Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ölüm Oyunu, Mavi Balinaya Kim Dur Diyecek

Ölüm Oyunu, Mavi Balinaya Kim Dur Diyecek
Fatih Gündüz, "Ölüm Oyunu, Mavi Balinaya Kim Dur Diyecek"

Teknolojinin hızla gelişmesi, özellikle bilgisayar oyunları, öncelik çocuklar ve ergenlik dönemi gençler olmak üzere hayatın odak merkezine yerleşti. Aileler tarafından ise denetimsizlik, maalesef ki çocuklarımızı geri dönüşü olmayan gerçek dünyadan Koparan, sanal aleme kendini kaptırıp, bu dünya ile bağlantıyı kesen birer bağımlı hale gelmelerine sebep oldu.
Son zamanlarda hızla yayılan mavi balina oyunu ise sonu bazen ölümle noktalanan em tehlikeli oyunların bağımlılığın başında gelmektedir.
Bu oyun genellikle ilk ve orta öğretim çağındaki çocukların hayatını tehdit etmektedir. Mavi balina oyunu telefona direk indirilemese de link aracılığı ile kişilerin bir birlerine gönderdiği ve bir yönetici tarafından yönlendirilmesi ile oynanıyor.
Bu oyunu oynayanlara bazı görevler verilip yapmaları istenmektedir. İlk ve ortaokul öğrencisi çocuklar kendini kaptırıp görevleri yerine getirmek suretiyle oyunu oynamakta o kadar bağımlı hale gelmektedir ki ; oyunun sonunda “ öl nasıl olsa yeniden doğacaksın “ gibi komutlara’ da uymaktadırlar.
İnternette yaptığım biraz araştırma sonucunda hayrete düştüm. Sadece Türkiye’de 142 kişinin bu oyun yüzünden intihar ettiğini gördüğümde sayı da bi ta yanlışlık mı var diye defalarca baktım.
Yazık değil mi geleceğimizi sanal aleme yenik düştüğünü görmeye...!
Sadece bu mavi balina değil buna benzer bir çok sanal oyunların gençleri nasıl zehirlediğini görmek vicdanımızda bir yara yaşatmıyor mu bizlere ?
Peki bu suç çocuklarda mı ? Yoksa son model akıllı telefonu, Sınırsız oyun paketleri ile diğer odada baş başa bırakan bizler değil miyiz ?
Yarın göz yaşı dökmek istemiyorsak lütfen cep telefonu ve bilgisayarları denetim ve kontrol altında tutun ve tutmalıyız.
Bugünden başlamaya Ne dersiniz ?
Alın çocuklarınızın telefonunu kontrol edin kim link atmış. Neleri beğenmiş, Google’dan nereleri aramış ve merak etmiş, yarınımızın geleceğini göz göre, göre karartmayalım...
İnan’ın bu hatanın telafisi yok...
Yetkililerimiz mavi balina ve buna benzer bağımlılık yapan ve sonu ölümle biten oyunların internet erişimini durdurmalı gerekli önlemler ivedilikle alınmalıdır.
Okullarda öğretmenlerimiz bunların zararlarını çocuklara anlatmalı bilinçlendirmelidir. Aileler ise evde, okulda ve arkadaş çevresindeki mekanizmayı kontrol altında tutmalıdır.
Çocukların odasının kapısını kapatıp sınırsız internet ile baş başa bırakırsak yarın cevapsız sorular ile baş başa kendimizi buluruz. Birileri buna dur demelidir. Birileri bir çocuk daha ölmesin diye mücadele etmelidir. İşte o birileri okulda öğretmen, evde bizler ve devletimizi yönetenlerdir.
Umuyorum ki , En kısa sürede gereken müdahale yetkililer tarafından yapılacaktır. Her aile kendinden bugünden itibaren başlamalıdır.
Çocuklara sahip çıkalım
Geleceği sanala bağlamak en büyük hatadır
Çocuklar ölmesin...

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!