3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Ortodonti tedavi (diş teli) süresi yarı yarıya iniyor

Ortodonti tedavi (diş teli) süresi yarı yarıya iniyor
Denizli’de Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Demir, ortodonti tedavisiyle (diş teli tedavisi) ilgili merak edilenleri açıkladı. Prof. Dr. Demir, tedavi sürecinden, tedavi ücretlerine kadar birçok konuda bilgiler verdi. Özellikle ortodonti tedavi süresinin kısalmasına ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Demir, “Bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında, ‘Piezo Cerrahi’ dediğimiz yeni bir teknik ile tedavi süresini yüzde 30 ile yüzde 50 kadar azaltmak mümkün” diye konuştu.

Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Demir, tedavinin uzun sürmesinin nedenini, “Ortodontik tedavilerin (diş teli tedavisi) uzun sürme sebepleri dişlerin ve dişlerin etrafındaki kemik dokusunun, diş etinin, tüm çevre dokularının zarar görmeden hareket etmesini sağlamak. O yüzden de acele etmeden, dişleri hareket ettirecek miktarda optimal kuvvet uygulayarak zamanla hücresel aktivitelerin gerçekleşmesini beklemek. O yüzden tedaviler biraz uzun sürüyor” sözleriyle açıkladı.

Ortodonti tedavi (diş teli) süresi yarı yarıya iniyor

Tedavi ne kadar sürüyor?

Tedavi süresi ile ilgili konuşan ve hastalardan bununla ilgili çok soru aldıklarının altını çizen Prof. Dr. Abdullah Demir, “Hastalarımızın en çok sorduğu sorulardan biride bu. Tedaviye başlayacak olan hastalarımız, ‘Tedavi ne kadar sürer?’ Tedavisi devam eden hastalarımızda ‘Tedavi ne zaman bitecek?’ ortodontide en çok sorulan sorulardan. Tedavi süresi tabii ki de anomalinin şiddetine göre uygulanan tedavi tekniğine göre değişmekte… Ortalama 1 yıl, 1,5 yıl tedavi süresi diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

Ortodonti tedavi (diş teli) süresi yarı yarıya iniyor

Ortodontik tedavilerin uzun sürme sebebini açıkladı

Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Demir, tedavinin uzun sürmesinin nedenini, “Ortodontik tedavilerin (diş teli tedavisi) uzun sürme sebepleri dişlerin ve dişlerin etrafındaki kemik dokusunun, diş etinin, tüm çevre dokularının zarar görmeden hareket etmesini sağlamak. O yüzden de acele etmeden optimal dişleri hareket ettirecek miktarda kuvvet uygulayarak zamanla hücresel aktivitelerin gerçekleşmesini beklemek. O yüzden tedaviler biraz uzun sürüyor” sözleriyle açıkladı.

 

Süreyi kısaltmak mümkün mü?

Ortodontik tedavinin (diş teli tedavisi) süresinin kısaltılmasının mümkün olduğunu belirten Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Demir, “Ortodontik tedavinin süresini kısaltmak mümkün. Bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında ‘Piezo Cerrahi’ dediğimiz yeni bir teknik ile tedavi süresini yüzde 30 ile yüzde 50 kadar azaltmak mümkün. 18 aylık bir tedaviyi 12 aya kadar indirmek, ya da 12 aylık bir tedaviyi 8-9 aya indirmek mümkün” dedi.

 

Tedavi ücretleriyle ilgili bilgi verdi

Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Demir, tedavi ücretlerine yönelikte açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Demir, “Ortodontik tedavi (diş teli tedavisi)ücretleri anomalinin tipine göre,  tedavi süresine göre, kullanılacak malzemeye göre değişmekte… Tabi ki tedavi fiyatları göreceli bir kavram. Ama her bütçeye uygun tedavi seçeneklerimiz mevcut. Hastalarımın istekleri, kullanılacak malzemenin çeşidi fiyatları belirlemekte… Bir hastam altın braket istedi. Hard Rock müzik yapan bir sanatçıydı. O hastamıza altın braket kullandık. Dolayısıyla fiyat baya yüksekti” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!