3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Öğrenciler Hayatlarında Hiç Yemediği Yiyeceklerle Tanıştı

Öğrenciler Hayatlarında Hiç Yemediği Yiyeceklerle Tanıştı
Denizli’nin Buldan ilçesinde başlatılan ‘Ben onu hiç yemedim' projesi ile öğrenciler hayatlarında daha önce yemediği yiyecekleri tatma fırsatı buluyor.

Güngör Cerit Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet Yağız ve İngilizce Öğretmeni Meryem Demir tarafından Buldan ilçesinde başlatılan ve  Türkiye’nin birçok ilinde uygulanan Avrupa birliğinin desteklediği  E-Twinning 'Ben onu hiç yemedim' projesiyle öğrenciler hiç yemedikleri yiyekleri tadıyor. Bu proje ile onları sosyal kültürek anlamda geliştirmeyi amaçlıyor. Buldan Güngör Cerit Cumhuriyet İmam hatip Ortaokulunda İngilizce Öğretmeni Meryem Demir, “E twinning denilen ve Avrupa Birliğinin desteklediği bir proje gerçekleştiriyoruz. Okulumuz öğrencileri civar köylerden taşımalı geliyor.Türkiye genelinde birçok ilde uygulanan 'Ben onu hiç yemedim' projesi ile çocuklarımıza hayatlarında hiç yemedikleri tatları tattırmak amacımız. Projenin Denizli ayağını biz yürütüyoruz. Ayda bir kez yapılıp nisana kadar sürecek olan etkinliklerimizden ikisini yaptık. Çocuklar trileçe ve profiterolün tadına baktı. Sonraki aylarda ananas gibi tropikal meyveleri de etkinlik olarak yapmayı düşünüyoruz” dedi.

TRALİÇE YEDİLER

Buldan İmamhatip ortaokulu 'Ben onu hiç yemedim' e twinning projesi kapsamında ekim ayı etkinliğinde Ali Tunaboylu MTAL okulu gıda bölümü öğrencilerince hazırlanan trileçenin tadına bakma fırsatı buldu. Farklı kültürlerin farklı yiyeceklerinin tadına bakmak üzerine kurulmuş olan bu projede aynı ilçenin meslek lisesi, öğrencilere bu fırsatı sunmaya ev sahipliği yaptı. Gıda bölümü öğretmenleri Bora Sezen ve Özge Çeşme gözetmenliğinde hazırlanmış olan Trileçe, 5/A sınıfı öğrencilerince çok beğenildi.İmamhatip Ortaokulu İngilizce öğretmeni Meryem Demir sınıf ortamında çocuklara trileçenin tarihçesini anlattı.Çocukların bu tatlıyı ilk kez deneyimlemesi sonucu yaşadıkları heyecan çekilen fotograf ve videolarda gözler önüne serildi. Kasım ayı etkinliğinde buluşmak üzere sözleşen ekip, iş birliği içinde çalışmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. 

İLK KEZ PROFİTEROL YEDİLER

eTwinning 'Ben Onu Hiç Yemedim' projesi kapsamında kasım ayında profiterolün tadına bakmak üzere, Buldan Güngör Cerit Cumhuriyet İmam hatip ortaokulu 5/A sınıfı öğrencileri aynı ilçenin meslek lisesinde bir araya geldi.

Buldan ilçesinde Daha önce hiç yemedikleri yiyecekleri yeme fırsatı bulan öğrenciler, ekim ayında sözleştikleri ve yine kendileri gibi öğrenci olan abi ve ablalarınca hazırlanan profiterolü yeme fırsatı buldu. Yapılan etkinlikte heyecanları gözlerinden okunan 5/A sınıfı öğrencileri Aralık ayı etkinliğini iple çektiklerini dile getirdi.Önceki ayın etkinliğinden farklı olarak profiterolün yapım aşamalarına şahit olan Buldan İmamhatip öğrencileri bu projede olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Sınıf ortamında da İngilizce  Öğretmeni Meryem Demir tarafından Profiterolün tarihçesi öğrencilere aktarıldı.Aralık ayında ne tür bir etkinlik yapılacağı merak konusu oldu.

NİSANA KADAR SÜRECEK

Buldan ilçesinde  Ekim ayından Nisan ayına kadar ayda bir kez yapılacak olan bu etkinlik Meryem Demir'in 5/A sınıfı ile 15 kişilik bir grupla  devam edecek. Aynı ilçede bulunan Ali Tunaboylu MTAL okulunun Gıda bölümü hocalarından Bora Sezen ve öğrencilerinden alınacak yardımla iş birliği içerisinde hazırlanan yemekleri öğrenciler, tadarak hayatlarında hiç yemedikleri yiyeceklerle tanışacaklar ve onlara farklı ülkelerin mutfaklarını tanıma şansı verilecek.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!