Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Otopark Bariyer Sistemleri

Otopark Bariyer Sistemleri

Adından da anlaşıldığı gibi otopark bariyerleri genelde otopark giriş ve çıkılarında kullanıldığı gibi, ihtiyaca göre birçok alanda sorunsuz çalışmaktadır. Depo girişlerinde, mal kabul girişlerinde, okul girişlerinde gibi bu çeşitlilik arttırılabilir. Otopark bariyerlerinin kullanıma bağlı olarak kumandalı, hgs sistemli, bilet sistemli, loop sensör sistemli, parmak izi, kart okuma, şifreli sistemler gibi birçok tetik özelliği olan sisteme entegre edilerek kullanılabilir.

Kumandalı otopark bariyeri geçişlerinde, otopark bariyerinin kendi hafızasının alabileceği kadar kumanda kaydı yapılarak geçiş yapılabilir. Hafıza yetmediği yerlerde birden fazla kumanda alıcısı modülü bağlanarak binlerce kumanda kaydı yapılabilir. Kumada üzerindeki aç-kapat tuşları sayesinde kontrollü geçiş sağlanabilir.

Hgs sistemli otopark bariyeri geçişlerini kullanmak için öncelikle bariyere ek olarak panel cihazı ve panele bağlı hgs etiket okuyucu antenlerin bağlanması gerekmektedir. Daha sonra her araca hgs etiket yapıştırılır. Bu etiketler araç plakasına veya araç sahibi adına panele kaydedilir. Araç gelip okuttuğu zaman panele girilen parametreler sayesinde okutulan etiketin geçiş yetkisi varsa, panel bariyere tetik verir ve bariyer açılır. Hgs sistemli geçişlerde panele birçok geçiş parametresi tanımlanabilir. İçerde kişiye ait bir araç varken ikinci aracı giremesin, araçlar giriş yapmadan çıkış veya çıkış yapmadan giriş yapamasın gibi birçok senaryo aynı anda panele girilerek kullanılabilir.

Biletli otopark bariyeri sistemi için otopark girişlerine bilet verme makinesi bariyere tetik kablosu ile bağlanır. Araç geldiği zaman bilet alma butonuna basar ve makine bilet vererek bariyeri açar. Araç çıkış yapacağı yere, girişte verilen bileti okuyucu bir manyetik okuma cihazı bağlanır. Araç çıkışa geldiğinde o bileti görevliye verir. Görevli bileti okutur ve programa girilen parametre sayesinde aracın ödeyeceği ücret görünür. Programdan ücret alındı butonuna tıkladığında otomatik olarak çıkış bariyeri açılır ve kontrollü geçişe izin verilir.

otopark bariyer

PERKOTEK TURNİKE SİSTEMİ

Turnike Sistemleri Nedir?

Turnike sistemleri her alanda kullanılabilen ve giriş çıkışların ve güvenliğin kontrolünü sağlamak amaçlı kullanılan sistemlerdir. Turnike sistemleri günümüzde önemli bir konumda bulunmaktadır.  Bu sistem ile beraber geçiş yetkisi olmayan kişilerin geçişlerinin engeller ve güvenliğin üst düzeye çıkarılmasını sağlar, aynı zamanda işletmelerde bulunan turnike sistemleri personellerin, geçiş yapan kişilerin kontrol ve takip edilmesini sağlar. Turnike sistemleri kullanıldığı alanlarda bir çok avantaj elde etmenizi sağlar bu sistemlerin avantajlarından birkaç tanesi; 

  • Yoğun kullanılan alanlarda giriş ve çıkışları kolaylaştırır.
  • Hızlı giriş çıkışlar için rahatlıkla kullanılabilir.
  • Giriş ve çıkışların düzenli, tertipli ve disiplinli olması sağlar.
  • Şık, estetik ve paslanmaz bir yapıya sahip olması.

 

 

Turnike Sistemlerinin Çalışma Mantığı Nedir?

 

Turnike sistemlerinin çalışma mantığı genelde tek başına değil de kontrol cihazları ile beraber kullanılmaktadır. Aynı zamanda program ile de giriş ve çıkışların kontrolü rahatlıkla sağlanmaktadır. Kontrol cihazları; yüz okuma, parmak okuma, kart okuma sistemleri ile beraber kullanımı da sağlanmaktadır.  Ya da bir buton yardımı ile de giriş ve çıkış yapılması mümkündür. Turnike sistemi insanların bulunduğu alanların kontrol altında tutulur ve ihtiyaç duyulan bütün alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Amaç sadece geçiş izni olan kişilerin geçiş yapabilmesi ve geçiş izni olmayanların ise geçişlerine izin verilmemesi. Aynı zamanda ise bulunduğunuz alanın kontrolü sizin elinizde bulunması.

otopark bariyer

PERSONEL TAKİP SİSTEMİ

Personel Takip Sistemi Nedir?

 

Personel takip sistemleri: işletmelerde çalışan personellerin takibi ve kontrolü için geliştirilmiş olan yazılım sal ve donanımsal ekipmanlardan oluşan; personellerin tüm çalışma saatlerini, mesailerini, aylık ücretlerini takip eden bir kontrol mekanizmasıdır. Bu sistem sayesinde işletmeler, hataya ve unutmaya yer vermeden personelin belirli bir dönem içinde kaç gün ve kaç saat çalıştığını; izin, geç gelme, erken gitme ve gelmeme gibi kayıp zamanlarını takip edebilmekteler. Personel takip sistemleri verimliliğin anahtarı çağdaş sistemlerdir. Personel takip sistemleri, bordroya esas puantajın ve devam kontrole ilişkin çok çeşitli raporların elde edilmesini sağlamaktadırlar.

 

Personel takip sistemleri, bir iş yerindeki çalışanların işyerine giriş/çıkışlarının yetkilendirilmesini, çalışma, fazla mesai, devamsızlık, izin, istirahat sürelerinin izlenmesini ve hesaplanmasını sağlayan sistemlerdir. İşverenler bu sistemler ile toplam işgücünün en verimli şekilde kullanılmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Personel takip sistemi sayesinde bordro hazırlanırken insan faktöründen kaynaklanan hatalar en aza indirilmektedir. Ayrıca elde edilen bu raporlar işletmelerin üst yönetimine ışık tutarak geleceğe yönelik daha sağlıklı kararlar alınmasına yardımcı olmaktadır.

İşletmeler de kayıp zaman ve insan hatası faktörlerinden dolayı işletmelerin ekonomilerine verilen zararların önüne geçilmesini sağladığı gibi, işletmeye personel takibinde disiplin ve çağdaşlık getirmektedir.

 

 

Personel takibi ilk olarak imza usulü ile takip edilmekteydi. Personel çalışma saatlerini kendileri yazdıkları için işletme tarafından güvenli bulunmamaktaydı. Güvenli olabilmesi amacıyla insan gücüne yani kontrol edecek ek bir personele ihtiyaç duyulmaktaydı. Çalışan personelin çalışma saatinin doğruluğunun teyit edilebilmesi için personel yerine kullanılan kart basma saatleri personel takip sistemlerinin miladını oluşturmaktadır. Kart basma saatleri, her bireye isimli ve isimsiz puantaj kartları verilerek takip edilmekteydi.

 

Elektronik işlemlerin yaygınlaştırılmaya çalışıldığı günümüz sistemlerinde kâğıt tabanlı bir projenin yürütülmesi çeşitli açılardan kurumlara dezavantaj getirmektedir. Bunlardan bazıları: Zaman kaybı, yazılı belgelerin kaybolma veya zarar görme riski, elektronik ortamdan yapılan işlemlere göre daha yüksek maliyetlere yol açması, iş süreçlerinde aksamalar, bir değişiklik yapılması gereken durumlarda prosedürlerin çoğu zaman yeniden işletilmesi gibi sıralanabilir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!