Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Merkezefendi iyi başladı kötü bitirdi!    53-78

Merkezefendi iyi başladı kötü bitirdi!    53-78
Play-off hayali ve ligde kalmayı garantileme adına sezonun en kritik maçına PAÜ Arena’da Galatsaray Nef karşısında çıkan Yukatel Merkezefendi Belediyesi, ilk çeyreğini 18-14 önde tamamladığı mücadeleyi, 53-78 gibi bir skorla farklı kaybetti. Son hafta oynayacağı Anadolu Efes maçı öncesi rakibini yenerek ligde kalma koltuğunu kapmayı hedefleyen temsilcimiz, play-off bileti umudunu da Galatasaray karşısında yitirmiş oldu. Mücadelede attığı 7 üçlükte 3 isabet bulan Harris dışında başka bir oyuncunun dış şut isabeti bulamaması (takımın üçlük yüzdesi %10) mağlubiyetin baş sebebi oldu.

Karşılaşmaya rakibine oranla daha iyi başlayan ve hücumda etkili olan Yukatel Merkezefendi Belediyesi, ilk 2 dakikada sayı bulamadığı mücadelenin ilk 30 saniyesinde 3-0 geriye düşse de 7.47’den itibaren bulmaya başladığı sayılarla birlikte 5.47 kalırken 2 dakika içerisinde 10-3 skor üstünlüğü yakaladı. 4 dakika rakibine sayı şansı tanımayan temsilcimiz ilk çeyreği 18-14 önde tamamlamayı başardı.

 

 

BAMBAŞKA BİR İKİNCİ ÇEYREK!

İkinci çeyreğe ise daha etkili başlayan taraf Galatasaray Nef oldu. Bu bölümde ilk 3 dakika sayı bulamayan Şehrin Efendileri, rakibin 7-0’lık serisine karşılık veremeyince 18-21 geriye düştü. 4.14 kala sadece 3 sayı bulabilen Merkezefendi, rakibin etkili hücumları karşısında çaresiz kaldı ve 21-28 geriye düştü. Skor üretmekte zorlanan ekibimiz periyot sonunda sadece 12 sayı üretti. Periyodu 12-23 geride kapatan Yukatel Merkezefendi, soyunma odasına da 30-37 geride gitti.

RISTIC VE RUSSELL’I DURDURAMADIK!

Üçüncü periyotta da Galatasaray Nef üstünlüğü sürdü. Hamilton bu periyotta yaptığı üst üste faullerle bu periyodun başında 4 faule ulaşırken, hücuma çözüm bulamayan Denizli ekibi, savunmada da aksamayı sürdürdü. Bu bölümde Ristic ve ve Russell ile etkili olan İstanbul ekibi, pota altından da Sadık Emir Kabaca ile sayı bulmayı sürdürdü. Hücumda iyice tıkanan temsilcimiz bu periyodun ilk 7 dakikasında sadece 6 sayı buldu ve 36’ya ulaşabildi. Rakip Galatasaray ise neredeyse her hücumunu sayıyla noktalarken fark artmaya devam etti. 2.25 kala 36-55’i gören skorla birlikte fark 19’a kadar çıktı. Çeyrek ise yine 19 sayı farkla 39-58 Galatasaray Nef üstünlüğü ile geçildi.

 

 

SEZONUN EN DÜŞÜK SAYISI: SADECE 53 SAYI!

Psikolojik olarak maça havlu atan Yukatel Merkezefendi Belediyesi, oyun disiplininden son bölümde iyice koptu. Son iki maçın skorerleri Harris ve Rathan-Mayes de skor olarak devreye giremeyince adeta krize giren temsilcimiz, ilk 6 dakikada sadece 6 sayı üretebildiği bu çeyrekte 45-68’le 23 sayı geriye düştü. Rogkavopoulos’tan da istediği katkıyı alamayan Zafer Aktaş’ın öğrencileri, belki de sezonun en kötü 3’lük yüzdesi ile mücadele ettiği karşılaşmayı 53–78’lik skorla farklı kaybetti.

HAMİLTON MAÇIN EN SKORERİ OLDU AMA…

Alınan bu sonuçla birlikte temsilcimiz son 8 maçta 7’nci,  sezonda ise 18'inci mağlubiyetini aldı. Ekibimizde en skorer isim uzun süre 4 faulle oynamasına rağmen maçı tamamlamayı başaran Hamilton oldu. Hamilton 18 sayı üreterek mücadele farklı kaybedilmesine rağmen maçın en skorer simi olmayı başardı. Denizli ekibi ile üçüncü maçına çıkan Manny Harris ise 11 sayı kaydetti. Rathan Mayes skor anlamında Merkezefendi ile en kötü maçını oynadı ve 7 sayıda kaldı. 6/0 üçlükle oynayan Rogkavopoulos ise tıpkı Mayes gibi 7 sayıda kaldı. Galatasaray Nef’i ise Ristic (17 sayı) ve Russel (16 sayı) sırtladı. 13 sayıyla Sadık Kabaca ve 12 sayıyla Dylan Ennis çift haneli skor üreten diğer oyuncular oldu.

----Serhat KÖSE

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!