Küresel iklim değişikliği unutulan kumaşı yeniden gözde yaptı

Denizli’de yıllar önce bebek bezi olarak kullanılan müslin bezi, küresel iklim değişikliği nedeniyle yeniden gözde oldu. 1960’lı yıllarda bebek bezi olarak kullanılan kumaş, şimdilerden hem örtü olarak hem de giyimde tercih ediliyor.
Son yıllarda küresel iklim değişikliği, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte vatandaşların kıyafet tercihlerini etkiliyor. Yıllar öncesine dayanan ve çocuk bezlerinde kullanılan müslin kumaşı, şimdi tekrar popülerlik kazanıyor. Hava koşullarının sıcaklığı arttıkça, insanlar rahatlığı ve hafifliğiyle bilinen müslin kumaşına yöneliyor. Ancak müslin kumaşı üreticileri, artan talebe yetişmekte zorlanıyor.
GEÇMİŞTE BEBEK BEZİ OLARAK KULLANILIYORDU
Müslin kumaşının üreticilerinden biri olan Melda Mustak, müslin kumaşının geçmişte bebek bezleri için kullanıldığını ancak hazır bezlerin yaygınlaşmasıyla değer kaybettiğini belirtti. Ancak Melda Mustak ve benzeri üreticiler, bu değerli kumaşı tekrar hayata döndürmek için harekete geçti. Müslin kumaşı, yüzde yüz pamuktan üretiliyor ve kadın kıyafetleri, yatak örtüleri, peştamal ve ev tekstili gibi çeşitli ürünlerde kullanılıyor.
HEM ÖRTÜ OLARAK HEM DE GİYİMDE TERCİH EDİLİYOR
Melda Mustak, müslin kumaşının tercih edilmesinin nedenini pamuk yapısında olmasına, rahat ve terletmeyen bir kumaş olmasına bağlıyor. Otomatik tezgahlarda pamuk ipliğinden dokunan müslin kumaşı, boyahane ve yıkama işlemlerinin ardından mamul hale getiriliyor. Sonrasında ise konfeksiyon aşamasında yatak örtüsü, kadın ve erkek giysileri, peştamal, bornoz ve ev tekstili gibi çeşitli ürünler üretiliyor. Bu özellikleriyle müslin kumaşı, hem örtü olarak hem de giyimde tercih ediliyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
Kaynak: İHA
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.