3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Kınalı Koçlar Denizli’ye Geldi

Kınalı Koçlar Denizli’ye Geldi
Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır sürdürülen Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliğinin tanıtımı için Denizli’de kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kortejde konuşan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan,”Kortejimizle hem geleneğimizi tanıtmak hem de haberdar olmayanları haberdar etmek istiyoruz. Hayvan sevgisini,insan sevgisini ortaya koymak adına etkinliğimizi yapıyoruz”dedi.

Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan ve bu yıl 846.’ncısı düzenlenecek olan Sudan Koyun Geçirme Yarışması 24-25 Ağustos tarihlerinde yapacak. Çal Belediyesi’nin düzenlediği UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldığı etkinliğin tanıtımı için bugün Denizli Bayramyeri Meydanı’ndan başlayarak, 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’nda sona eren bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Korteje Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil, Yörük ve Türkmenler ve Çallı vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde süslenen kınalı koçlar Denizli’nin sokaklarını renklendirirken, yine heybetiyle ürküten ve ilgi çeken çoban köpekleri vatandaşların ilgisini çekti.

Kınalı Koçlar Denizli’ye Geldi

”GELENEĞİMİZİ TANITMAK İSTİYORUZ”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan kortej yürüyüşü öncesinde,”Bu yılı 846. Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı’nı gerçekleştireceğiz. Denizlimizde, Türkiyemizde ne kadar Yörük ve Türkmenleri bu etkinliğimizde buluşturmak üzere 5 yıl önce başlattığımızkortej yürüyüşünün de 6.sını yapıyoruz. Kortejimizle hem geleneğimizi tanıtmak hem de haberdar olmayanları haberdar etmek istiyoruz. Hayvan sevgisini,insan sevgisini ortaya koymak adına etkinliğimizi yapıyoruz”dedi.

Kınalı Koçlar Denizli’ye Geldi

25 BİN ÜZERİNDE KATILIM BEKLENİYOR

Her geçen yıl katılımın arttığını dile getiren Akcan,”Katılım her geçen yıl artıyor. Türkiye’den 77 Yörük, Türkmen Dernekleri, bakanlıklarımızdan, çok sayıda vatandaşımız katılacak. Bu sene 25 bin üzerinde bir katılım olmasını bekliyoruz. Bu vesile ile bize sponsor olan Alp Devran kardeşime teşekkür ediyorum. Bu işe sahip çıktığı için çok çıktığı için teşekkür ediyorum. Ben yıllar önce İspanya Boğa Güreşlerinin alternatifi olacak bir gelenek ve etkinlik olduğunu söylemiştim. Bu hedefimize her geçen yıl yaklaşıyoruz. Biz o organizasyonun tam tersine hayvan sevgisini ortaya koyarak bir geleneği devam ettiriyoruz”dedi. Başkan Akcan, 24-25 Ağustos’ta gerçekleştirilecek etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

Kınalı Koçlar Denizli’ye Geldi

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!