3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Otoskop Nedir? Nasıl Kullanılır? Otoskopun Çeşitleri Nelerdir?

Otoskop Nedir? Nasıl Kullanılır? Otoskopun Çeşitleri Nelerdir?

Tıbbi gereçler içinde yer alan otoskop kulak kanalının incelenmesinin yanı sıra, kıkırdak kontrolünde de önemli bir ekipman. Kulak burun boğaz hastalıkları ile ilgili muayenelerde önemli bir role sahip olan otoskop, gelişmiş teknik özellikleri ile kulak muayenelerinde ciddi bulgular elde etmek için kullanılabilir. Medikal malzemeler içinde en çok kullanılan ürünler arasında yer alan otoskop, geniş bir kullanım alanına sahip. Kulak muayenesi sürecinde, doktorlar ve diğer sağlık çalışanları için en önemli ekipmanlardan olan otoskop metal ya da duvara monte gibi türlerde tercih edilebilir.
Otoskop kullanıldığı durumlar
Otoskop, pratik olduğu kadar önemli bir tıbbi ekipman olarak kullanılır. Uygun fiyatlı ve rahat temin edilebilen bir tıbbi gereç olan otoskopun kullanım alanı aşağıdaki durumlarda tercih edilir:

Genel kulak muayenesi
Kulak kanalının mevcut durumunun incelenmesi
Kulak kıkırdak yapısının muayenesi
Kulak zarının kontrolü
Kulağın yapısının incelenmesi
Kulağın iç yapısının incelenmesi


Kulak burun boğaz bölümlerinde olması gereken en önemli tıbbi gereçlerden olan otoskoplar, farklı türlerde kullanılabilen medikal ekipman modelleri olarak öne çıkar. Kulak sağlığı ile ilgili bilgi alma sürecinde doktorların kullandığı otoskoplar, pratik bir kullanıma sahip olmasıyla da tercih ediliyor.

İki çeşit otoskop var
Otoskop kullanımında, en çok tercih edilen iki tür, duvar tipi ve masa tipi otoskop olarak bilinir. Duvar tipi otoskoplar ve masa tipi otoskoplar, genel olarak farklı iki ürün konsepti içerse de, kulak muayenelerinde aynı adımları takip ederek kullanılır. Oftalmaskop seti kapsamında da yer alan otoskop ürünlerinde, aydınlatma seçenekleri yer alır. Xenon ya da LED aydınlatmalar, kulaktaki hareketleri, yaşanan durumları daha iyi şekilde görme fırsatı vermesi açısından önemli görülür.

Otoskop çeşitlerinin özelliklerine gelindiğinde, bazı otoskop ürünlerde tansiyon aleti ve ateş ölçer cihazlar da set içinde yer alır. Bu durum, kulak burun boğaz muayenesine gelen hastalar için, daha kapsamlı bir muayene yapmayı sağlar. Bununla birlikte, otoskop kafası, bu ürün gruplarında büyütmeli mercek ve 360 derece dönebilen yapıyı da sunabilir. Gelişmiş özellikleriyle, KBB süreçlerini profesyonel hale getiren otoskop çeşitleri hastaneler, klinikler, aile sağlık merkezleri gibi noktalarda en önemli medikal cihazlardandır.

Otostop fiyatları, ürünlerin özelliklerine, marka ve modele, set içeriğine göre değişebilir. Sağlık merkezleri için, birçok avantaj sunan önemli bir medikal cihaz olan otoskop, internet araştırması ile uygun fiyata satın alınabilir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!