3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK DAHA

PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK DAHA
Pamukkale Belediyesi, örnek projelerini halkın hizmetine sunmaya devam ediyor. Denizli’de bir ilk olan “Akıllı Bisiklet Uygulaması” düzenlenen törenle açıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Biz 5 yıl önce söz verdiğimiz vaatlerin fazlasını yaptık. Akıllı Bisikletler hem zaman kazanımı hem de çevreyi koruması adına çok önemli. Bundan sonra araç yerine bisikletle ulaşım sağlanması için bu projemiz çok önemli” dedi.

Denizli’nin en büyük ilçesi olan Pamukkale’nin 5 yıl önce kurulan belediyesi önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Kurucu Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin bir çok vizyon projeyi hayata geçirirken, çevreye duyarlı çalışmalardan olan Akıllı Bisiklet Uygulaması’nı hizmete açtı. Kısa adı PAKBİS olan Pamukkale Belediyesi Akıllı Bisiklet Uygulaması, artık bisikletle ulaşım sağlamak isteyenlere hizmet verecek. 8 ayrı noktada 64 bisiklet ve 96 park yeri ile Akıllı Bisiklet Uygulaması özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde kullanılacak. Bağbaşı Cevat Akşit Öğrenci Yurdu yanı, Zeytinköy Şiir Otel arkası, Asmalıevler Pekdemir AVM altı, Cumhuriyet Mahallesi İnci Otel yanı, Pamukkale Üniversitesi girişi, Kınıklı Mahallesi Anfi Park üstü ve Pamuk Kafe Üniversite önündeki duraklarda yer alan bisikletler üyelik yapılarak alınacak olan PAKBİS kartıyla, saati 1.5 TL’den kiralanabilecek. www.pakbis.com.tr adresi başta olmak üzere KİOKS’ların olduğu noktalardan para yüklemesi yapılabilecek. Pamukkale Belediyesi Akıllı Bisiklet Uygulaması’nın açılışı PAÜ önündeki durakta Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ak Parti eski milletvekili Mehmet Salih Erdoğan’ın da katıldığı törenle açıldı.

“VAADLERİMİZDEN FAZLASINI YAPTIK”

Açılışta konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2014-2019 yılları arasında Türkiye’ye örnek bir çok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Bir çok vizyon projemizle birlikte önemli çalışmalar da yaptık. Hem iş adamı kimliğimle hem de 10 Yıllık Özel İdare Başkanlığı tecrübemizle 5 yıllık Pamukkale Belediye kurucu başkanlığı döneminde her kesime dokunan projeler geliştirdik. Akıllı Bisiklet Uygulaması da bunlardan biri. 8 noktada 64 bisiklet ile başlayan bu uygulama gelecekte daha da geliştirilerek devam ettirilebilir. Bu bizim göreve başladığımızdaki vaatlerimiz arasında yer almıyordu ama biz bunu gerçekleştirdik. 61 bin 500 üniversiteli öğrencinin yer aldığı Denizli’de hem zaman kazanımını hem de trafik yoğunluğunun azalmasına katkı sağlayacak olan projemiz gelecekte daha da yaygınlaştırılacaktır. Biz çevreci projelerimiz ile bisiklet kullanımını teşvik etmek için bisiklet yolları da yaptık. Akıllı Bisiklet Uygulaması ile Pamukkale’de önemli bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sistem hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“DÜNYA BUNU KULLANIYOR”

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in 5 yılda kalıcı eserler bıraktığına dikkat çekerek, “Değerli başkan 5 yılda unutulmayacak eserler bıraktı. Bana göre Başkan Gürlesin Denizli’ye ve Pamukkale’ye imzasını attı. Bisiklet dünyada ulaşım aracı olarak kullanılıyor. Denizli’de ilk olan bu uygulamayla özellikle öğrencilere hem daha ucuz hem de daha kolay ulaşım imkanı sağlayacak. Oldukça basit bir şekilde bu uygulamadan faydalanılabilecek. Ben bir kez daha Başkan Gürlesin ve ekibine bu uygulama için bir kez daha teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Pamukkale Belediye Akıllı Bisiklet Uygulaması’nın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Milletvekili Tin ile Başkan Gürlesin bisiklet binerek uygulamayı resmen başlatmış oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!