Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İYİ Partili Başkan Akışık karara tepki gösterdi

İYİ Partili Başkan Akışık karara tepki gösterdi
İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kararına tepki gösterdi. Akışık, “Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gece yarısı tek başına aldığı karar 42 milyon kadının ilgilendiriyor. Feshettiğiniz sözleşme, hakkını elinden aldığınız kadınlar ilk seçimde size dersinizi verecek” diye konuştu.

Türkiye, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sabaha karşı atılan imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi. Karara birçok kesimden tepki gelirken Denizli’nin tek kadın il başkanı olan ve henüz iki gün önce Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın cinsiyetçi yaklaşımına maruz kalan Akışık duruma sessiz kalmadı.

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık ‘Daha dün bir belediye başkanının yakışıksız yorumlarına maruz kalarak yaptığım açıklamanın gecesinde İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmek, biz kadınları savunmasız bırakmış, sözlü ve fiziksel şiddete, tacize, tecavüze, öldürülmeye razı bırakmıştır’ dedi.

Akışık açıklamasının devamında ise “Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacı devletlerinden olup 24 Kasım 2011'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 247 vekilden 246’sının kabul oyu, 1 vekilin çekimser oy vermesi ile "onaylayarak", parlamentosundan geçiren ilk ülke olmuştur. Meclisin verdiği kararı tek adam yönetimi bir imza ile kaldırmıştır. Bir, iki yüz kırk yediden büyük mü? Her gün bir kadın dayak yiyor, öldürülüyor, tehdit ediliyor, şantaja uğruyor. Eksiksiz her haber bülteninde yer alan kadına şiddet haberlerine rağmen İstanbul Sözleşmesi’ni feshedilmesi çağ dışı bir davranıştır. Caydırıcı yasalarla kadınlarımızın koruma altına alınmasını beklerken, elimizdeki kanunun sabaha karşı tek bir imza ile feshedilmesi orta çağa geri dönüşün sinyalleridir. Bu ülkede 42 milyon kadın yaşıyor. Hepsinin hakkını hukukunu ellerinden alıyorsunuz. Kadınlar olarak toplumda eşitsiz ve adaletsiz bir biçimde yaşamaya çalışırken, kadınlar toplumda, sokakta, yaptıkları işte, sizin sayenizde küçümsenirken, cinsiyetçi yaklaşım gün geçtikçe artarken İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini kabul edilemez. Bir insan kadınları savunan bir sözleşmeyi neden istemez? Rahat rahat dövebilsin, sövebilsin, öldürebilsin diye. Kadın düşmanlarını sevindirecek bir gelişmeye imza atıldı. Her gün en kötü ne olabilir ki derken, her gün daha kötüsü geliyor başımıza. En dibe gömülmeden çıkışı göremeyeceğiz anlaşılan. Bekliyoruz, sıradaki kötülük gelsin” diye konuştu.İYİ Parti İl Başkanı'ndan 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!