Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Korona Virüs Tehdidi Artarken Denizli Neyi Bekliyor?

Korona Virüs Tehdidi Artarken Denizli Neyi Bekliyor?
Denizli’de korona virüs tehdidi artmaya devam ederken, pandemi sürecinde en etkili kararların alındığı Denizli’de tehdidin artmasına rağmen yeni kararların alınmaması dikkat çekiyor. Korona virüs nedeniyle Türkiye’de 22 ilde 65 yaş ve üzeri için kısıtlama getirilirken, Denizli’nin çevresindeki illerde özellikle düğünlere kısıtlama getirilmişti.

Çin’den dünyaya yayılan ve Mart ayından bu yana Türkiye’de etkili olan korona virüs tehdidi Mayıs ayının son döneminde azalmasının ardından son dönemde yeniden artışa geçti. Temmuz ayının son döneminde artan vakalar, Ağustos ayının ortalarına gelindiği şu günlerde Mayıs ayının ilk haftalarındaki vaka sayısına yaklaştı. 17 Ağustos tarihi itibariyle bin 233 yeni vakanın tespit edildiği Türkiye genelinde artan vakalara paralel olarak kısıtlama tedbirleri de beraberinde geldi.

65 YAŞ VE ÜSTÜNE KISITLAMA

Son karara göre gittikleri yerde 1 ay kalma şartıyla seyahat izni verilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar için sabah 10 ile akşam 10 arasında da dışarı çıkma izni veriliyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan bu kararın ardından vaka sayılarının hızla artmaya başlaması ile il bazlı yeni kısıtlamalar uygulanmaya başladı. Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için Erzincan, Eskişehir, Mardin, Ordu, Kastamonu, Ankara, Bursa, Kütahya, Batman, Sivas, Manisa, Kırıkkale, Aksaray, Bartın, Elazığ, Kayseri, Şanlıurfa, Yalova, Siirt, Kahramanmaraş, Malatya ve Düzce’de çeşitli ek önlemler getirildi.

DÜĞÜNLERE DE KISITLAMA

Korona virüsün en büyük bulaşma ortamları arasında gösterilen düğün ve nişanlara da bazı kısıtlamalar getirildi. İl bazlı yapılan kısıtlamalar kapsamında Denizli’nin çevre illeri olan Aydın, Uşak, Manisa gibi illerde düğünler kısıtlanırken, bazı illerde de düğün ve nişanlar yasaklanmıştı.

DENİZLİ’DE 2 MAHALLEDE KARANTİNA VAR

Denizli’de ise son dönemde korona virüs vakası artmaya devam ediyor. Virüs yüzünden Tavas’a bağlı Akyar ile Sarayköy’e bağlı Turan Mahalleleri karantina altına alınarak kapatılmıştı. Yine il merkezinde ise bazı binalar virüs nedeniyle karantina altında.

EK TEDBİR YOK

Denizli’de tüm bunlar yaşanırken herhangi bir ek tedbirin alınmaması dikkat çekiyor. Vakaların hızla artmasına rağmen virüsün bulaşmasını engelleyici tedbirlerin neden alınmadığı büyük merak konusu.

VALİ VE SAĞLIK MÜDÜRÜ 3 KURALA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Öte yandan Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda son günlerde artan vaka sayısına dikkat çekmek için maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat çekmişlerdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 11
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Yusuf AVCI
    19-08-2020 19:20

    Fiyatlar çok uçuk. Kandemiyi fırsata çevirme çabası sürüyor. Taşınmaza ait Bilgiler eksik. Synı harita birçok taşınmaz için kullanilmış.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!