Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Meme Estetiği ile Vücudunuza Güveninizi Geri Kazanın

Meme Estetiği ile Vücudunuza Güveninizi Geri Kazanın

Kadın fiziğinde en önemli görüntü detayını oluşturan memelerin asıl işlevi, emzirmek ve kadınlığı simgelemek olmakla birlikte aynı zamanda kadın güzelliğinin en belirgin öğesi olarak da kabul edilmektedir. Kimi zaman memelerini güzel bulmamak kadınlarda özgüven eksikliğine neden olabilmektedir. Bu durumda pek çok kadın tek çözümü meme büyütme ameliyatı olarak görmektedir. Bunun dışında kadınlarda; hamilelikten sonra meme hacmindeki azalmanın, memeler arasındaki hacimsel farkın tedavisinde ve kanser cerrahisi sonrası meme rekonstrüksiyonunda da meme büyütme operasyonlarına başvurulmaktadır. Meme büyütme, meme dikleştirme ve meme küçültme İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de en çok ilgi gören estetik operasyonlar arasında yer almaktadır.

 

Meme Büyütme Nedir?

 

Silikon implant olarak da adlandırılan protezler kullanılarak ya da yağ enjeksiyonu ile küçük göğüslü kadınların göğüslerinin istenilen boya getirilmesi için yapılan ameliyat meme büyütme operasyonu olarak adlandırılmaktadır. Memelerde çift ya da tek taraflı gelişme kusuruna ya da hamilelikten sonra kilo alıp vermeye bağlı olarak meme dokusu hacmini kaybedebilmekte ve normalden daha küçük bir hal alabilmektedir. Bu ve benzeri durumlarda daha iri, daha büyük, daha dolgun ve estetik olarak daha güzel görünüme sahip göğüsler elde edebilmek için meme büyütme ameliyatı yapılmaktadır. Sağlık açısından zorunlu bir operasyon olmamakla birlikte meme büyütme ameliyatı kadınların özgüveni ve ruhsal sağlığı açısından kimi durumlarda gereklilik haline gelebilmektedir.

 

Meme Büyütme Ameliyatlarında Doktor Seçimi

 

Meme büyütme İstanbul ve Türkiye genelinde en çok tercih edilen estetik operasyonlar arasında yer almaktadır. Meme büyütme operasyonu dahil estetik operasyon yaptırmak isteyen kişiler için ameliyattan sonra elde edecekleri sonuçtan tatmin olmaları çok önemlidir. Alınacak sonucun nasıl olacağına dair en önemli etkenlerden biri ise ameliyatı gerçekleştirecek olan cerrah olduğundan estetik operasyonlardan önce en önemli konu doğru doktor seçimine olarak kabul edilmektedir.

 

İstanbul’da hizmet vermekte olan Op. Dr. Evren İşçi Kliniği; meme estetiği, meme büyütme, meme küçültme, meme dikleştirme gibi estetik operasyonlar konusunda alanında uzman cerrahlardan oluşan kadrosu ile hizmet vermektedir. Her hasta için kişiye özel çözümler sunulması amaçlanmakta ve bunun için açık iletişim üzerine güçlü bir doktor - hasta ilişkisi kurulmaktadır. Operasyonlardan sonra hastaların elde edilecek sonuçtan memnun olabilmesi için ne istedikleri ya da ne istemedikleri hakkında samimi bir şekilde konuşabilmesi çok önemlidir. Op. Dr. Evren İşçi Kliniği bu anlayış doğrultusunda, hastaları söz konusu operasyonlar hakkında detaylı şekilde bilgilendirmekte, beklentilerini en iyi şekilde anlayıp hedefledikleri sonuçlara ulaşabilmeleri için bilinçli ve akılcı seçimler yapmalarına katkı sağlamaktadır.

 

Meme Büyütme Operasyonları İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

 

Meme büyütme ameliyatı, memenin gelişimini tamamladığı 18 yaşından itibaren sağlık durumu açısından uygun olan her yaştaki kişiye uygulanabilmektedir.

 

Silikon protezler ve yağ enjeksiyonu yöntemi ile meme büyütme işlemi gerçekleştirilmekte olup anatomik (damla) ve yuvarlak olmak üzere iki farklı meme protezi kullanılmaktadır. En iyi sonucun alınabilmesi için hastanın doktoru ile birlikte kendisi için en uygun protezi belirlemesi gerekmektedir. Bu kararın alınmasında hastanın cilt yapısı, meme yapısı ve operasyondan beklentisi etkili olmaktadır. Hastalar kimi zaman gerçekçi olmayan talepler ile gelebilmektedir. Bu durumda hastaya herkesin bedeninin ve meme yapısının farklı olduğu, uygun olmayan büyüklükte implant kullanılmasının ilerleyen dönemlerde sorunlara yol açabileceği anlatılmalı ve hastanın beklentisinin karşılanması adına daha sonra sağlık sorunlarına neden olabilecek büyüklüklerin tercih edilmesinden kesinlikle kaçınılmalıdır.

 

Meme büyütme İstanbul gibi bir metropolde en çok ilgi gören operasyonlardan birisi olduğu için bu estetikle ilgili de çok soru soruluyor. Meme büyütme estetiği ile ilgili olarak en çok merak edilen konuların başında; silikon protezlerin emzirmeye engel olup olmadığı gelmektedir. Kas altına ya da meme dokusuna yerleştirilen protezler doku içerisinde olmadığından süt bezlerine herhangi bir müdahale gerçekleşmemekte ve anne adayları doğumdan sonra rahatlıkla bebeklerini emzirebilmektedirler.

 

Meme büyütme estetiği çok ağrılı bir süreç olmamakla birlikte kas altına yapılan işlemlerde bir miktar ağrı oluşabilmektedir. Bu durumda doktorunuz tarafından operasyon sonrası için verilen ağrı kesici ilaçları kullanmanız önerilmektedir.

 

Meme büyütme operasyonu her ne kadar cerrahi bir işlem olsa da iyileşme sürecinin diğer cerrahi işlemlere kıyasla çok daha hızlı olduğu bilinmektedir. Hastalar genellikle ameliyattan 4 - 5 gün sonra sosyal hayata dahil olabilmektedir. Hastaların operasyondan sonra en az 2 hafta süre ile nabzını ve kan basıncını yükseltebilecek yorucu aktivitelerden uzak durması gerekmektedir. İyileşme esnasında göğüslerin fiziksel temasa ve sarsıntı yaratabilecek hareketlere karşı duyarlı olacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Meme büyütme operasyonu genel anestezi altında gerçekleştirilmekte ve hastaların ameliyat sonrası 1 gece hastanede gözlem altında kalması önerilmektedir. Operasyondan sonra hasta kesinlikle istirahat etmeli, ağır kaldırmamalı ve kanama oluşmasına neden olabilecek her türlü hareketten kaçınmalıdır. Hasta ve operasyon özelinde farklılıklar söz konusu olmakla birlikte genellikle operasyondan 1 ay sonra spora başlanılabilmektedir. Bunun yanı sıra 6 - 8 hafta boyunca sauna, solaryum ve buhar banyosundan uzak durulması gerekmektedir. İyileşme esnasında, meme implantlarına ekstra destek sağlamak ve konumlandırılmasını korumak için sıkıştırma bandı ya da spor sütyeni giyilmesi önerilmektedir.

 

Detaylı Bilgi Almak İçin: https://drevrenisci.com/

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!