3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Meteorolojiden Denizli için kritik uyarı!

Meteorolojiden Denizli için kritik uyarı!
Meteoroloji Denizli için 29 Kasım 2021 Pazartesi günü hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre, Denizli’de gün içerisinde en yüksek sıcaklık 23 derece olarak ölçülürken, sabah saatlerinde etkili olan fırtına akşam saatlerinden itibaren yerini yağışlı havaya bırakacak. Öte yandan çarşamba gününe kadar sağanak yağış geçişlerinin Denizli genelinde görüleceğini bildiren yetkililer, sıcaklıkların ise düşüşte olacağını bildirdi. Yarın için ise kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.

Denizli’de hafta sonu etkili olan lodos haftanın ilk gününde de devam ediyor.

Şehir genelinde sabah saatlerinden itibaren kuvvetli bir şekilde etkili olan lodos ile birlikte meteorolojiden  fırtına uyarısı yapılırken, hava sıcaklığı ise 23 derecenin üzerinde seyrediyor.

Akşam saatlerinden itibaren fırtınalı havanın yerini sağanak yağışa bırakacağını bildiren yetkililer, aşırı yağışlara karşı tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

Akşam saatlerinden itibaren sıcaklık 16 derece bandında gerilerken, yarın için de yağış uyarısı geldi.

SICAKLIK DÜŞÜŞTE, YAĞIŞ DEVAM EDECEK

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarından elde edilen verilere göre, Denizli genelinde bugün akşam saatlerinden itibaren etkili olacak sağanak yağış Perşembe gününe kadar sürecek ve sıcaklıklarda düşüş yaşanacak.

Yarın için (SALI) yapılan tahminlere göre; meteoroloji kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunurken Denizli’de sıcaklık ise en yüksek 14 derece olacak.

ÇARŞAMBA günü gece saatlerinde sıcaklığın 7 derecelere kadar gerileyeceğini bildiren meteoroloji, gün içerisinde en yüksek sıcaklığın 10 derece olacağını açıkladı.

PERŞEMBE günü yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte sıcaklıklar yeniden yükselişe geçerken, termometreler gün içerisinde parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte en yüksek 13 dereceyi gösterecek.

CUMA günü ise çok bulutlu bir gün Denizlilileri beklerken, sıcaklık ise 15 derece seviyelerinde olacak.

17 ile turuncu, 35 ile sarı uyarı

Son tahminlere göre yarın için turuncu uyarı yapılan iller:

İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli olurken,

Sarı uyarı yapılan iller ise :Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Çankırı, Çorum, Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize oldu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 2
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!