Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

MTA haritasında var! Başkan: “Aktif fay hattı yok”

MTA haritasında var! Başkan: “Aktif fay hattı yok”
MTA’nın yer bilimleri haritasında aktif fay hatlarının yer aldığı Çivril’de İlçe Belediye Meclisinde deprem konuşuldu. Muhalefetin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Çivril’de şu anda Maden Tetkik Arama kurumunun raporlarına göre aktif fay hattı yok. Çivril’de sıkıntı zemin sıvılaşması. İnternetten görülen fay hattı  çizgileri rakamsal net değer vermekten uzak” dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketi sonrası gündeme gelen Çivril fay hatları Çivril Belediye meclisinde tartışmaya neden oldu. Çivril Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında Millet İttifakı meclis üyeleri Belediye Başkan Niyazi Vural’a Çivril’deki yapılaşma ve imar affı ile ilgili sorular yönelterek Çivril’in depreme hazır olup olmadığını sordu. Deprem öncesi alınacak tedbirlerin yanı sıra deprem sonrası içinde hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Başkan Vural, “Çivril olarak şanslı bir ilçeyiz merkezde her mahallemizde yeterince büyük ve fazla sayıda parkımız var buralar toplanma merkezi olarak değerlendirmek için gerekli fizibiliteyi yapıyoruz” dedi.

İLÇEDE AZ SAYIDA ÇOK KATLI BİNA VAR

Konuşmasında Çivril’de 1999 Gölcük depreminden sonra kat sınırlandırılması getirildiğine dikkat çeken başkan Vural “1999 yılında Gölcük’te yaşanan deprem sonrası Çivril Belediye meclisi ilçe merkezinde kat sınırlandırma kararı almış. O dönem bu kararı alanlardan Allah razı olsun. Çivril’de çok az sayıda 4 katlı binamız var. Kat sınırımız 3’le sınırlı bırakılması bizim için büyük avantaj. Bu deprem gösterdi ki dikey değil yatay yapılaşma deprem bölgesi yerler için en uygun şehirleşme şekli” dedi.

KYK YURDU NEDEN ÇOK KATLI

Başkan Niyazi Vural’ın konuşmasından sonra söz alan İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Elvan Çakmakçı TOKİ ve KYK yurtlarını çok katlı yapıldığına dikkat çekerek, “TOKİ’ler beş hatta altı katlı, Kızılcasöğüt mahallemize yapılan 400 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci yurdumuz beş katlı buralara neden fazla kat izni verildi” diye sordu.

ÇİVRİL’DE AKTİF FAY YOK, ZEMİN SIVILAŞMASI VAR

İYİ Partili Elvan Çakmakçı’nın sorusuna yanıt veren Başkan Vural, Çivril’de yapılan bazı binaların özel yapı teknikleri kullanılarak yapıldığını belirterek, “KYK yurdumuz ve Üniversite binamız kazık temel teknolojisi ile yapıldı. Buralarda daha öncesinde zemin etüdü yapıldı ve normal temel yerine kazık temel şeklinde yapıların uygun olduğuna karar verilerek inşaatlar bu şekilde yapıldı. TOKİ’lerin olduğu alan ise kayalık ve zemini sağlam bölge. Çivril’de şu anda Maden Tetkik Arama kurumunun raporlarına göre aktif fay hattı yok. Çivril’de sıkıntı zemin sıvılaşması. İnternetten görülen fay hattı  çizgileri rakamsal net değer vermekten uzak. Evet, Çivril ve bölgesi depremden etkilenme olasılığı fazla olan bir ilçe ama bu aktif faydan değil zeminden dolayı” dedi.

Kaynak: Genç Çivril Gazetesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!