Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kadınlar, Şiddete Karşı Kendilerini Savunmayı Öğrendi

Kadınlar, Şiddete Karşı Kendilerini Savunmayı Öğrendi
Kadına karşı şiddetin her geçen gün arttığı günümüzde WingChun eğitmeni Mahir Turgut, kadınlara yönelik şiddete karşı farklı bir etkinliğe imza attı. Eğitmen Turgut,  Denizli’de faaliyet gösteren Özel Güvenlik şirketi çalışan kadın personele kendilerini nasıl savunacaklarını öğretti.

WingChun eğitmeni Mahir Turgut, tarafından kadına yönelik şiddete karşı Denizli’de farklı  etkinlik düzenledi. Denizli’de faaliyet gösteren Desecure Özel Güvenlik şirketi, çalışan kadın personellerine yakın dövüş eğitimi aldırdı. 19-20 Ekim tarihlerinde düzenlenen etkinlikte kadına karşı işlenen şiddet olaylarına tepki gösterilirken kadınların ringe çıkarak kendilerini nasıl savunacaklarını öğrendi.  İstiklal caddesinde bulunan Olympus Gold Sport’ta yapılan etkinlikte, şirketin çalışan kadın personelleri , Kadına şiddete karşı Dünya’nın en etkili dövüş sistemi kabul edilen ve son zamanlarda Denizli’de de popülerliği artan WingChun yakın dövüş eğitimi verildi.

Mor ve beyaz renklerin hâkim olduğu etkinlikte, asılan afiş ve bayraklarda “Kadına Karşı” işlenen şiddet unsurları yer aldı. Asılan pankartlarda Denizli’de son 9 yılda 26 kadının, erkek terörü yüzünden hayatını kaybettiği ve sadece geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye genelinde erkek terörü yüzünden 53 kadının öldürüldüğü bilgisi verildi. Son 19 ayda ortaya çıkan sonuç ise daha vahim... Resmi kayıtlara göre tam 652 kadın hayatını kaybetti.

“Kadına Karşı Şiddet” etkinliği düzenleyerek, bu konuda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten DesecureÖzel Güvenlik firmasından Ümmühan Banu Erkoç; “Desecure Özel Güvenlik olarak Anadolu’da doğan bir firma olmanın sorumluluğunun yanında geleneklerimize ve ilkelerimize bağlı olarak bulunduğumuz toprakların en değerli varlığının “insan” olduğunun bilincindeyiz. Her geçen gün artış gösteren kadına karşı şiddet olaylarına karşı farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bununla birlikte tüm personellerimizin zor durumlarda kendini koruyabileceği yetkinliğe sahip olmasını hedefliyoruz. ‘Gücümüzün Farkındayız’ projesiyle çalışanlarımız kendini savunma eğitimleri alabilecek ve bu konuda uzmanlaşabilecek.” dedi.

Kadına şiddetin Türk töresinde yer almadığı belirten WingChun eğitmeni Mahir Turgut ise; “Son yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu ortam maalesef şiddeti tetikliyor. Günümüzde kadınlarımızın ve çocuklarımızın mutlaka kendilerini koruma yönünde bir eğitim alması şart. Gönlümüz bu tarz olayların hiç yaşanmamasından yana ama maalesef gerçekler böyle değil. Halk olarak eğitim durumumuz çok iyi değil. Ahlak olarak eğitimsiz insanlar şiddete çok kolay yöneliyorlar. Bu durumda kendinizi korumanız gerekiyor. Bu yüzden de çocuklarımızın okula gitmesini nasıl normal görüyorsak, kendilerini koruma eğitimi almasını da normal olarak görmeliyiz.” dedi.

Etkinliğe katılan kadın personeller ise düzenlenen etkinlikten memnuniyetlerini belirttiler. Spor salonunda bulunan müşterilerinde katıldığı etkinlikte, eğitim öncesi verilen kokteylde herkesin dikkatini çeken “Kadına şiddet” afişleri konuşuldu. Kadına şiddet konusunda oluşturulan farkındalık ile insanlar bilinçlenmeye davet edildi.

Kokteylden sonra kadın personeller yakın dövüş eğitimi alırken, 2 gün boyunca sürecek olan etkinliğin ilk günü tamamlanmış oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!