3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Pamukkale Belediyesi İlk Hasadını Gerçekleştirdi

Pamukkale, önemli bir turizm ilçesi olmasının yanı sıra, tarım ürünleri ile de çok önemli bir yere sahip. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Ovası, çok bereketlidir. Bu topraklarda yetişen her ürün dünyanın dört bir tarafında bir numaradır. Belediye olarak da, bu bereketli toprakları işleyen çiftçilerimize destek olabilmek adına önemli bir adım attık” dedi.

Pamukkale ilçesi dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri konumunda iken, ilçenin büyük bir kesimi tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Toplam 61 mahalle bulunan Pamukkale İlçesi’nde 31 mahallede halk geçimini tarım ve hayvancılıkla sürdürüyor. Bu noktada Pamukkale Belediyesi, tarım ve hayvancılığa yönelik de önemli projeleri hayata geçirmeyi sürdürüyor. İlçede besicilik yapan vatandaşların yaz aylarındaki en büyük problemlerinden birisi olan karasinek sorununa kimyasal içermeyen yapışkan ip yöntemi ve periyodik olarak yapılan ilaçlamalar ile çözüm üreten Pamukkale Belediyesi, şimdi de çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşan ilçe halkına yem ve tohum desteği sağlamak adına önemli bir adım attı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak hayvancılıkla, çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın, emekçi kardeşlerimizin her birisinin yanındayız. Bugün, geçtiğimiz aylarda o ilk tohumları toprakla buluşturduğumuz arazimizde ilk hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Bu arazi belediyemize ait bir arazi. Yaklaşık 8 dönümlük arazide, dedik ki çiftçilerimizin yapmış olduğu bu faaliyeti gerçekleştirelim. Buradan elde edeceğimiz tohumlarımızı, ürünlerimizi tohumluk olarak saklayalım ve önümüzdeki sene itibariyle de ekim alanlarımızı daha da artıralım ve çiftçimizin üretim sürecinin içinde bizde yer alalım istedik. Önümüzdeki yıl da, çiftçimize, hayvancılıkla uğraşan vatandaşımıza destek sağlayabilmek adına bu yıl ilk olarak tohumlarımızı aldık” dedi.

GELECEK YILIN HASADI VATANDAŞA DESTEK OLACAK

Pamukkale Belediyesi’ne ait arazi gerçekleştirilen ilk hasatı gerçekleştiren Belediye Başkanı Avni Örki, buradan elde edilen ürünleri tohumluk olarak kullanacaklarını ve gelecek yıl daha geniş arazilere ekim yaparak ilçedeki vatandaşlara tohum ve yem desteği sağlayacaklarını belirtti. Başkan Örki, “Buradan elde ettiğimiz tohumlukların daha sonrasında diğer arazilerimizde dikimini ekimini gerçekleştireceğiz. Oradan elde edilecek ürünlerimizi de hayvancılık yapan vatandaşımızla paylaşacağız. Yine üretimlerini yapan çiftçilerimizle de tohumluk olarak da paylaşmış olacağız. İlk hedefimiz tohumlarımızı elde etmekti. Çok şükür bugün geldiğimiz noktada o tohumlarımızı hasat ediyoruz. İkinci aşamamız önümüzdeki sene itibariyle daha geniş alanlarda en az 150 dönümlük olmak üzere, hedefimiz bin dönümlük arazilerde bu ekimlerimizi gerçekleştirmeyi istiyoruz. Hem böylelikle bir takım atıl kalmış hazine arazilerini tarıma kazandırmış olacağız. Hem de belediyemiz vasıtasıyla da hayvancılık yapan vatandaşlarımıza da samanıyla, buğdayıyla, arpasıyla yem desteği sağlamış olacağız. Bütün çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını en fazlasıyla vermesini temenni ederim. Kazasız belasız hasat dönemi temenni ediyorum. Pamukkale Ovası Türkiye’nin hatta dünyanın dört bir tarafında nam salmış bir ova. Ayvamız mükemmel, narımız, kekik, adaçayımız, lavantamız mükemmel. Dillere destan ürünler elde ediyoruz. Biz de belediye olarak o ürünleri elde eden çiftçimiz gibi gayret gösterip onlarla aynı dili konuşmak suretiyle bu üretime katkı vereceğiz. Yerel yönetim olarak bizler de her zaman olduğu gibi yine çiftçilerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!