3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Mesut Bakkal’ın Şike İtirafından Sonra Beşiktaş’tan Hamle

Mesut Bakkal’ın Şike İtirafından Sonra Beşiktaş’tan Hamle
Bir dönem Denizlispor Teknik direktörü olarak görev yapan Mesut Bakkal, yazmış olduğu kitapta şike yaptıklarını itiraf etmişti. Bakkal’ıın itirafından sonra Beşiktaş harekete geçti.

Denizlispor’de 1983-1990 yıllarında futbolcu, 2009 yılında teknik direktör olarak görev yapan Mesut Bakkal ‘Mesut Bir Adamın Hikayesi’ kitabında 33 yıllık bir itirafa imza attı. Bakkal, 1986-87 sezonunda Beşiktaş maçında Denizlisporlu futbolcuların ve kendisinin teşvik primi aldıklarını dile getirmişti.

Bakkal'ın itirafını ardından o dönem şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Beşiktaş'tan itiraz da gecikmedi. Siyah beyazlılar Türkiye Futbol Federasyonuna yaptığı başvuruda 1986-87 sezonu şampiyonluğunun tescil edilmesini istedi.

Siyah beyazlı kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

3-0 HÜKMEN GALİBİYET İSTEDİLER

Konu ile ilgili Beşiktaş kulübü flaş bir talepte buldu. Kulüpten yapılan açıklamada,''TFF Futbol Disiplin Talimatı’nın 56. maddesinde belirtildiği üzere, bir müsabakanın sonucunu veya sürecini hukuka ve spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek yasaktır. Teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır. Ayrıca performans artırıcı ilaç almak suretiyle doping kuralı da açıkça ihlal edilmiştir.Söz konusu açıklamalar utanç verici olmakla birlikte, hukuken soruşturma ve kovuşturma imkanının halen bulunması nedeniyle TFF’nin ilgili kurullarını göreve davet ediyoruz.Bugün TFF’ye gönderilen ve ekte yer alan dilekçemiz ile;

1986-1987 sezonunun 35. haftasında oynanan Beşiktaş – Denizlispor müsabakasının Kulübümüz lehine 3-0 hükmen galibiyet ile tescil edilmesini,1986-1987 sezonuna ilişkin lig tescilinin iptali, sıralamanın yeniden düzenlenerek söz konusu geçerli olan averaj kurallarının da dikkate alınarak 1986-1987 Süper Lig Şampiyonu olarak Kulübümüzün tescil edilmesini,Mesut Bakkal isimli teknik direktör hakkında TFF Talimatları’nın ilgili hükümlerince sürekli hak mahrumiyeti ile cezalandırılması ve futbolla ilgili her türlü faaliyetten men edilmesini, İlgili müsabakada teşvik primini veren kulüp ve teşvik alan kulübün yöneticileri, müsabakada yer alan ve halen futbol ailesi içerisinde bulunan ilgili kulübün teşvik primi ve doping maddesi alan futbolcuları, teknik adamlarının tespit edilip sürekli hak mahrumiyeti ile cezalandırılması ve futbolla ilgili her türlü faaliyetten men edilmesini talep ediyoruz.''ifadeleri kullanıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!