3ü
Denizli
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.36
  • EURO
    32.97
  • ALTIN
    1985.0
  • BIST
    8487.2
  • BTC
    43506.093$

Pamukkale Teknokent, Aynes Firması İle İşbirliği Çalıştayı Gerçekleştirdi

Pamukkale Teknokent, Aynes Firması İle İşbirliği Çalıştayı Gerçekleştirdi
Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. ve Aynes Gıda A.Ş. firması arasında iş birliklerinin artırılması, Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinin bilgi birikiminden Aynes firmasının en etkili şekilde faydalanabilmesi ve Teknokent ile ortaklaşa yapabilecekleri projeler hakkında görüş alışverişi yapılmak üzere işbirliği çalıştayı gerçekleştirildi.

Program, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul İşler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yahya Tülek, Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan, Denizli KÜSİ İl Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Orhan, Aynes Gıda CEO’su Murat Hocalar, Aynes Gıda çalışanları, Pamukkale Teknokent/TTO çalışanları ve pek çok bölümden akademisyenin katılımıyla gerçekleştirildi. İlk oturumdaTeknokent Gen. Müd. Yrd. Prof.Dr.İlhan KüçükkaplanTeknokent hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri içerisinde faaliyet gösteren firmaların devlet tarafından desteklendiğini, Arge ve İnovasyon açısından TGB’lerin önemini anlattı. Ardından Pamukkale TTO birimi temsilcisi, Ar-Ge ve Tasarım merkezi teşvikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Teknokent Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda gerçekleşen programın ilk oturumu soru-cevap kısmıyla tamamlandı.

Öğleden sonra gerçekleştirilen programın ikinci oturumunda ise Aynes firma yetkililerinin yanı sıra Pamukkale Üniversitesi;  gıda mühendisliği, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, biyoloji, işletme, yönetim bilişim sistemleri, çalışma ekonomisi, uluslararası ticaret ve finansman, lojistik bölümlerinden 23 akademisyenin katılımıyla çalıştaygerçekleştirildi. Prof.Dr.İlhan Küçükkaplan, Doç.Dr.Mehmet Orhan ve Aynes CEO’su Murat Hocalar’ınmoderatörlüğünde yürütülen çalıştayda, Aynes firması ile kararlaştırılan yaklaşık 55 konu görüşüldü. Programda; satış pazarlama ve insan kaynakları, finans tedarik zinciri, kalite üretim, makine enerji, bilgi sistemleri-dijitalleşme-endüstri 4.0 ve lojistik adı altında toplam 6 masa kuruldu. Akademisyen ve Aynes firma yetkileri uzmanlık alanlarına göre ilgili masalarda belirlenen konular hakkında bilgi ve birikimlerini paylaştı. Etkinliğin sonunda masalarda sözcü olarak belirlenen uzmanlar tüm salona ekip halinde görüştükleri konular hakkında bilgi verdi.

Programda son olarak Teknofest 2019 yüksek irtifa roket kategorisi Türkiye birincisi “Hazar Takımı”, Aynes yetkilileri ile çalışma alanlarında ziyaret edildi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!