Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kırık Saçlar İçin Şampuan Seçimi Nasıl Yapılır?

Kırık Saçlar İçin Şampuan Seçimi Nasıl Yapılır?

Kişilerin içinde bulundukları ruh hali, saçlarına da yansır. Saçlar, uçlardan başlayarak diplere kadar kolaylıkla kırabilecek kadar hassastırlar. Saçların kolay kırılmasının en önemli sebepleri arasında biyolojik, fizyolojik ya da çevresel faktörler yer alıyor. Eğer siz de saçlarınızın neden kırıldığını merak ediyor ve yapıcı çözümler arıyorsanız yazımız tam da size göre!

Nem Saçlar için Çok Önemli!

Saçların üstesinden gelemediği tek bir problem bulunur; nemsizlik. Kuruyan, nemsiz kalan saç telleri ne yazık ki bir süre sonra kırılmaya başlayabilir. Kırılmayla birlikte saçlar, zamanla kopmalara ve nefes alamadığı için dökülmelere de başlayabilir. Kuruyan saçlar, uçlardan başlayarak diplere kadar düzenli  bir saç bakım rutinine ihtiyaç duyarlar.

Saçlarımız da Yoruluyor

Saçları gün içerisinde çok sıkı bir biçimde toka ile bağlamak, saç tellerine fazla baskı yapacağı için içerideki hava kanallarının kapanması sebebiyle saçları kırabilir. Saçları yoran sebeplerin farkında olarak daha rahat bir kullanım sağlamak, kırılmaların önüne geçmek için faydalı olabilir.

Saçların İhtiyacı Olan Ürünü Anlamak

Herkesin  saç yapısı birbirinden farklıdır. Bu nedenle de yıpranan ve fazla kırılan saçlar için iyi gelecek birçok farklı türde şampuan çeşitleri üretilmektedir. Kırık saçlar için şampuan seçiminde önemli olan nokta, saça ihtiyacı olan ürünün kullanılmasıdır. Bu durum da öncesinde, saç tipinin nasıl olduğunu ve saç sorunlarının nereden kaynaklandığını bilmekten geçiyor. Her ürünün kullanım şekli farklı saçlarda farklı reaksiyonlar gösterebileceği için saçların kurumaması ve saç tellerinin kurumaması için saç yapısına uygun nitelikte kırık saçlar için şampuan ürünleri kullanılmalıdır.

Saçlara düzenli bakım yapılmadığı zaman saçlar yeterince beslenemez ve kırıklar çoğalır. Bu nedenle de saçları besleyecek ve onaracak nitelikteki doğal içerikli ürünlerin tercih edilmesi oldukça önemlidir. Seçim sırasında kimyasal içerikli ürünlerden uzak durulmalıdır. Kimyasal içerikli ürünler, uzun vadede saç telleri, saç derisi ve insan sağlığı için tehdit oluşturabilir.

Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isterseniz Restorex web sitesini ziyaret edip ürünlerini inceleyebilirsiniz. Restorex, doğal bakım onarım şampuanları ve doğal içerikleriyle birlikte saçların temizlenmesini sağlarken aynı zamanda beslenmesine de katkıda bulunur.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!