3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Kış Mevsiminde Nasıl Güneş Gözlüğü Kullanılmalı?

Kış Mevsiminde Nasıl Güneş Gözlüğü Kullanılmalı?

Güneş gözlükleri yaz geldiğinde daha çok takılıyor bunu itiraf etmemiz gerekir. Ama kışında günümüzde büyük bir çoğunluk gözlük takmayı tercih ediyor. Özellikle havalar “yazdan kalma bir gün gibi” ise gözlükler konulan raflardan geri çıkarılıyor. Ya da bir kış tatiline gitmişseniz ve gittiğiniz bölgede de kar varsa mutlaka güneş gözlüğü takılır. Çünkü beyaz kardan yansıyan güneş ışınlarından gözleri korumak gerekir. Yani kış düşündüğünüz kadar masum değil.

Güneş ışınları mevsim kış olduğunda daha az rahatsız edici olur. Bu sebeple güneş gözlüğü kullanmak aklımıza gelmez. Oysa ozon tabakasının eskiye oranla daha ince olması, güneş ışınlarını yaz kış demeden zarar verme yetisi var. Gözle gördüğümüz yazın ya da gözle görmediğimiz kış aylarında güneşten korunmanın en basit yolu güneş gözlüğü kullanmak diyebiliriz.

Göz yapısını araştırdığınızda ışıkta küçülen göz bebeği hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu küçülme gözün kendini ışıktan korumak için yaptığı istemsiz bir eylemdir. Bu ışıklar Güneş gibi bir kaynaktan geldiğinde göz bebeği küçülerek kendini koruması yeterli olmaz. Bu noktadan sonra gözde katarak gibi bazı hastalıklar başlayabilir. Tüm bu göz hastalıklarının riskini azaltmak için her mevsim güneş gözlüğü kullanılması gerekir.

Kış güneş gözlüğü nasıl olmalı?

Gözlerin korunması için her mevsim güneş gözlüğü takabilirsiniz dedik. Lakin doğru güneş gözlüğü takma konusu da bu korumaya dahil önemli bir başlık. Yani kullandığınız gözlük gözlerinizi korumak için yeterli olmayabilir. Bu sebeple aksesuar yani dekor dışında gözlerinizi korumak için güneş gözlüğü kullanıyorsanız bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir.

Güneş gözlüğünün camının UV ışınlarını engelleyici özellikte olması oldukça önemli. Bazı güneş gözlüklerinin camları koyu diye gözlerimizi daha iyi koruyacağını düşünürüz. Oysa önemli olan renginden ziyade ultraviyole ışığını engelleyen özelliği olmasıdır. Kullandığınız gözlüğün camında bu özellik yoksa sadece gözünüze fazla ışığın gelmesini engelleyebilirsiniz lakin zararlı ışınların gözünüze zarar vermesini engelleyemezsiniz. Bu sebeple güneş gözlüğünü orijinal ve kaliteli olması gerekir.

Güneş gözlüğünde camdan sonra dikkat edilmesi gereken konu ise çerçevesidir. Modaya öncelik vermek yerine gözünüzü en iyi şekilde kamufle edip koruyacak uygunlukta bir model kendinize seçebilirsiniz. Çerçeveler için Rayban unisex gözlük modellerini hemen inceleyin!

Son olarak ise güneş gözlüğü takmayla ilgili oluşan bir yanılgıdan bahsedelim. Güneş gözlüğü takmanın yaşı yoktur. İyi ve kaliteli bir güneş gözlüğünü çocukluk çağından itibaren kişiler kullanabilir. Yani çocuklarınızın yüz yapısına uygun bir gözlük seçerek 2 yaşından itibaren güneş gözlüğü takmalarını destekleyebilirsiniz.

Karda güneş gözlüğü takmak doğru mu?

Özellikle kar yağdığında gündüz dışarı çıkarken güneş gözlüğü takmamız gerekir. Bunun sebebi ise karın ultraviyole ışınlarının büyük bir oranını yansıtıyor olmasıdır. Burada dikkat edilmesi gereken konu herhangi bir güneş gözlüğü takmak değil ultraviyole filtresi/engelleyicisi olan güneş gözlüğü takmaktır. Bu tip durumlara dikkat edildiğinde katarakt, sarı nokta ve pterjiyum gibi göz hastalıkları riskini azaltabilirsiniz.

Kaliteli ve orijinal gözlük çeşitlerine bakmak isterseniz Özkan Optik’in sayfasına göz atabilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!