Denizli
17 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kaderine Terk Edildi

Kaderine Terk Edildi
Tavas İlçe Stadyumu kaderine terk edildi. Denizli’nin ender çim zeminli sahalarından birisi olan statta, geçen yıl Haziran ayında başında başlayan çalışmalar durdu. Çim zeminin ortadan kaybolduğu stadyumda sadece ‘Spor Toto’nun katkılarıyla yapılıyor’ pankartı kaldı. İlçede stat gibi Tavas Birlikspor da sahipsiz kal.

Denizli’nin en eski futbol kulüpleri arasında yer alan Tavas Birlikspor’un yanı sıra zamanında Kızılcabölükspor ve Kale Belediyespor’un 3. Lig ve BAL maçlarına ev sahipliği yapan Tavas İlçe Stadyumunun hali içler acısı. Geçen yıl Tavas Birlikspor’un Bölgesel Amatör Lig’e yükselmesinin ardından dönemin Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, yine dönemin Kulüp Başkanı Medeni Kaşdaş ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü temsilcileri stadyumda inceleme yaptı. 28 Nisan’da yapılan incelemenin ardından stadyumda ilk kepçe vuruldu.

SERİNHİSAR KISA SÜREDE BİTİRDİ

Çalışmalar kapsamında soyunma odalarının ve tribünlerin yenilenmesine karar verildi. Tavas ile birlikte Serinhisar Stadyumunda da çalışmalar başladı. Aradan geçen zamanın hemen ardından Serinhisar Stadyumunda çalışmalar tamamlandı. Serinhisarspor, Kızılcabölük Sahasında başladığı sezonun ikinci iç saha maçı olan Ortaca Belediyespor’u sahasında konuk etti.

20 ARALIK’TA BİTECEK DENDİ

Serinhisar’ın kendi sahasına taşınmasının ardından gözler Tavas Stadyumuna çevrildi. Aradan geçen zamanda çalışmalarda yaprak kıpırdamadı. Çalışmaların başlamasının üzerinden 4 ay geçtikten sonra Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve beraberindeki heyet, ilçeye bağlı Karahisar Mahallesi’nde Tavas Belediyesi tarafından yapılan Güneş Enerjisi tesisinin açılışında statta gezi düzenledi. 12 Kasım 2018’de yapılan gezinin ardından Özkan, çalışmalarının bitirilmesi için 20 Aralık tarihini işaret etti ve o zamana kadar çalışmaların biteceğini açıkladı.

BİR DAHA ARALIK GELİYOR

Özkan’ın bu açıklamasının üzerinden 8 ay geçmesine rağmen sahada tamamlanmadı. Bir dönem binlerce taraftarı ağırlayan Tavas İlçe Stadyumundan geriye yeni yapılmış soyunma odası ve stadyumun 3 tarafından bulunan ‘Spor Toto’nun katkılarıyla yapılıyor’ pankartı kaldı. Tribünlerin söküldüğü ve yerine yenisinin takılmadığı stadyum adeta kaderine terk edildi. Geçen sezon BAL’da Tavas’a bir maçta bile ev sahipliği yapamayan statta çalışmaların ne zaman bitirileceği ise büyük bir muamma.

ÇİM ZEMİN HARAP OLDU

Denizli’nin ender çim zemine sahip statlarından birisi olan Tavas İlçe Stadyumunda artık çim zemin de kalmadı. Çimin tamamen kuruduğu stadyumunda saha zemininde kalan tek şey ise kale direkleri ve çorak bir araziye benzeyen zemin kaldı.

TAVAS BİRLİKSPOR DA KRİTİK!

Stadyumun kaderine terk edildiği ilçede şehrin en eski kulüplerinden birisi olan Tavas Birlikspor da sahipsiz bırakıldı. Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig’de son haftalarda maçlara 16-17 yaşındaki çocuklarla çıkan ve Kepez Belediyespor karşısında 21-0 gibi tarihi bir yenilgiye uğrayan sarı siyahlılar, BAL’dan düşerek SAL’a geri dönmüştü. Yönetim Kurulunun iki kez değiştiği takımda yeni sezon için takımın geleceği belirsizliğini koruyor. Tavas Belediyesinin de destek vermediği takımın önümüzdeki sezon için Süper Amatör Lig’de mücadele edip etmeyeceği belirsizliğini sürdürüyor. 

kaynak horozgazetesi 

Tavas İlçe Stadyumu, Tavas Birlikspor, Spor Toto,

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!