3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem! Bilanço ağırlaşıyor

Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem! Bilanço ağırlaşıyor
Sabaha karşı Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremde hayatını kaybeden sayısı artıyor. AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 1498 can kaybı olduğunu, 8 bin 533 vatandaşın yaralandığını, 2 bin 834 binanın yıkıldığını bildirdi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen deprem, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa'da da şiddetli şekilde hissedildi.

Sarsıntının büyüklüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ilk olarak 7.4 olarak açıklandı. Ancak ilerleyen saatlerde 7.7 olarak revize edildi. Kandilli Rasathanesi de başta depremin merkez üssünün Gaziantep / Şehitkamil, büyüklüğünün 7.5 olduğunu duyursa da, daha sonra 7.7 olarak güncelledi. 

CAN KAYBI YÜKSELİYOR

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Şu ana kadar 1498 vatandaşımızı kaybettik, yaralı sayımız 8 bin 533, 2 bin 834 yıkık binamız var" dedi.

ARTÇILARIN BÜYÜKLÜĞÜ 6'NIN ÜZERİNDE

Ana sarsıntının ardından birçoğunun büyüklüğü 6'nın üzerinde olmak üzere 78 artçı deprem meydana geldi. Etkilenen illerde 2 bin 818 bina yıkıldı.

"9 BİN PERSONEL ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI YÜRÜTMEKTE"

Deprem sonrası AFAD'da süreci takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Devletimiz deprem anından itibaren harekete geçmiştir. Valiliklerimiz tüm imkanları seferber etmiştir. Depremden etkilenen 10 ilimize ilave onlarla birlikte çalışacak 10 vali daha görevlendirilmiştir. AFAD ve diğer kurumlarımız ekiplerini göndermiştir. TSK ve belediyelerimiz afet çalışmaları konusunda altyapısı olan kurumlarımız göreve çağrılmıştır. Önceliğimizi arama kurtarma çalışmalarına verdik. 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte, bu sayı sürekli artmaktadır. Depremin hasara yol açtığı illerimizde yıkılan binaların altında kalan vatandaşlarımızı kurtarma faaliyetleri sürüyor." dedi.

"DÖRT BİR YANDAN EKİPLER SEVK EDİLDİ"

Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bakanlarımız deprem bölgesindeki şehirlerimize giderek çalışmaları koordine etmeye başladılar. Ülkemizin dört bir yanından deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri ve ekipmanları sevk edildi, ediliyor. AFAD tarafından yapılan planlamaya göre arama kurtarma ve yardım ekiplerine vatandaşlarımız da yardımcı oluyor. Herkes canla başla çalışarak olabilecek en hızlı refleksi vermiştir.

"50 ÜLKEDEN 62 YARDIM TEKLİFİ GELDİ"

AFAD koordinasyonu dışında bölgeye gönderilen yardımlar kargaşaya yol açmakta ve amacına ulaşması zorlaşmaktadır. Uluslararası yardımlar için temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 50 ülkeden 62 yardım teklifleri ulaşmıştır. Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde bu felaket günlerini geride bırakacağız. Gün 85 milyon tek yürek olma günüdür."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!