3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

PAÜ Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Etkinliklerine Konser, Şiir Ve Drama İle Devam Etti

PAÜ Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Etkinliklerine Konser, Şiir Ve Drama İle Devam Etti
Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği (TEÖD) ve Pamukkale Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen Türk Sanat Müziği konseri, izleyenlerden tam not aldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, TEÖD Denizli Şube Başkanı Kevser Erbeği ile çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı.

Şef Zikri Güven yönetimindeki emekli öğretmenlerden oluşan koro, Türk Sanat Müziğinin sevilen eserlerini ustaca yorumlarken, izleyenlerden tam not aldı.

Türk Sanat Müziği Konseri,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can ve TEÖD Denizli Şube Başkanı Kevser Erbeği’nin koro üyeleri adına Şef Zikri Güven’e çiçek takdimi ile sona erdi.

PAÜ Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Etkinliklerine Konser, Şiir Ve Drama İle Devam Etti

Eğitim Fakültesi Fuaye Alanında düzenlenen mini konserde müziğin tınısı yankılanırken davetliler ve koridorlarda konseri izleyen öğrenciler şarkılara eşlik etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, üyeleri Pamukkale Üniversitesi öğretim üyeleri,  idari çalışanları ve öğrencilerinden oluşan Pamukkale Kadınlar Korosu, Eğitim Fakültesi Fuaye Alanında mini bir konser verdi. Konsere, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel, öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Şef Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer yönetimindeki koro, Öğretmen Marşı’nın yanı sıra, “Sen Nazla Gezerken Güzelim Güllerin İçinde”, “Söyleme Bilmesinler Bu Aşkın Bittiğini” ve “Dürüyemin Güğümleri Kalaylı” gibi Türk Sanat Müziği’nin sevilen eserlerini seslendirirken davetliler ve konseri koridorlardan izleyen öğrenciler de şarkılara eşlik ettiler. 

Konserin sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, koro üyeleri adına Şef Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer’e gerçekleştirdikleri müzik dinletisinden dolayı teşekkür ederken, günün anısına belge takdiminde bulundu. Tüm koro üyelerine günün anısına teşekkür belgesi takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile konser sona erdi.

PAÜ Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Etkinliklerine Konser, Şiir Ve Drama İle Devam Etti

Öğretim Üyeleri, Sanatla İç İçe Olduklarını Bir Kez Daha Gösterdiler

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı çerçevesinde gerçekleşen son etkinlik ise, Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim DalıÖğr. Gör. Havva Ergür’ün danışmanlığını yaptığı PAÜ Şiir Topluluğu’nun katkılarıyla düzenlenen “Farklı Yönleriyle Öğretmenlerimiz: Şiir, Müzik, Drama” oldu.

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonunda düzenlenen gösteriye, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel, TEÖD Denizli Şube Başkanı Kevser Erbeği, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğr. Gör. Havva Ergür’ün açılış konuşmasının ardından başlayan etkinliğin ilk gösterisi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can’ın gerçekleştirdiği yan flüt dinletisi oldu. Öğretim üyelerinin akademik çalışmaların yanı sıra şarkı, şiir ve enstrüman çalmadaki yetenekleri izleyenleri büyülerken, Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu öğrencileri de öğretim üyelerine eşlik etti.

Program,Öğr. Gör. Zuhal Feray Şenkibar’ın şefliğinde, solistler Aslı Elbeyi, Pelin Büyükalçıkaya ve davetlilerin eşliğinde hep bir ağızdan Öğretmen Marşının söylenmesi ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can’ın günün anısına Öğr. Gör. Havva Ergür’e teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!