Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

KIlıçdaroğlu’ndan Güzelpınarlı Kadınlara Tam Destek Sözü

KIlıçdaroğlu’ndan Güzelpınarlı Kadınlara Tam Destek Sözü
Denizli’de tescilli kekik alanına yapılmak istenen taş ocağına karşı çıkan ve Denizli Valiliği’ni basan Güzelpınarlı kadınlara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan destek geldi. Kılıçdaroğlu, ‘Siz mücadeleyi yapın bir her zaman yanındayız’ dedi. Öte yandan CHP Denizli İl Yönetimi, Vali Ali Fuat Atik’e teşekkür etti. 

Aydın-Denizli otoyolu yapımı için Pamukkale’nin Güzelpınar Mahallesi’nde tescilli kekik alanlarına taş ocağı yapılmak istendi. Ağaçların kesildiği yolların açıldığı alan için mahalleli harekete geçti. Mahallede yapılan eylemin ardından 2 önce çoğunluğu kadınlardan oluşan grup Denizli Valiliğini bastı. GEKA toplantısı için il dışında bulunan Vali Ali Fuat Atik, eylemcilerin kendisi ile görüşmeden ayrılmayacaklarını belirtmesi üzerine apar topar gelerek eylemcilerle görüştü.

DÜN KALDIRILDI
Yapılan görüşmenin ardından dün mahalleye giden Vali Atik, iş makinelerinin kaldırılması talimatını verdi ve taş ocağının başka noktaya taşınacağını açıkladı. 

KILIÇDAROĞLU’NDAN KADINLARA TEBRİK
Partisinin TBMM’deki grup toplantısında mahallenin mücadelesinden övgüyle bahseden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Siz mücadelenizi verin biz her türlü desteği vereceğiz. Taşınıza, toprağınıza, yurdunuza sahip çıkınız” dedi. 

CHP İL YÖNETİMİNDEN VALİ’YE TEŞEKKÜR
Vali Ali Fuat Atik'in köylülerle görüşmesinin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunması ve devam eden çalışmaların durdurulmasının son derece olumlu olduğunu belirten CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Güzelpınar'da açılacak taş ocağının sadece Güzelpınar'ı değil, o bölgede yer alan bütün tarım alanlarını olumsuz etkileyecek ve geçimini kekik ile sağlayan üreticiler üretim yapamaz duruma gelecekti. Türkiye'de üretilen kekiğin yüzde 90'ı bu bölgede üretiliyor. İlk günden beri takipçisi olduğumuz Güzelpınar da yapılmak istenen taş ocağı tesisleri ile ilgili faaliyetin durdurulması ve makinelerin geri çekilmesi talimatını veren Denizli Valisi Ali Fuat Atik e çevreye göstermiş olduğu duyarlı davranışı nedeniyle teşekkür ederim. Kural tanımadan yapılan bu katliama dur demek için mücadele eden hemşehrilerimizin yanında, her zaman haksızlıkların karşısında durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!