3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Pamukkale’de Parklar Bahçeler Baştan Sona Elden Geçiyor

Pamukkale’de Parklar Bahçeler Baştan Sona Elden Geçiyor
Pamukkale Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçelerde kapsamlı bakım çalışmalarına hız verdi. Koronavirüs nedeniyle yaşanan sıkıntılı dönemden normalleşmeye geçiş süreci yaşanırken, ilçedeki yaklaşık 600 park baştan sona bakımdan geçirilerek vatandaşların kullanımına hazırlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, mutlu insanların ilçesi Pamukkale için durmadan çalıştıklarını ifade ederek, “İlçemizde tüm parkları halkımızın rahatlıkla kullanacağı hale getirmek için adeta seferberlik başlattık” dedi.

Pamukkale Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçelerin bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi. İlçe genelinde yaklaşık 600 parkta 1 milyon 100 bin metrekare yeşil alan bulunurken, bu parkların bakım ve onarımları için Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri seferberlik başlattı.

BAŞTAN SONA ELDEN GEÇİRİLİYOR

Pamukkale Belediyesi, koronavirüs önlemleri çerçevesinde alınan normalleşme kararlarına uygun olarak park ve bahçeleri halkın kullanımına hazırlamak için yoğun mesai harcıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 80 araç ve yaklaşık 500 personelle vatandaşlara hizmet eden Pamukkale Belediyesi, ilçeyi mutlu insanların yaşadığı kent haline getirmek için çalışıyor. Parklarda ilk olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı personeller çim kesme işlemi yaparken, tırpan, budama, çapalama, bitki ilaçlaması, bank bakımı ve değişimi de gerçekleştiriliyor. Ayrıca parklarda bulunan kondisyon aletleri de elden geçirilerek varsa eksikleri gideriliyor. Müdürlüğe bağlı olarak bu çalışmalar için 47 araç ve yaklaşık 200 personel görev yapıyor. Bu personeller içinde geçtiğimiz günlerde noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlenen 50 işçi de yer alıyor. Sadece parklarda değil yol kenarlarındaki yabani otların tırpanlanıp temizlenmesi ve çocuk parklarının bakımları da yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

YOĞUN MESAİ HARCANIYOR

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise park çevresinde yolların elle süpürülmesi işleminin yanında makine ile süpürme ve arazöz ile yıkama işlemlerinin yanında park içlerindeki çöp kutularının değişimi ve çevre temizliği çalışmaları yapılıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde tüm temizlik işlemleri için 47 araç ve yaklaşık 260 personelle vatandaşlara hizmet sunuyor. Park ve bahçelerde son işlem ise Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Özellikle sokağa çıkma kısıtlaması bulunan çocukların normalleşmenin sonraki aşamalarında kullanabileceği parklarda büyük bir özenle sterilizasyon işlemi gerçekleştiriliyor. Yine parklar ve çevresinde de özel araçlarla yapılan çalışmalarla bu alanlar dezenfekte edilerek steril hale getiriliyor. Bu çalışmalar irili ufaklı olan ve sayıları 600’e varan tüm park ve bahçelerde belirli aralıklarla yapılarak, halkın kullanımına hazır hale getiriliyor.

AMACIMIZ HALKIMIZIN MUTLULUĞU

“Mutlu insanların ilçesi Pamukkale” sloganıyla çalışmalara devam ettiklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki,  “İlçemizde tüm parkları halkımızın rahatlıkla kullanacağı hale getirmek için adeta seferberlik başlattık” dedi. İlçe genelindeki yeşil alanının 1 milyon 100 bin metrekare olduğunun altını çizen Başkan Örki, “61 mahallemizde yaklaşık 600 park ve bahçemiz var. Bu parkları şuanda hem çocuklarımız hem de vatandaşlarımız koronavirüs tedbirleri nedeniyle kullanamıyor. Ama biz havaların ısınması ve sezonun başlamasıyla birlikte tüm park ve bahçelerdeki bakım ve onarım çalışmalarımıza hız verdik. İlgili müdürlüklerimizdeki personellerimiz ile parkların bakımlarını ve temizliklerini yaptıktan sonra ilaçlamalarını da gerçekleştirerek halkımızın kullanımına hazır hale getiriyoruz. Bunu düzenli aralıklarla gerçekleştirerek her zaman parklarımızın bakımlı ve temiz olmasını sağlıyoruz. Biz tüm personellerimizle vatandaşlarımıza sevgi, emek ve güvenle hizmet ediyoruz. Dünyanın mücadele ettiği koronavirüs tehlikesinin tamamen geçmesinden sonra hem 20 yaş altı gençlerimiz ve çocuklarımız hem de 65 yaş üstü büyüklerimizin en çok vakit geçirecekleri alanlar olan park ve bahçelerimizi hazır halde tutuyoruz. Hayatımız normalleştiğinde bu park ve bahçelerimizde hem çocuklarımız ve gençlerimiz hem de olgun vatandaşlarımız sağlıklı bir şekilde zaman geçirecek. O zamana kadar vatandaşlarımız evde kalmaya ve Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı kurallara sıkı sıkı uymaya lütfen devam etsin” dedi.

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!