3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Mimarlar Odası'ndan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne 'proje hazır' çağrısı

Mimarlar Odası'ndan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne 'proje hazır' çağrısı
Denizli Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yıkılmasına karar verilmesinin ardından Mimarlar Odası Denizli Şubesi, Başkan Osman Zolan’a çağrıda bulundu. Odadan yapılan açıklamada 2008’de yapılan yarışmada belediye hizmet binası için hazırlanan projeye işaret edilerek “proje hazır” denildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli Afet Master Planı” çalışmalarına kapsamında Delikliçınar Meydanında bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yıkılmasına karar verildiğini açıklamıştı. Belediyenin yeni hizmet binasının ise binanın hemen üstünde bulunan otopark alanı belirlenmişti. Basına yansıyan haberlerin ardından Mimarlar Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “2008 Aralık ayında, Denizli Belediyesi, Mimarlar Odası Denizli Şubesinin yarışma projesinin açılması sürecinde sekretarya ve şartname hazırlığında sunduğu katkılar ile yeni Denizli Belediyesi Hizmet Binası ve Çevresinin planlanması amacı ile yarışma düzenlemiştir. 274 projenin teslim edildiği yarışmada dönemin Belediye Başkanı Sn. Nihat Zeybekçi’nin deyimi ile her biri birbirinden güzel 274 proje yarışmaya katılmıştır. 11 Nisan’da Anemon Otel’de bilimsel toplantı töreninin yapıldığı yarışmada Seden Cinasal Avcı, Bilge Gülen’e ait olan proje 1.’liği elde etmişti. Ardından projeye uygun olarak şuan Denizli Büyükşehir Belediyesi Otoparkı olarak kullanılan alanın istimlak çalışmaları başlatıldı. O dönemde bina geri çekilerek Çınar meydanının genişletilmesi de projede öngörülmüş ve yarışmayı açan idare olan Denizli Belediyesi tarafından da kabul edilmişti.

Kısaca Denizli Belediyesi Hizmet Binası elde edebilmek adına düzenlenen yarışma sürecini özetledik. Kaldı ki 2009 yılında yapılan yarışma Denizli Belediyesi Hizmet Binası elde etmek adına açılan ilk yarışma değildir.1978 yılında gene aynı sebeple bir yarışma yapılmış birinciliği proje müellifi Orhan Dinç’in aldığı proje uygulanmadan rafa kaldırılmıştır. 2009 yılında ki projenin akıbetinin aynı olmaması en büyük isteğimizdir.

Sonuç olarak; Mimarlar Odası Denizli Şubesi olarak Kamu binalarının yarışma ile elde edilmesinin önemini vurguluyor ve yeni bir Denizli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yapılacak ise kamunun kaynaklarının boşa harcanmaması adına da mevcutta var olan projenin uygulanması ihtiyaca cevap vermiyor ise revize edilerek kullanılması gerekliliğini tekrar tekrar hatırlatıyoruz. Ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanıklı hale getirilirken kentte yaşayan halkın binalarının güvenli olup olmadığının da bir an evvel tespit etmesi gerekliliği de unutulmamalıdır” denildi.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!