstü barkod yazıcı ve barkod yazıcı gibi farklı ürün çeşitlerini en uygun fiyatlarla https://www.desnet.com.tr/ adresinde müşterilerine ulaştırmaktadır.

Siz de karekod okuyucu ve barkod yazıcı ihtiyaçlarınızı en uygun modellerle gidermek için Desnet ile iletişime geçebilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!