Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Jeneratör Nasıl Devreye Girer?

Jeneratör Nasıl Devreye Girer?

Elektrik enerjisine ulaşımın sağlanamadığı zamanlarda günlük hayatta birçok alanda sıkıntılar baş gösterebilir. Elektrik kesintilerinde veya enerji kaynağına bağlantı bulunmayan lokasyonlarda ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanması için jeneratörler kullanılır. Birçok farklı kaynak kullanarak enerji üretebilen jeneratörler, evler, işletmeler ve birçok endüstriyel sahada kullanılır. Genelde jeneratörlerde motor bölümünde motorin, benzin veya doğal gaz yakılarak mekanik enerji elde edilir. Elde edilen mekanik enerjinin elektrik enerjisine çevrilmesini sağlayan jeneratörler taşınabilir veya sabit olarak üretilir.

Enerji Kesildiğinde Jeneratör Nasıl Devreye Girer?

Yedek veya alternatif enerji kaynağı olarak kullanılmaları durumunda herhangi bir bölgeye veya cihaza enerji sağlamak adına elektrik kesintisinin yaşanmasından saniyeler sonra otomatik olarak devreye girer. Otomatik olarak şebeke bağlantısının kesilmesini algılayarak yedek enerji kaynağı olarak kullanılır.

Otomatik olarak devreye giren jeneratörler sürekli olarak elektrik bağlantısını kontrol eder, kesilme yaşanması durumunda devreye girer ve ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanmasını ve günlük hayatın sekteye uğramadan devam edebilmesini sağlar. Bütün enerjinin kesilmediği ancak voltajda düşme yaşanarak ihtiyaç duyulan enerjinin karşılanamayacağı durumlarda da saniyeler içinde devreye giren jeneratör, kaybın saniyeler içerisinde giderilmesini sağlar. Otomatik jeneratörün devreye girmemesi gibi bir problem yaşandığında, jeneratör kumanda panosu kontrol edilmeli ve bir arıza durumunda yetkili servis desteğine başvurulmalıdır.

Jeneratör Nasıl Kullanılmalıdır?

Jeneratörler sabit veya taşınabilir olarak üretilebilir. Ev için jeneratör kullanılması durumunda genellikle daha düşük miktarlarda enerji üretmek maksadıyla kullanılan taşınabilir jeneratörler kullanılır. Jeneratör benzinli çalışıyorsa bulunduğu ortamın hava sirkülasyonunun sağlanması önemlidir. En az birer metre mesafeyle açık bir alanda bulunması, bulunduğu zeminin ıslak olmaması ve egzoz gazının güvenli bir şekilde tahliye edilmesi hem jeneratörün hem de kullanıcıların güvenliği için önem arz eder. El jeneratörlerinde dahi olsa soğutma suyunun sık sık kontrol edilmesi, özellikle kış aylarında antifriz oranının ölçülmesi ve jeneratör yakıtının depolandığı yere yakın bir noktada yangın söndürücü bulundurulması güvenlik açısından büyük önem arz eder. Jeneratörlerin aylık, altı aylık ve yıllık bakımları yapılırsa ve güvenli kullanım kurallarına uyularak kullanılırsa, uzun süreler boyunca güvenli ve verimli bir şekilde kullanılması sağlanabilir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!