Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Mersin Miras Hukuk Bürosu Tunç Sudi Tol 

Mersin Miras Hukuk Bürosu Tunç Sudi Tol 

Mersin miras avukatı miras hukukunun alanına giren her çeşitli adli prosedür ve uyuşmazlıkların çözümünde rol oynayan kimsedir. Miras avukatı olabilmek için şahıs daha çok miras hukukuna dair davalara bakmalı ve bu alanda kendini geliştirmelidir. Teorik verisini ilerletmenin beraberinde tecrübeyle bu verileri desteklemelidir.

Miras, bir kimsenin ölümünden sonra aktif ve pasifleriyle beraber bütün malvarlığının mirasçılara geçip gitmesini söylem etmektedir. Buna göre mirasın intikalinde bireyin sahip olunan malvarlığı ile borçları dahi mirasçılara geçmektedir. Miras hukuku şayet bireyin mirasının hangi şartlarda geçeceğiyle ilgilenir. En iyi ve meşhur miras avukatları miras hukuku mevzuatına hâkim, müvekkilleri bu alanda bilgilendiren ve meydana gelebilecek hak kayıplarını öngörüp engellemeyi amaçlayan avukatlardır. Yalnızca mirasın paylaşımı ile değil, vasiyetnamenin hazırlanması gibi hususlarda dahi müvekkillerine yol gösterir.

Mersin Miras Hukuk Bürosu Tunç Sudi Tol Hizmetleri

Mersin miras hukuku avukatı miras hukukuna dair pek çok davaya bakmaktadır. Bu davaları tapu iptal davası, tenkis davası, reddi miras davası, ortaklığın giderilmesi davası, muris muvazaası davası, mirasçılık belgesinin iptali davası olarak saymak mümkün olabilir. Miras davası avukatı bunların dışında vasiyetnamenin düzenlenmesi, iptal edilmesi, mirastan feragat sözleşmesi hazırlama, ölünceye kadar bakma sözleşmesi düzenlenmesi ve incelenmesi işlemlerinde adli müşavirlik ve dava takibi yapmaktadır.

Mersin Miras Hukuk Bürosu Tunç Sudi Tol Davaları

Mersin avukat bürosu mirastan doğan uyuşmazlıklara dayalı davaların beraberinde pek çok sözleşmeyi de kapsamaktadır. Mirastan feragat sözleşmesi mirasçının miras bırakanın ölümünden sonra kendine intikal edecek olan mirastan tamamıyla ya dahi kısmen vazgeçmesidir.

Miras taksim sözleşmesini şayet mirasçılar arasında payların oluşturulması ve çalışarak alınması biçiminde açıklamak muhtemel olacaktır. Miras taksim sözleşmesi miras üstünde müşterek mülkiyetle hak sahibi olan mirasçıların tasarruf yetkisini kullanabilmeleri hedefiyle düzenlenmektedir.

Mirasçılıktan çıkarma sözleşmesi TMK dahi tespit edilen sınırlanmış durumlarda düzenlenebilecektir. Bu hallerin zenginliği durumunda düzenlenerek mirasçılıktan çıkarılan kimse bundan sonra mirastan pay alamayacak ve tenkis davası açamayacaktır. Bu sözleşmelerin hazırlanması miras kadar mühim bir adli konuda miras avukatından yardım alarak gerçekleştirilmelidir.

Mersin Miras Hukuk Bürosu Tunç Sudi Tol Farkı

Miras ile yakından alakalı olan ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile vasiyetnamenin hazırlanması ve iptali konularında dahi miras avukatına istişare etmek sözleşmelerin adli geçerliliği bağlamında yararlı olacaktır.Vasiyetnamenin iptali davası miras bırakanın ölümünden sonra geçerlilik şartlarına uyumsuz düzenlenen vasiyetnamenin geçmişe tesirli olarak iptal edilmesi hedefiyle açılmaktadır. İlgililer irade sakatlığı, yetersizlik, hukuka yahut ahlaka aykırılık, şekle aykırılık sebeplerinden birinin zenginliği durumunda vasiyetnamenin iptalini talep edebilir.Avukat Tunç Sudi Tol sizlere bu alanda en iyiyi sunar.

Vasiyetnameyi düzenleyen miras bırakanın ehliyetsizliği ileri sürülerek bu dava açılmışsa tarafların iddiasını şahit beyanları, sıhhat raporu gibi delillerle desteklemesi gereklidir. Miras bırakanın ehliyet hali, vasiyetnameyi düzenlediği tarih aşikâr tutularak belirlenecektir.

 

Vasiyetnamenin iptali sebeplerinden olan irade sakatlığı; hata, hile, korkutma yahut zor kullanmayı söylem etmektedir. Vasiyetnamenin bu hallerden birinin zenginliği ile hazırlanması iptale tabidir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!