Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Orijinal Parfüm Önerileri

Orijinal Parfüm Önerileri

Parfüm tanıtımlarında yer alan nota kavramına herkes aşina olmayabilir. Bu sebeple notaların ne olduğu ve ne anlam ifade ettiği orjinal parfüm seçiminde önemli bir konudur. Parfüm notaları 3 başlıkta incelenebilir:

  • Üst nota
  • Orta nota
  • Alt (dip) nota

Bu şekilde ayrılan notalar bir bakıma parfümün duyulan, hissedilen ve kalıcı olan kokularını ifade eder. Dolayısıyla da parfüm kokusu seçimi yaparken bu notaları tanıyarak yapmak gerekir.

Bir parfüm kokusunun ilk hissedilen kokusundan tene yapışan kokusuna kadar inen bir yoğunluktan söz edilebilir. Notalar, parfüm markaları tarafından belirlenerek uygulanır. Genellikle en uçucu maddeler üst notalarda kendine yer bulurken daha kalıcı etkilere diplerde yer verilir.

Parfüm Notaları Nedir?

İnsanın kişiliğini yansıtacak olan kokuların seçiminden önce parfüm notaları nedir bilinmesi gerekir. Bunun için de kısa bir tanımlama yardımcı olacaktır. Notalar, parfümde yer alan kokuların uçuculuk veya kalıcılık etkilerine göre dağılışı olarak ifade edilebilir. Yukarıda bahsedildiği üzere 3 ayrı notadan söz edilir.

Daha iyi parfüm seçimi yapabilmek ve koku hafızası hakkında bilgi sahibi olmak için notaları yakından tanımak gerekir.

Üst Nota: Bir parfümün kapağı açıldığında veya ilk sıkıldığında duyulan kokular burada yer alır. Esanslarda yer alan en uçucu özler burada kullanılır. İlk izlenimi yaratması açısından oldukça önemlidir. Etkisi genellikle birkaç dakika sürer.

Orta Nota: Parfüm kokuları olarak bilinen şey çoğunlukta orta notadır. Etkisi 1 saat kadar sürer ve parfümün özlerinin yer aldığı kokular bu notada yer alır.

Dip (Alt) Nota: Bir parfümün en derin kokusu olarak tanımlanabilir. Etkisi birkaç saatten bir güne kadar sürebilir. Aslında parfümün kalıcılığını dip nota belirler denilebilir. Özellikle de bir parfüm orjinal olduğunda dip notaları en az 4 saat etki gösterir. Parfümün tene yapışan kokusu şeklinde ifade edilmesi mümkündür.

En Güzel Parfüm Notaları

Parfüm seçimi yaparken göz önüne alınması gereken kriterlerden birisi de en güzel parfüm notaları olmalıdır. Sevilen kokuların geçici mi yoksa kalıcı mı olduğunun bilinmesi parfüm seçiminde büyük rol oynamalıdır. İlk izlenim yaratılmak istenen kokuların üst notalarda, kalıcı etkilerin hissedilmesi istenen kokular ise dip notalarda yer almalıdır.

Özellikle orjinal parfüm fiyatları da göz önüne alındığında notaların tercihi daha da önemli hale gelir. Az veya çok, bir marka parfüm alarak ücret ödenen parfümlerde istenen kokuların alınması çok önemlidir. Sözgelimi, odunsu kokuların kalıcı olması isteniyorsa parfüm notaları incelenmeli ve odunsu kokuların en azından orta veya dip notada olması gerekir. Üst notada yer alan odunsu kokular kısa sürede etkisini yitirecektir.

Ayrıca koku hafızası üzerinde etkili olan kokuların ise alt notada olduğunu belirtmekte yarar vardır. Bir olayı veya kişiyi hatırlatan kokular o kişilerin üzerinde en uzun süre hissettiğimiz koku olacaktır. Parfüm seçimi yaparken parfüm notaları neden önemli olduğu bu açıdan da göz önüne alınmalıdır. Bir kişinin hafızasında bırakmak istediğiniz kokunun dip notalarda olmasına özen gösterebilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!