3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

PAÜ AMATEM  Bir Yeniliğe Daha İmza Attı

PAÜ AMATEM  Bir Yeniliğe Daha İmza Attı
PAÜ Hastanesi Psikiyatri AD. bünyesinde Mayıs 2015 tarihinden itibaren hizmete açılan, Temmuz 2017 tarihi itibari ile 18 yatak kapasitesine ulaşan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) bir yeniliğe daha imza attı.

AMATEM birimi alkol ve madde kullanım bozuklukları tedavilerinin yapıldığı bir klinik olup uygulanan ilaç tedavilerine ek olarak bireysel ve grup psikoterapileri (psikodrama), uğraş terapileri, spor ve sanat faaliyetleri, hasta ve ailelerine yönelik SAMBA (Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı) psiko eğitimleri yapılmaktadır.
Ülkemizde eroin ve alkol kullanım bozukluğu tanılı hastalara uygulanmakta olan “naltrekson” isimli ilacın hem oral (ağızdan) hem de implant (pellet, çip) formu rapor düzenlenerek İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü aracılığı ile yurtdışından getirtilebilmektedir. İlimizde ilk olarak hastanemizde uygulanan bu tedavi ile amaç hastanın eroin ve alkolden uzak kalması, temiz kalmayı öğrenmesi, tedavi uyumunun artması ve yinelemelerin önlenmesidir.
PAU AMATEM sorumlu öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Toker Uğurlu, birimin işleyişi ve çip tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu ; Alkol ve özellikle eroin bağımlılığında kullanılmakta olan ve halk arasında “çip tedavisi” olarak bilinen “naltrekson implant” tedavisini bölgemizde İzmir ve Manisa’dan sonra üçüncü; ilimizde ise “ücretsiz” olarak uygulayan ilk merkez olduğumuz için gururluyuz. PAÜ yönetiminin  destekleri ile hastanemizce temin edilen bu tedaviyi kliniğimizde yatarak tedavisi uyumlu bir şekilde tamamlanan ve implant işlemi planlanan hastalarda genel cerrahımız Dr. Öğr. Üyesi Sevda Yılmaz’ın katkıları ile uygulamaya başladık. Tedavi geri ödeme kapsamında olduğu için yatan hastalarımıza ücretsiz olarak uygulanmaktadır. Hasta ve hasta yakınlarımızın uzun süredir talep ettikleri bu uygulamaya başlayarak; hastalarımızın arındırma süreci sonrasında sürdürüm tedavisinde daha uzun süre temiz kalmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bağımlılıkta tedavi süreci uygulanan ilaç tedavileri ve psikososyal yaklaşımlar şeklinde olmaktadır.  .     Dr. Öğretim Üyesi Toker Uğurlu sözlerini şöyle tamamladı ; bu zorlu yolculukta hastalara destek olmaya PAÜ AMATEM kliniği olarak, gerek ilaç tedavileri gerekse psikososyal rehabilitasyona yönelik proje ve etkinlikler anlamında yeniliklerle devam edeceklerini, hastalara bağımlılıkta tedavinin, tüm zorluklarına rağmen mümkün olduğunu, umutlu olmalarını ve kliniğe başvurmalarını önerdiklerini belirtti.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!