Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Diş hekimleri Acil Hasta Dışında Muayeneler Yapmayacak

Diş hekimleri Acil Hasta Dışında Muayeneler Yapmayacak
Denizli Dişhekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, pandemi olarak kabul edilen korona virüs salgınına karşı en riskli gruplar arasında yer alan Dişhekimleri olarak acil muayeneler dışında tüm diş muayenelerinin bir süre ertelendiğini açıkladı. Akyol, kararın önemine dikkat çekerek vatandaşları uyardı. 

Çin'den dünyaya yayılan ve Türkiye'de de görülen yeni tip korona virüs(Covid-19)Dğnya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilmişti. Binlerce kişinin enfekte olduğu ve çok sayıda ölümün gerçekleştiği virüse karşı önlemler de peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda en dikkat çeken açıklamalardan birisi de Türk Dişhekimleri Birliği'nden geldi. Birlik, aldığı kararla ikinci bir karara kadar acil olarak kabul edilen tedaviler dışında tüm muayenelerin ertelendiğini açıkladı. 

DAHA ÖNCE UYARMIŞTIK

Konu hakkında açıklama yapan Denizli Dişhekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, birlik olarak alınan önlemleri çapraz enfeksiyon açısından en riskli grup olan diş hekimlerini ve halkın sağlığını koruma adına desteklediklerini söyledi. Akyol, "Bugün Sağlık Bakanlığı  “Elektif İşlemlerin Ertelenmesi Ve Diğer Alınacak Tedbirler” konulu bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre acil tedaviler dışındaki tedavilerin ertelenmesi gerektiğini belirtti. Biz Birlik olarak bu kararın çok daha önce alınmasını isterdik ki bu konuda Bakanlık nezdinde girişimlerimizi zaten başlatmıştık. Karar alma mekanizması olan Bilim Kurulunda maalesef dişhekimlerinin bulunmaması bu süreci uzattı" dedi. 

musa akyol

NEDİR ACİL HASTA? 

Akyol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Acil hasta nedir?” bunun tanımını da yapmak önemli. Dediğimiz gibi biz de ilgili karar mercilerinde yer alsaydık, acil nedir tanımlanmasını yapardık. Şiddetli diş ağrısı, gözde, boyunda, diş etlerinde şişlik, ağızda durmayan kanama, enfeksiyon riski ve travma
gibi hastalıkları öncelikli olarak tanımlayabiliriz.
Bu durumlar dışında hasta bakmayı tüm Dişhekimleri ertelenmiştir. 

GEREKLİ DONANIMA SAHİBİZ 
Şu bilgiyi halkımızın dikkatine sunmak isteriz. Dişhekimleri enfekte hastalara nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda temel eğitimlerini alıyorlar. Bu anlamda donanımlıyız. Tüm Odalarımız ile birlikte biz salgının başlangıcından itibaren gerekli bilgilendirmeleri gerek meslektaşlarımız ve gerekse halkımız için yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda eğitim ve planlamalarımızı hazırladık. Örneğin Anamnez formlarına seyahat bilgisi, ateş geçmişi bilgisi hatta ön muayenede ateş ölçümlerine geçildi.
TDB’nin hep savunduğu ağız diş sağlığı hizmetlerinin toplu olarak değil muayenehane ve poliklinik tarzı yerlerden verilmesinin daha doğru olduğu ortaya çıkmış olup, acil diş tedavi ihtiyaçlarının karşılanmasında yıllardır çapraz enfeksiyon kontamine yöntemlerini daha sağlıklı ve kolaylıkla yürütebilecek, enfeksiyon yayılma zincirinin kırılmasını da sağlayacak, tecrübe sahibi olan muayenehane ve özel sağlık kuruluşlarının genel sağlık sistemimize entegre edilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

GÖREV ALMAYA HAZIRIZ 

Özel Muayenehanelerimizde randevu sürelerimiz uzun, havalandırmalar yeterli ve bekleyen hastaların karşılaşmaması için gerekli önlemlerin alınması söz konusu dolayısıyla biz Sağlık Bakanlığına diş tedavileri konusunda gerekli desteği tüm Türkiye genelinde vermeye hazırız."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!