Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kapatılan köy okulu müze ve kütüphane ile yeniden hayat buldu

Kapatılan köy okulu müze ve kütüphane ile yeniden hayat buldu
Denizli’nin Bozkurt ilçesinde bir süre önce kapatılan Sazköy İlkokulu yeniden açıldı. Bozkurt Belediyesi kapanan okulu müze ve kütüphane olarak ilçeye kazandırırken bölge halkı mahallelerinde açılan müze ve kütüphaneden dolayı Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’e teşekkür etti.  

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde Sazköy İlkokulu müze ve kütüphaneye dönüştürüldü. Bir süredir kapalı olan okulu ilçeye yeniden kazandıran Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik açılış konuşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek eğitimin önemine vurgu yaptı.

MÜZE VE KÜTÜPHANE KULLANIMA AÇILDI

Dün Sazköy Müzesi ve Kütüphanesi’nin açılışı coşkulu bir şekilde yapılırken açılış etkinliğine Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Bozkurt Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, İnşaat Mühendisleri Denizli Şube Başkanı Nigar Hüyük, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu katıldı. Vatandaşlarında yoğun olarak katıldığı açılış etkinliğinde protokol üyeleri kurdele kesimi yaparak müze ve kütüphaneyi kullanıma açtı.

“BU BÖYLE KALMAMALI DEDİK”

Açılış etkinliğinde konuşma yapan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik “Sazköy İlkokulu çok yalnızdı. Önce yönetmen Jale İncekol burada “Okulum Açılsın” belgeseli çekti. Eski öğrenciler ve eski öğretmenler anılarını, yaşanmışlıkları anlattı. Belgesel ulusal basında yer aldı. Bu böyle kalmamalı dedik. Biz de buradayız dedik. Bozkurt Belediyesi ve Bozkurt Kaymakamlığı çalışmalara başladık. Emeği geçen herkesi kutluyorum çok kısa zamanda okulumuzu yeniden kazandırdık. Okulumuz aslına uygun olarak hizmete açılmıştır. Okul kapandığı gün nasılsa şu an öyle haline getirdik” dedi.

“EĞİTİME BİLİME BİR IŞIK, GELİŞİME BİR ADIM”

Başkan Çelik konuşmasında “Geleceğimizin ne kadar parlak ve güzel olmasını istiyorsak eğitime o kadar önem vermeliyiz. Çocuklarımız okul eğitimlerinin yanı sıra Sazköy Müzesi ve Kütüphane’de eğitimlerini destekleyecek çalışmalar yapabilecek. Bölge halkımızda Sazköy müzesi ve Kütüphanesi’nde faydalanabilecek. Umarım burası tüm vatandaşlarımız için eğitim ve bilime bir ışık, gelişime bir adım olur. Sazköy Müzesi ve Kütüphanesi tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ve protokol üyeleri Sazköy İlkokulu’ndan müze ve kütüphaneye çevrilen binada incelemelerde bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!