Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kale Devlet Hastanesi’nden Ücretsiz Sünnet

Kale Devlet Hastanesi’nden Ücretsiz Sünnet
Denizli Kale ilçesindeki Kale Devlet Hastanesi’nde Denizli Kamu Hastaneleri Birliği ve Kale Kaymakamlığı tarafından her yıl geleneksel hale gelen sünnet organizasyonunun ikincisi düzenlendi. Sünnet olmak için Kale Devlet Hastanesi’ne başvuran yaklaşık 30 çocuk gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra, 2 gün sürecek organizasyonda ücretsiz sünnet olacaklar.

Bilindiği üzere sünnet ülkemizde dini inançlarımız gereği toplumumuz tarafından oldukça önemsenen bir işlemdir. Gerek dini ve manevi gerekse de tıbbi nedenlerle yapılan sünnet işlemi; modern tıbbın gereği olarak cerrahi koşulların olduğu ameliyathane ortamında yapılması gerekir. Enfeksiyon riski, gerekli müdahalelerin yapılabilmesi açısından son derece önemlidir. Sünnet olacak çocukların gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra hazırlanarak ameliyathaneye alınması oluşabilecek sorunlardan korunma açısından en önemli adımlardan birisidir. Sağlık Bakanlığı tarafından da sünnet işleminin cerrahi bir işlem olması nedeniyle tabipler tarafından yapılması ve diğer gerekli hususlar hükme bağlanmıştır.

İlçe Hastanelerde Uzman Hekimler Tarafından Sünnet

 Bu kapsamda Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de Birliğe bağlı tüm hastanelerinde gerekli hazırlıkları yaparak vatandaşları bilgilendirdikten sonra sünnet işleminin genel ameliyathane koşullarında ve uzman hekimleri tarafından yapılması için tüm tedbirleri aldıklarını bildirdi. Birliğin hedefi; özellikle Çal, Kale, Honaz, Çameli gibi kadrosunda üroloji ve anestezi uzmanı olmayan hastanelerde merkez hastanelerden hekim görevlendirilerek bu çevredeki çocukların merkeze gelmeden ilçelerinde ameliyathane şartlarında ve uzman hekimler tarafından sünnet olmasını sağlamak. Bu hedef doğrultusunda son olarak yaz aylarında çocuklarını sünnet ettirmek isteyen aileler için Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan duyurularla Kale Devlet Hastanesi’ne başvuran 30 çocuk için 2 gün sürecek sünnet organizasyonu düzenlendi. Organizasyonda çocuklar Kamu Hastaneleri Birliği tarafından görevlendirilen Üroloji Uzmanı, Anestezi Uzmanı ve Anestezi Teknisyeni tarafından sağlık koşullarına uygun olarak sünnet olurken, Kale Kaymakamlığı tarafından da çocuklara sünnet kıyafetleri tahsis edildi ve hediyeler dağıtıldı. Palyaçolarla sünnet stresini atan çocukların akülü arabalarla ameliyathaneye taşınması sırasındaki sevinçleri görülmeye değerdi.

Etkinliğin ilk gününde sünnet olan çocukları yerinde görmek ve ailelerin heyecanına ortak olmak adına Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Kale Devlet Hastanesi’ne gitti. Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Kale Devlet Hastanesi Yönetiminin de hazır bulunduğu sünnet etkinliğinde konuşma yapan Uz. Dr. Berna Öztürk Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar gereği üç yıldır sünnetin sadece hekimler tarafından yapıldığını ve birlik olarak 2015 yılında 4 bin 790 çocuğun sünnetini yaptıklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Sünnet sağlık koşullarına uygun, hijyenik bir ortamda yapılması gereken bir işlemdir. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği olarak biz de Haziran ayında tüm hastanelerimizde gerekli hazırlıklarımızı yaparak vatandaşlarımıza bilgi verdik. Bu kapsamda birliğimize bağlı tüm hastanelerde sünnet işleminin genel ameliyathane koşullarında ve uzman hekimlerimiz tarafından yapılması için tüm tedbirlerimizi aldık. Bu yıl yaklaşık olarak 5 bin çocuğumuzun sünnet işlemlerini hastanelerimizde gerçekleştirmeyi hedefledik ve 2016 yılında şimdiye kadar birliğimize bağlı hastanelerde 4 bin 193 çocuğun sünnet işlemini gerçekleştirdik” dedi.

Kale’de Sünnet Etkinliğimizin İkincisini Gerçekleştiriyoruz.

 Özellikle ilçelerimizde sünnetlerin gelenek ve göreneklerimize bağlı olarak devam ettirildiğini ve bu kapsamda Kale’de güzel bir organizasyonun yapıldığını belirten Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, en son Honaz Devlet Hastanesi’nde 2 gün boyunca 35 çocuğun sünnetini gerçekleştirdiklerini söyledi.  Kale Devlet Hastanesi toplu sünnetini de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kaymakamlık ile birlikte düzenlediklerini vurgulayan Öztürk, Kale’de geleneksel sünnet etkinliğinin ikincisini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Kale Devlet Hastanemiz ve Kale Kaymakamlığımızla birlikte hastanemizde sünnet işlemlerini bir organizasyon düzenleyerek gerçekleştirmek istedik. Kale’de yaptığımız duyurularla şimdiye kadar yaklaşık 30 çocuğumuz sünnet olmak için hastanemize başvurdu. Başvuran çocukların gerekli kontrolleri yapılarak önümüzdeki 2 gün içinde gruplar halinde Üroloji Uzmanımız tarafından sünnetleri gerçekleştirilecek. Bu etkinlik de gerek kıyafet, gerek oyuncak gerek ise kına organizasyonunda emeği geçen Sayın Kaymakamımıza, Kale esnafımıza, Hastane Yöneticilerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, sünnet olan tüm çocuklarımız ve ailelerine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Ve bir kez daha buradan sünnet olacak tüm çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde hekim kontrolünde sünnet olmak için birliğimize bağlı hastanelere beklediğimizi vurgulamak istiyorum” dedi.

Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ise iki yıldır Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile birlikte Kale’de sünnet törenini geleneksel hale getirdiklerini belirterek her yıl bu hizmetin daha da güçlenerek devam etmesi için katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Ayrancı, toplu sünnet töreni organizasyonunun yapılmasında emek veren, destek olan Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk ve ekibine, İlçe Protokolü ve esnafına, Hastane Yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ederek ailelere de hayırlı olsun dileklerini iletti.

Konuşmalardan sonra sünnet çocukları ve aileleri için hazırlanan tasavvuf müziği dinletisi ile folklor gösterisi izlendi. Folklor gösterisinden sonra Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ile birlikte sünnet olan çocukları serviste ziyaret etti. Sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılırken, aileler de yaşadıkları mutlulukları ifade ettiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!