3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Kış Aylarında Tüketilmesi Gereken Çaylar

Kış Aylarında Tüketilmesi Gereken Çaylar

Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğuyan hava sağlığımız üzerinde olumsuz etkiler meydana getirebilir. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklar bağışıklığımızın düştüğü anlarda ortaya çıkar.

Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğuyan hava sağlığımız üzerinde olumsuz etkiler meydana getirebilir. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklar bağışıklığımızın düştüğü anlarda ortaya çıkar. Kış aylarında genel sağlık durumunuzu korumak için bitki çaylarının şifalı etkisinden faydalanabilirsiniz. Özellikle bazı çay türleri bağışıklık sisteminiz üzerinde olumlu etkiler gösterir. İşte kış aylarında size iyi gelebilecek çaylardan bazıları;

 

Ihlamur

Kış aylarının vazgeçilmez bitki çaylarının başında ıhlamur geliyor. Özellikle grip ve nezleye karşı korunma sağlamak için ıhlamur çayı vücut direncini artırmayı sağlayan bir seçenek. Ihlamurun içine ayrıca bal ve limon eklendiğinde çok daha lezzetli ve şifalı bir hal alır.

 

Nane çayı

Nane çayı özellikle terlemeyi arttırarak ateş düşürmek için kullanılabilen çay türü. Aynı zamanda sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri bulunan çayını mide bulantısı için tüketebilirsiniz. Mide probleminiz veya reflü gibi bir rahatsızlığınız varsa düzenli tüketiminden kaçınmanızda fayda var.

Zencefil çayı

Kış aylarında yaşanan grip ve nezle gibi hastalıklara karşı zencefil çayı oldukça iyi gelir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren zencefil çayı aynı zamanda sindirim açısından da fayda sağlar. Birkaç damla limon ve 1 çay kaşığı bal ekleyerek zencefil çayını yumuşatabilirsiniz.

Papatya çayı

Strese iyi gelmesiyle bilinen papatya çayı aynı zamanda sakinleştirici bir etkiye sahip. Kış aylarında sıklıkla tercih edilen papatya çayını öksürüğü gidermek için düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Melisa çayı

Yorgun, mutsuz ve hoşnutsuz hissettiğiniz anlarda tükettiğiniz melisa çayı özellikle kış aylarında tercih edebileceğiniz seçeneklerden biri. Melisa çayı ayrıca konsantrasyonu arttırdığı için günlük olarak tüketilebilir. Akşamları yatmadan 1 saat önce melisa çayı içerek rahatça uykuya dalabilirsiniz.

Kuşburnu çayı

Kuşburnu çayı doğal bir antioksidan olarak bilinir. Bu özelliğiyle kış aylarında en çok tercih edilen çay türlerinden biridir. C vitamini açısından zengin olan kuşburnu çayını kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketebilirsiniz. Ayrıca, kuşburnu çayı soğuk algınlığının da daha hızlı atlatılmasını sağlar.

Ekinezya çayı

Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için tercih edilen ekinezya çayı kış aylarında solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korunmanızı sağlar. Bunun için kış aylarında günlük olarak 2 fincan ekinezya içebilirsiniz.

Her mevsim ihtiyaç duyacağınız vitamin ve mineral başta olmak üzere birçok takviyeye https://www.orzax.com.tr  üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!