3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Kurban Bayramı’nın gözdesi Acıpayam kanyonu oldu

Kurban Bayramı’nın gözdesi Acıpayam kanyonu oldu
Denizli’nin Acıpayam ilçesindeki zümrüt yeşili güzelliği ile dikkati çeken Acıpayam Kanyonu, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı.

Acıpayam ilçesinin kırsal Benlik ve Olukbaşı mahalleleri içinde yer alan tarihi değirmenlerin de bulunduğu Acıpayam Kanyonu, yaklaşık 50 metre yüksekliğe sahip, dev kayalıkların arasından akan tertemiz suyu ile dikkat çekiyor.  Doğa güzelliği ile görenleri hayran bırakan kanyon,  Kurban Bayramında da büyük ilgi gördü. Denizli’nin en güzel ekoturizm alanlarından biri olan bölgeyi bayram tatilini fırsat bilen binlerce kişi ziyaret etti. Tatilciler, kanyondaki  bol bol fotoğraf çekilirken istenmeyen kazalarda yaşandı. Kanyonda fotoğraf çekmek isteyen vatandaşlar sık sık telefonlarını suya düşürmesi dikkatlerden ise kaçmadı.

Araç kuyruğu

Acıpayam Kanyonu sıcaklardan bunalanlar ve Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyenlerin akınına uğradı. Herkesin otomobiliyle ulaşım sağladığı kanyon yolunda ise metrelerde araç kuyrukları oluştu. Ziyaretçiler yaklaşık 40 dereceyi bulan sıcak havada araçlarını uzak bir noktaya bırakıp, yürüyerek kanyona gitti.

İnşaat devam ediyor

Acıpayam'a 40 kilometre mesafedeki, içinde şelalelerin bulunduğu kanyon geçen sene Acıpayam Belediyesi tarafından turizme kazandırılması için çalışma başlatılmıştı. Yürüyüş yolları, doğal yüzme alanları, teraslar, asma köprüler, göletler, tırmanma ve dinlenme alanları yapımı devam eden kanyon, aynı zamanda eleştirilerin de merkezi oldu.  Profesyonel turizm danışmanı Denizlili  Harun Tekin, “Uluslararası bir turizm firmasının danışmanlığını yapmaktayım. Alternatif doğa turizmi için Acıpayam bölgesinde fizibilite çalışması yaptılar. Ne yazık ki Acıpayam bölgesini listeden çıkarttılar. Ulusal mecrada reklamı ve tanıtımı yapılan Kanyon için olumsuz rapor verdiler. Yol çok kötü, çevre düzenlemesi yok, çok fazla hayati risk teşkil etmektedir, temizlik ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Yani ziyarete açılmaması gereken bir yer, inşaat devam ediyor, çalışmalar devam ediyor. Diğer ziyaret edilecek yerlerin de aynı durumda olduğu gözlemlenmiş. Sonuç olarak, alternatif doğa turizmi için Çameli bölgesi tercih edilmesi yüksek ihtimal olarak görünüyor. Acıpayamlı olarak böyle bir durum ile karşılaşmak beni üzdü, takdir sizlerindir” dedi.

acıpayam kanyonu

acıpayam kanyonu

acıpayam kanyonu

acıpayam kanyonu

acıpayam kanyonu

acıpayam kanyonu

acıpayam kanyonu

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!