3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Merkezefendi Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıkıyor

Merkezefendi Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıkıyor
Merkezefendi Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan ve Türkiye’ye örnek olan  ‘Pet Kafe ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi’nde sokak hayvanları için mama, kedi ve köpek kulübesi üretimi hız kazandı.

Tesiste sıfır atık ve geri dönüşüm projelerinin desteklenmesi noktasında aylık ortalama 18 bin litre ekmek ile birlikte otellerden, restoranlardan, fabrikalardan ve evlerden sağlanan yemek fazlası, geri dönüşüme dahil edilerek aylık ortalama 4,5 ton olan mama üretimi 6 tona çıkarıldı. Üretilen mamalar daha önce 800 sokak hayvanı beslenirken artırılan kapasite ile şimdi yaklaşık 1200 sokak hayvanı gönüllüler aracılığıyla besleniyor. Merkezefendi Belediyesi, mamaların üretilmesinden dağıtılmasına, kedi ve köpek yuvası yapımından belirlenen noktalarına konulmasına kadar gerçekleştirilen işlemlerle birlikte aylık 42 bin TL tasarruf sağlıyor.

CAN DOSTLARA SICAK YUVA

Merkezefendi Belediyesi Pet Kafe ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi’nde kullanım ömrü tamamlanmış eski mobilya ve paletlerden de kedi, köpek ve kuş yuvalarının yapımları da devam ediyor. Aylık ortalama 30 yuva üretiliyor. Üretilen kedi yuvaları parklara, köpek yuvaları ise hayvan severlere hediye ediliyor. Yuva ve mama talebinde bulunmak isteyen hayvan severler 444 8 662 numaralı çağrı merkezinden başvuru yapabilecekler.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Merkezefendi Belediyesi Pet Kafe ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi diğer belediyeler tarafından ilgi görüyor. Bugüne kadar birçok belediye, Pet Kafe ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Mama üretim makinesi, İstanbul’da gerçekleştirilen CHP’li Belediyeler Tarım Zirvesi’nde de büyük ilgi gördü.

“CAN DOSTLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediyesi olarak sokak hayvanlarını hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını ve onlara sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Doğan, “Biz geri dönüşüm yoluyla her ay 6 ton mama üretmeye ve gönüllülerimizle birlikte her gün ortalama 1200 can dostumuzu beslemeye devam ediyoruz. Onları korumak ve yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak hepimizin görevi. Bu dünya, onlarla güzel. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde farkındalık yaratmalıyız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!