3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Pamukkale Belediyesi’nden Kobilere Destek

Pamukkale Belediyesi’nden Kobilere Destek
Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içinde yer alan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere destek vererek “Sağlam KOBİ Afetlere Hazırlık ve İş Sürekliliği” adıyla eğitim düzenledi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak her kesimin olduğu gibi esnaflarımızın da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Pamukkale Belediyesi halkın her kesimine yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor. Kısa adı KOBİ olan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler için Pamukkale Belediyesi yaklaşık 6 aydır “Sağlam KOBİ” adıyla çalışma yürütüyordu. Bu çalışmalar kapsamında Pamukkale Belediye Meclis Salonu’nda Denizli Esnaf Odaları üyeleri ile ilçe genelinde faaliyetlerine devam eden esnaflara yönelik afet acil eylem planı konulu “Sağlam KOBİ Afetlere Hazırlık ve İş Sürekliliği” adıyla eğitim düzenledi. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği’nin de katıldığı eğitimde Sağlam KOBİ Proje Yöneticisi Rüya Kaya, afet acil eylem planı konusunda detaylı bilgiler verdi. Sağlam KOBİ projesinin Van depreminden sonra ortaya çıktığını belirten Kaya, “Sağlam KOBİ Projesi 2013 yılında başladı. Sadece deprem değil sel, heyelan hatta işyerindeki grev bile KOBİ için afet sayılabilir. Önemli olan beklenilmedik durumda nelerin yapılması gerektiğinin bilinmesi. Bu konuda 25 ilde 100’den fazla eğitim düzenledik. Ülkemizde 3 milyondan fazla KOBİ var. KOBİ ekonominin bel kemiğidir. KOBİ’ler afetlere ne kadar dayanıklı olursa o ülke o kadar güçlü olur. Biz de beklenmedik durumlar oluşturan afetlerde neler yapılması gerektiğini bu eğitimlerle sizlere iletmiş oluyoruz” dedi. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği ise Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederek, “Kendisi her zaman esnaflarımızın yanında oldu. Göreve başladığı günden bu güne kadar hep esnaflarımız için neler yapabiliriz diye görüşmeler yapıyoruz. İlgisi nedeniyle kendisine teşekkür ederim” dedi.

 

ESNAFLARA YANGIN TÜPÜ DESTEĞİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise esnafların afet konusunda herkesin hazır olması gerektiğini belirterek, “Afetin ne zaman meydana geleceği belli olmaz. O nedenle her türlü afete hazır olmak gerekiyor. Biz Pamukkale Belediyesi olarak eğitimlere katılan firmalarımız arasında yer alan ve maddi sıkıntı içinde bulunan esnaflarımızın bir bölümüne yangın söndürme tüpü sağlama konusunda çalışmalar yapacağız. Çünkü yangın her an başımıza gelebilecek bir afettir. Buna hazırlıklı olmak gerekir. Ayrıca afetlerle ilgili ‘Afet Eğitim Merkezi’ projesi düşüncemiz var. Buraya ilk ve ortaokulda yer alan çocuklarımızı getirerek deprem ve yangın başta olmak üzere doğal afetler anında nelerin yapılması gerektiğini öğrenmelerini sağlayacağız. Pamukkale Belediyesi olarak her kesimin olduğu gibi esnaflarımızın da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!