3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

İşverenlere Prim Ve Vergi Desteği

İşverenlere Prim Ve Vergi Desteği
AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Nilgün ÖK;TBMM Genel Kurulunda yasalaşan Yükseköğretim KurumlarıTeşkilatı Kanunu ile Bazı Kanunlarda DeğişiklikYapılmasına Dair Kanun Teklifimaddeleri hakkında bir röportaj gerçekleştirerek vatandaşları bilgilendirdi.

ÖK; “Plan ve Bütçe Komisyonundagörüşmelerini tamamlayarakTBMM Genel Kuruluna getirdiğimiz ve yasalaşması için yoğun bir mesai harcadığımız Kanunda çok önemli düzenlemeler yer almaktadır. Vatandaşlarımızın taleplerini her zaman dikkate alıyoruz ve devletin vatandaş için olduğu düşüncesi ile onların işlerini kolaylaştıracak her adımı ivedilikle atmaya çalışıyoruz. Genel Kurulda yasalaştırdığımız buKanundada çiftçilerimize, üreticilerimize, çalışanlarımıza veiş dünyamızayönelik önemli düzenlemeler gerçekleştirdik.” dedi.

“Yeni Personel İstihdam Eden İşverenlere; 2020 Liraya Denk Gelen Asgari Ücret, Prim ve Vergi Desteği Verilecek.”

ÖK; Yaptığımız yeni düzenleme ile istihdama önemli bir destek sağlayacağız. İstihdam edilen mevcut personele ek olarak, 1 Şubat ile 30 Nisan 2019 tarihleri arasında işe alınan her yeni personel için 3 ay süreyle prim, vergi ve ayrıcaücret desteği sağlayacağız. Çalışanların 2.020 liraya denk gelen asgari ücreti, prim ve vergileri devletimiz tarafından ödenecektir. Maddenin işçi ve işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

ÖK; “Engelli VatandaşlarımızınDevletimizin Sunduğu Yardım ve Hizmetlerden Faydalanmaya Devam Edebilmesi Yönünde Önemli Bir Düzenleme Gerçekleştirdik.”

ÖK; “Biliyorsunuz bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza bakım hizmeti ya da sosyal yardım yapılmak suretiyle evde bakımına destek veriyoruz.Ancak, Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiye nedeniyle bakım aylığı için gereken maksimum gelir şartının aşılması söz konusu oluyordu.Bu durumdan dolayı engelli vatandaşlarımız ile aileleri mağduriyet yaşıyorlardı. Bu sorunun aşılması için;söz konusu ikramiyelerin gelir hesaplamasına dâhil edilmemesi yönünde önemli bir düzenleme gerçekleştirdik.Bu sebepten dolayı aylıkları kesilen vatandaşlarımızın haklarını tekrar geri almalarını sağladık. Ayrıca, bu düzenleme ile daha önce aylıkları kesilenlere de bu aylıkların tekrar ödenmesi mümkün olacak.

Çiftçi ve tarım üreticilerimizin tarımsal kredi borçlarını yapılandırıyoruz.

Ak Parti olarak öncelikli hedefimiz; çiftçilerin gelirini ve yaşam standardını yükseltmektir. Bildiğiniz gibi; tarımsal üretimin artırılması ve üreticilerimizin gerekli yatırımların yapılması amacıyla T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri öncülüğünde üreticilerin tarımsal krediye ulaşmaları sağlanmaktadır. Ancak tarım sektörü yapısı gereği ekonomik, sosyal ve çevresel faktörlerden etkilenebilmektedir. Bu da üreticilerimizin kredi ödemelerinde zorluklarla karşılaşmasına neden olabilmektedir. Yaptığımız düzenleme ile; tarımsal kredilerde temerrüde düşmüş olan çiftçilerimiz bu borçlarını,faiz oranı ile yapılandırabilecektir. Bu oranın üstündeki faizin % 5’i Hazine’den geri kalanı Kooperatifler tarafından karşılanacak.

ÖK;Poşet Kullanımının Azaltılması Uygulamasında;İş İnsanlarımızın Taleplerini Dikkate AlarakBeyan İşlemlerini Kolaylaştırdık ve Beyan Süresini Uzattık.

Bildiğiniz gibi;çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla başlattığımız plastik poşet kullanımının azaltılması uygulaması bu yılbaşında başladı. Sektör temsilcileri, verdikleri poşet ile ilgili beyanname işlemlerini muhasebe açısından takip etmekte zorlandıklarını ifade ettiler. BizdeGenel Kurulda yasalaştırdığımız düzenleme ileKDV beyannamesinde olduğu gibi aynı ayda beyan verilmesi ve ödenmesini sağlamış olduk. İşverenlerimiz ayın 15’inde beyanını verip aynı ayın sonunda ödeme yapabilecekler. Aynı yasa ile; Ocak, Şubat ve Mart ayı beyanname verme süresini 15 Nisan 2019’a, ödeme süresini de 30 Nisan 2019’a çekerek işverenlerimize yönelik bir olumlu adım daha atmış olduk.

Ayrıca,söz konusu beyannameler Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ayrı bir beyanname ile veriliyordu. İşverenlerimiz işlemlerini kolaylaştırmak adına bu beyannamelerin 2 ayrı Bakanlık yerine Maliye’ye KDV beyannamesi ile birliktetek kalemde verilmesi yönünde düzenleme yaptık.

ÖK; Kitap ve Dergi Satışlarında KDV’yi Kaldırdık

ÖK; “Yayıncılar tarafından yapılan kitap ve süreli yayın satışlardaKDV muafiyeti uygulaması vardı. Düzenleme ile tüm basılı kitap ve süreli yayınlarda KDV’yi kaldırdık. Bir başka deyişle Kanunun yürürlüğe girmesiyle okurlar kitap ve süreli yayın alırken artık KDV ödemeyecekler.”dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!