Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İzmir Denizlililer Derneği, Geleneksel Dayanışma Yemeğinde Bir Araya Geldi

İzmir Denizlililer Derneği, Geleneksel Dayanışma Yemeğinde Bir Araya Geldi
İzmir Denizlililer Derneği, her sene düzenlediği İzmir’de dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Denizli ve İzmir protokolünden bir çok isim katıldı.

İzmir Denizlililer Derneği, geleneksel dayanışma Yemeğinde bir araya geldi. İnciraltı Aqua Marin& Maydanoz Event Hall’da gerçekleştirilen dayanışma yemeğinde Denizli’nin birbirinden önemli isimleri bir araya geldi. Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Konak Kaymakamı Mehmet Eriş, İzmir il Tarım ve Orman Müdürü Musa Bakan, Merkezefendi Belediye Başkan yardımcısı Necdet Yılmaz ve çok sayıda Denizlili katıldı.

İzmir Denizlililer Derneği, Geleneksel Dayanışma Yemeği

BAŞKAN VELİ KASAP: İZMİR’DE BÖYLE GÜN BÖYLE GECE GÖRMEDİM

Dayanışma Yemeğinin açılış konuşmasında İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Veli Kasap, ‘İzmirli dostlarım denizlili hemşehrilerim hepiniz hoşgeldiniz. Hani bir laf vardır ben Veli Kasap olduğumdan beri, belediye başkanlığı yaptım. Ama İzmir’de böyle bir gece görmedim. Bu kadar basın, bu kadar üst düzeyde protokol, onun için hepinizin ayağına sağlık, yüreğine sağlık. iyi ki varsınız diyorum Denizlili hemşehrilerim. Tabi aramızda birbirinden değerli protokol var. Aslen Denizli Acıpayam Yeşilyuvalıyım. 1968 yılında rahmetli babam nur içinde yatsın Sasalı’ya gelmiş yerleşmiş. O günden bu yana Sasalı’da ikamet etmekteyim. 2004 Mart yılında Çiğli Sasalı belediye başkanı seçildim. 2009 yılında yasa gereği beldemiz kapanınca İzmir Büyükşehir belediye Başkanlığı görevi yaptım. 2016 yılında da İzmir Denizlililer derneği başkanıyım ve bu görevi halen sürdürüyorum. Şunu samimiyetimle söylüyorum dernek başkanlığına saygı duyulmasına istiyorum. Eşinden dostundan fedakarlık yaparsan burada başarılı oluyorsun biz de bu sayede başarının peşinden koşuyoruz. Tek bir amacımız var. 200 bine yakın Denizlili İzmir’de ikamet ediyor. Biz de İzmir’in bir ucundan bir ucuna Denizlililerle bir araya geliyorum. Ben de İzmir’de yaşayan Denizlililerden destek bekliyorum. Tüm Denizlililerin bu derneğe destek olmasını istiyorum. Bu derneğe Denizlili hemşehrilerimin üye olmasını davet ediyorum.’ dedi.

İzmir Denizlililer Derneği, Geleneksel Dayanışma Yemeği

BATUR: OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ

Buluşmada konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur;İzmir Denizlililer Derneği tarafından düzenlenen bu güzel geceye İzmir adına hepinize hoşgeldiniz diyorum. Bende baba tarafından Denizli Honazlıyım. Buradan tüm Denizlili hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımızı iletiyorum. Hemşehri dernekleri kentlerde önemli görevler üstlenen dernekler.Konak ilçemizde 1500’e yakın hemşehri derneğimiz var. Bu derneklerin içerinde Denizlililer Derneği aktivitesi ile hemşehrileri ile bir araya gelmesiyle, Denizli’nin geleneğini ve göreneğini kente taşıma hususunda önemli rol oynuyor. Hemşehri dernekleri çok önemli bi zde yerel yönetim olarak onları yanındayız. Özellikle Denizlililer Derneği’nin bundan sonraki yapacakları çalışmalarda omuz omuza çalışacağız. Hem Denizlili hemşehrilerimize hemde kentimize hizmet etmeye devam ediyoruz.”dedi.

İzmir Denizlililer Derneği, Geleneksel Dayanışma Yemeği

ZOLAN: DENİZLİLİ HER GİTTİĞİ YERE DEĞER KATAR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan buluşaada yaptığı konuşmada,”Bugün buraya geldik, sizleri gördük ve haftanın yorgunluğu geçmeye başladı. Denizli’de 80 ilden gelen misafirlerimiz var. Denizli kolay kolay göç vermez. Çünkü Denizli’de işle ilgili hayatla ilgili her türlü imkan var. Ama tabi ki Denizli’den de başka şehirlere gidişler var. Bu manada Denizlililerin en çok olduğu il de İzmir. Ege’nin lokomotifi İzmir’de Denizlili hemşerilerimizi çalışıyor. Denizlililer, Denizli’ye sığmadığı içi Denizli’den ayrıldılar. Denizlililer gittiği yerde herhangi bir sıkıntı ağırlık yaratmaz. Her gittiği yere değer katar güç katar. Bugün çok değerli çok değerli dernek başkanımızın hazırladığı buluşmaya katılmak için gayret ettik. Sizlerle buluştuk. Ben herkese teşekkür ediyorum. Denizli her geçen gün güzelleşiyor. Denizli ivmesini aldı, dünyada modern şehir denilince parmakla gösterilecek şehirlerden biri haline geldi. Ben buradan hemşerilerimi tekrar davet ediyorum. Denizli’ye daha sık gelin. Benim kalbim sizinledir.”ifadelerini kullandı.

İzmir Denizlililer Derneği, Geleneksel Dayanışma Yemeği

VALİ KARAHAN: DENİZLİ HER YERDE

Denizli Valisi Hasan Karahan yaptığı konuşmada, “Güzel bir akşamda bizleri burada güzel bir şekilde ağırladınız. Denizlililer her yerde. Burada 200 bin hemşerimiz İzmir’in güzelliği için çalışıyor. Sayın başkanımız bizi davet etti. Biz de davete icabet ettik. Ben dünyanın dört bir yanında yaşayan Denizlili vatandaşlarıma saygılarımı sunuyorum. Denizli geçmişte göç veren bir şehir olsa da artık gö alan bir şehir. Artık hızla da İzmir’den sonra bölgenin en hızlı gelişen şehridir. İnşallah daha güzel Denizli’yi sizlerin İzmir’den desteği bizlerin de Denizli’den desteği ile oluşturacağız” dedi.

ZEYBEKCİ: BİZ ZEYBEK’İ AYRI AYRI AMA AHENK İÇİNDE OYNARIZ

Buluşmada son sözü alan Ekonomi eski bakanı Nihat Zeybekci, “Malumunuz geçtiğimiz sene bugünlerde çok yoğun bir seçim kampanyası yapıyorduk. Bir demokrasi yarışı içerisindeydik. Sonunda İzmir bir karar verdi. Sonucu saygıyla selamlıyoruz. O dönemde çok önemli tespitlerimiz var. O dönemde İzmir’in her yerine ulaştığımız da İzmir’in bazı özelliklerini ve dinamiklerini gördük. Bu dinamiklere baktığımızda İzmir en çok hemen yakınındakileri Manisa’lı, iki numara Uşaklı ve üç numara Denizlili idi. Beşinci, altıncı sıradaki derneklerin yüzün üzerinde derneği var. Onların bize yaptığı eleştiride bize derler ki; “Biz horonu, halayı beraber oynarız, siz zeybeği ayrı ayrı oynarız” şeklinde idi. Biz de deriz ki, ‘Nerede bir halk oyunları yarışması olsa her zaman zeybek kazanır. Biz ayrı ayrı oynarız ama bir ahenk içerisinde oynarız’ ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!