Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Paü Hastaneleri Pulmonoloji Servis Ve Yeni Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı

Paü Hastaneleri Pulmonoloji Servis Ve Yeni Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, Denizlili iş insanı Bezsan Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Akçay’ın bağışı ile yeni bir servis ve yoğun bakım ünitesine kavuştu. Daha önce yapımı için protokol imzalanan ve yapımı tamamlanan Pamukkake Üniversitesi Hastaneleri Aysel ve Himmet Akçay Pulmonoloji Ünitesinin açılışı il protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.

PAÜ Hastaneleri Aysel ve Himmet Akçay Pulmonoloji Servis Yoğun Bakım Ünitesinin Açılış Törenine; Denizli Valisi Ali Fuat Atik başta olmak üzere, Denizli AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Fahir Demirkan ve Prof. Dr. Necip Atar, PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer ile Bezsan Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Akçay ile ve sınırlı sayıda davetli katıldı.

Kurdele kesimi ile sağlık hizmetlerine açılan Aysel ve Himmet Akçay Girişimsel Pulmonoloji Servis ve Yoğun Bakım Ünitesinde; göğüs hastalıkları, göğüs cerrahisi, kalp damar cerrahisi ve benzeri bölümlerinin yanında yoğun bakım ünitesinde de;  on servis yatağı, altı adet tek kişilik yoğun bakım yatağı, bir adet Bronkoskopi-EBUS odası, bir adet işlem odası Pulmoner rehabilitasyon, fizik tedavi ünitesi bulunuyor. 

Türkiye’de İlk ve Tek

Servis yatağı, yoğun bakım, işlem odası, Bronkoskopi ünitesi, fizik tedavi ünitesi gibi birçok fonksiyonu bünyesinde barındıran kompakt bir merkez olmasıyla Türkiye’de ilk ve tek merkez olma özelliği de taşıyan servis ve yoğun bakım ünitesinde ayrıca: Covid tedavisi, akciğer kanseri tanı ve tedavisi, lenf kanserleri, verem hastalığı, zatürre, sarkoidozis, interstisyel akciğer hastalıkları tanı ve tedavisi de yapılabilecek. Koah hastalarına hacim küçültücü tedaviler olan tel tedavisi ve valf tedavileri de uygulanabilecek. Akciğer kanserlerine stent uygulamaları, lazer ve kriyo tedavileri uygulanabilecek. Çeşitli nedenlerle akciğerlerine su toplanan hastaların tanısı ve tedaviside mümkün olacak. Girişimsel işlem gerektiren hastalarının işlem sonrası takiplerin kolaylıkla yapılabileceği servis ve yoğun bakımı ile hastalara en iyi hizmetin sunulması amaçlanıyor.

 

“Faydalı Olma Hedefime Ulaştım”

Hayırsever işadamı Muammer Akçay açılış töreninde Denizli özelinde insanlık adına yaptığı bu önemli girişimle ilgili olarak şu ifadeleri, kullandı: “On yıl kadar önce Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ile tanıştık.  Gerek ben gerekse aile büyükleri hastaneden tedavi hizmeti alırken çalışanlardan gördüğümüz sıcaklık ve samimiyetten etkilendik. Kimsenin herhangi bir talebi olmadan, yönlendirmesi olmadan kendi özgür irademiz ile dönem dönem hastaneye faydalı olma hedefi ile girişimlerde bulunduk. Bugün burada Denizli’m için hele hele bu önemli kritik günlerde bu amacına ulaştığım inancı içindeyim”.

Tıp Bilimi Merkezîleşme İle İlerleyebilir

Tıp alanında bir hoca olarak böyle bir esere şahit olmanın kendisini son derece duygulandırdığını ifade ederek sözlerine başlayan Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Tıp Biliminin ancak merkezleşme ve branşlaşma ile ilerleyebileceğine vurgu yaparak: “Bir solunum merkezine sahip olmak demek merkezleşmenin bir adımı demektir. Pamukkale Üniversitemizde Tıp Fakültesi hastanemizde bu merkezler var. Bunların çoğalması için Muammer Akçay Beyin adımı bir öncülük etsin istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bizim İnsanımız Devlete Olan Gönül Borcunu Öder

Yapılan hayır karşısında insan olarak etkilenmemenin imkânsız olduğunu ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Kutluhan sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanımızı tarif edecek olursak, devlete olan sevgi ve gönül borcunu ödeyen,  millete olan sevgisini ve millet olma bağlarını güçlü tutarak örnek olan ve kendisinden önce giden ailesinin rahmetle anılması için çalışan ve yine kendisi gibi hayırlı evlatlar yetişmesi için örnek olandır. Allah bizlere de hayırlı evlatlar nasip etsin.”

Açılış töreninde konuşma yapan Denizli Valisi Ali Fuat Atik ise Denizli’de böyle bir merkezin kurulumundan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Vali Atik özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde böyle bir merkezin elimizi kuvvetlendirdiğine dikkati çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Sizlere milletimiz adına teşekkürlerimi sunarım. Temennimiz bu tür hayırların katlanarak büyümesidir, bu vesile ile üniversitemiz hocalarına da çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Ali Fuat Atik hayırsever iş insanı Muammer Akçay’a teşekkür belgesi takdim etti.

İl Protokolü PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Proje Alanında İncelemelerde Bulundu

Açılış programının ardından il protokolü; Pamukkale Üniversitesi’nin Denizli iline sağlık turizmi alanında önemli katkılar sunması hedeflenen ve yapımı devam eden PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Proje alanında yer alan; klinik blok, hasta odaları ve ıslak zemin alanları ile termal havuzlar, terapi havuzları, açık termal havuz, poliklinik, zemin kat acil bölümü gibi alanlar ziyaretçiler tarafından incelendi.

19 bin 746 m2’lik arsa üzerine inşa edilen; idari blok, poliklinik bloğu, havuz bloğu ve klinik (yatak) bloğu olmak üzere dört ayrı bloktan oluşan ve 96 yatak kapasitesine sahip PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, ulusal ve uluslararası platformda hastalara kapılarını açacak.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!