Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İzmir’de Bürge Yolbilir’in Ölümene Neden Olan Sürücüye 25 Yıl Hapis Cezası

İzmir’de Bürge Yolbilir’in Ölümene Neden Olan Sürücüye 25 Yıl Hapis Cezası
İzmir’in Gaziemir ilçesinde  Bekir Karaaslan’a hafif ticari aracıyla 17 yaşındaki Bürge Yolbilir’in ölümüne sebebiyet veren sürücü Karaaslan’a “çocuğu kasten öldürme” suçundan 25 yıl hapis cezası verildi.

27 Nisan 2019 tarihinde Gaziemir ilçesinde  Emrez Mahallesi Akçay Caddesi'ndeki yaya geçidini kullanan Bürge Yolbilir ve kuzeni M.G.’ye hafif ticari aracıyla Bekir Karaaslan çarptı. Bürge Yolbilir olay yerinde hayatını kaybederken kuzeni hafif şekilde kazayı atlattı. Sürücü durma yerine kaza yerinden hızla kaçtı. Fakat sürücü Karaaslan arkasında plakasını düşürdü. Plakadan yola çıkan ekipler sürücü kısa sürede yakaladı. 1 saat 42 dakika sonra yapılan alkol muayenesinde kaçan sürücü 0,83 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Tutuklanan sürücü hakkında, “taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan iddianame hazırlandı.
 

Aileden özür diledi"

İzmir’in Gaziemir ilçesinde 17 yaşındaki Bürge Yolbilir’in ölümüne neden olan sürücü Bekir Karaaslan’ın yargılandığı davada karar verildi. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü son duruşmasına tutuklu sanık Bekir Karaaslan, Bürge Yolbilir’in babası Eyüp Yolbilir, kazada yaralanan M.G.’nin ailesi, genç kızın yakınları, arkadaşları ile taraf avukatları katıldı. Yargılamanın tamamlandığını ve karar verileceğini söyleyen mahkeme başkanı tutuklu sanık Bekir Karaaslan’ın son sözünü sordu. Karşıdan karşıya geçen kimseyi görmediğini söyleyen Karaaslan, “Hiçbir aileye bu acıyı yaşatmak istemezdim. Aileden özür dilerim” dedi.

Mahkeme heyeti, Karaaslana’a, çocuğa karşı işlenmiş “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Olası kast indirimiyle ceza, müebbete çevrilirken, sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle sonuç ceza 25 yıl hapis cezası oldu. Karaaslan’a, Bürge Yolbilir’in kuzeni M.G.’nin yaralanması sebebiyle de 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.

“Caydırıcılık açısından çok önemli”
Yolbilir ailesinin avukatı Mehmet Bostancı, mahkemenin verdiği kararın caydırıcılık açısından önemli olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de bu tarz davalarda çıkan tüm kararlar, bilinçli taksir üzerinden çıktı. Böyle olunca şüpheliler, 5-6 yıl ceza alıp kurtuluyordu. Eğer karar istinaf ve Yargıtay’dan da aynı şekilde geçebilirse caydırıcılık açısından Türkiye’de bir ilk olacak. Bu kararın ardından kimse, alkol ve sürat sebebiyle birinin ölümüne sebebiyet verip ‘yanlışlıkla yaptım’ diyemeyecek” dedi. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!