Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pamukkale Belediyesi Kursiyerlerinden 8 Mart Sergisi

Pamukkale Belediyesi Kursiyerlerinden 8 Mart Sergisi
Pamukkale Belediyesi’nin kadınlara yönelik açtığı el sanatları kurslarında ortaya çıkan el emeği göz nuru eserler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen sergide beğeniye sunuldu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Pamukkale Belediyesi de bu özel günde kadınlarla ilgili etkinlik düzenledi. Pamukkale Belediyesi’nin kadınlara yönelik açtığı 10 farklı el sanatları kursunda ortaya çıkan eserler “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi”nde beğeniye sunuldu. Forum Çamlık AVM’de 7 Mart’ta açılan sergi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de gezilebildi. Pamukkaleli bayanların katıldığı ahşap boyama, biçki-dikiş, ipek böceği kozasından çiçek yapımı, iğne oyası, giyim teknolojileri, ebru boyama, el işi kapı süsü ve benzeri kurslarda ortaya çıkan el sanatları ürünleri sergide beğeniye sunuldu. Vatandaşlar ürünlere büyük ilgi gösterdi.

 

RAMAZANOĞLU’NDAN DESTEK

 

Önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu da sergiyi ziyaret etti. Burada Pamukkale Belediyesi’nin kurslarına katılan bayanlarla sohbet eden Ramazanoğlu, sergilenen ürünleri yakından inceledi. Pamukkale Belediyesi’nin bayanlara hem üretme hem de meslek edinme konusunda büyük destek verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu, “Dünyayı kadınlar kurdu. Onlar organize ediyor. Kadınların üretmesine büyük önem veriyorum. Buradaki muhteşem eserler için hanım kardeşlerimi kutluyorum. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye de bayanlara verdiği bu destek için teşekkür ediyorum. Sosyal belediyeciliğin görünen yüzü bu tür imkanlarlaoluyor. Bir kez daha tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

 

BAYANLAR İLGİDEN MEMNUN

Pamukkale Belediyesi Biçki Dikiş Kursu Eğitmeni Feyza Değirmenci, serginin büyük ilgi gördüğünün söyleyerek, “Kursa katılan bayanlarımız el emeği göz nuru eserlerini sergiliyor. Kursta ortaya çıkan eserleri bu sergi sayesinde halkımıza sunma imkanı bulduk. Bize bu imkanı veren ve kadınlara meslek edinme şansı veren Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Eğitmenlerden Nuray Kabak, “Hafta sonunda 2 gün sergi açmak bizim için önemliydi. Bize bu imkan büyük güç veriyor. Denizlililer el emeklerimizi görüp beğenmeleri bize moral verdi. Başkanımız Avni Örki’ninverdiği bu destek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bize büyük güç kattı. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlardanTülay Günboğa da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde böyle güzel bir serginin açılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu söyleyerek, “Kadınlarımızın ürettikleri eserleri görmek için geldim. Gerçekten çok güzel eserler ortaya çıkmış. Kadınlarımıza bu imkanı veren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye çok teşekkür ederim. Tüm kadınların da kadınlar gününü kutluyorum” derken, Özlem Okumuş ise “Pamukkale Belediyesi’nin açtığı bu kursta kadınlar çok güzel eserleri ortaya çıkarmış. Kadınlar fırsat verildiğinde neleri yapabileceklerini gösteriyor. Kadınlara bu desteği veren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

 

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemli olduğunu söyleyerek, “Kadınlarımız doğumdan ölüme kadar hep yanımızda. Karşılıksız sevgi sunan ve dünyamızın daha güzel olmasını sağlamak için büyük fedakarlıklarda bulunuyorlar. Biz de belediye olarak kadınlarımıza özel kurslar hazırlıyoruz. Bayanların el emeği göz nuru eserleri bu sergide beğeniye sunuldu. Bu vesile ile başta şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!