3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Milletvekili Ök, Esnafı Ayakta Tutmak İçin Her Türlü Önlem Alındı

Milletvekili Ök, Esnafı Ayakta Tutmak İçin Her Türlü Önlem Alındı
Milletvekili Nilgün Ök, Koronavirüs Salgınına İlişkin Ekonomik Önlemlerin Yer Aldığı Kanun Hakkında Açıklamalarda Bulundu.

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Ök, TBMM Genel Kurulu’nda Kabul Edilen, Kovid-19 Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Olumsuz Etkilerinin Azaltılması Amacıyla Toplumumuzun Büyük Bir Kesimine Nefes Aldıracak Önemli Düzenlemeler İçeren Kanun Hakkında Açıklamalarda Bulundu. “Bütün dünya, şu an görünmez bir düşmana karşı ciddi bir savaş veriyor. Yaşanan gelişmelere Ülkemiz açısından baktığımızda, ilk günden itibaren ciddi, disiplinli ve gerçekçi olarak alınan tedbirlerle ve ayrıca son 17 yılda sağlık alanında yaptığımız yatırımlar sayesinde, bu salgına nispeten daha hazırlıklı yakalandığımızı söyleyebilirim. Dünya liderlerinin birçoğu ne yapacağını bile bilemezken, Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, 30’dan fazla ülkenin yardım çağrısına cevap verdik.” ifadelerini kullandı.

Esnafı ayakta tutmak için her türlü önlem alındı

“İşten Çıkarmanın Önüne Geçiyoruz” İstihdamı korumak, gelirini kaybeden vatandaşlarımıza sahip çıkmak, emeklilerimize destek vermek, esnafı ve sanatkârı ayakta tutmak ve üretimi desteklemek için her türlü önlemin alındığını belirten Ök, “İlk günden itibaren hiçbir vatandaşımızın işini kaybetmemesini temel önceliğimiz olarak aldık. Bu kanunla birlikte artık; Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçilere günlük 39.24 TL, aylık 1.177 TL nakdi ücret desteği sağlıyoruz. Kısa çalışma ödemelerine ilişkin başvuruların hızlı bir şekilde sonlandırılabilmesine imkân verdik. Her türlü iş sözleşmesinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi yasak oldu ve bu süre üç ay daha uzatılabilir.” dedi.

ENGELLİLERE YARDIMLAR

Ök, yaşlılar ile engellilere yapılan yardımların üç ay süreyle, gelir ölçütleri ile ağır engellilik şartı aranmadan yapılmasının sağlandığını bildirdi. “Öğrenim Kredisi Borçları 3 Ay Ertelendi” “Öğrenim kredisi alan üniversite öğrencilerinin ve mezunlarının ödemek zorunda oldukları Yükseköğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri öğrenim kredisi ve borçlarının ödemeleri, başvuru şartı aranmaksızın 3 ay ertelendi. Devlete ait tıp fakülteleri ile diş hekimliği fakültelerine kaynak aktarılması konusunda da Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yetki verdik.” ifadelerini kullandı.

VERGİLER 3 AY ALINMAYACAK

Ök; “Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileri ile yıllık çevre temizlik vergileri 3 ay alınmayacak. Ayrıca konutlara ve faaliyetleri durdurulan işyerlerine ilişkin su faturası borçları, belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebilecek, bu süre 3 ay daha uzatılabilecek.” dedi. Hazine ve belediye taşınmazları ile yine ormana ait taşınmazlara ve izinlerine ait borçların 3 ay süreyle ertelendiğini bildiren Ök, ayrıca belediyelerce toplu taşıma faaliyetlerinin 3 ay süreyle desteklenebileceğini ve bu sürelerin 3 ay daha uzatılabileceğini ekledi. Ök, Hazine taşınmazlarına ilişkin ihalelerin 31 Temmuz 2020 tarihine kadar elektronik ortamda yapılabileceğini kaydetti. “El Konulan Cihazlar Kullanılmaya Başlanacak” Açıklamalarına devam eden Milletvekili Ök; “Kaçakçılıkla mücadele kapsamında el konulan, fakat salgın hastalıkla mücadelede doğrudan ilgili tıbbi cihazlar ve diğer malzemeler bekletilmeyerek, ilgili kamu kurumlarına tahsis edilecek.” dedi. Milletvekili Ök, sermaye şirketlerinde, 30 Eylül 2020 tarihine kadar 2019 yılı net dönem karının yalnızca yüzde 25’inin dağıtılabileceğini bildirdi.

Ök; “Tarım satış kooperatifleri birliklerinin Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu kaynaklı kredi borçlarının 2020 yılına ait taksit ödemesi 2021 yılına ertelendi. Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu kapsamında verilen lisansların geçerlilik süresi bir yıl uzatıldı.” dedi. “Birlikte Başaracağız” Ülkemizin bu badirenin üstesinden gelebilecek hem sağlık alt yapısına, hem de ekonomik kapasiteye sahip, Dünyadaki çok az sayıdaki ülkeden bir tanesi olduğunu dile getiren Ök; “Aldığımız tedbirler ve alacağımız ilave önlemler sayesinde Avrupa ve Dünya ile paralel bir şekilde bu salgının üstesinden geleceğimize olan inancım tamdır. Yapmamız gereken tek şey birliğimize ve beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkmak ve salgın tehdidi geçene kadar kurallara harfiyen uymaktır.” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!