3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

PAÜ Kültür Varlıklarını Koruma Ve Onarım Topluluğundan İki Konferans

PAÜ Kültür Varlıklarını Koruma Ve Onarım Topluluğundan İki Konferans
Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) lisans eğitimine yeni başlayan Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Koruma ve Onarım Bölümü öğrencilerine bölüm hakkında bilgi verme amacıyla PAÜ Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Topluluğu tarafından: “Sualtı Çevre Koşullarının İN-Sutu Korumaya Etkisi” ve “Restorasyon Projelerinde Süreç Yönetimi” başlıklı iki adet konferans düzenlendi.

“Sualtı Çevre Koşullarının İN-Sutu Korumaya Etkisi”

Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonunda gerçekleştirilen  “Sualtı Çevre Koşullarının İN-Sutu Korumaya Etkisi” başlıklı konferansa Fen Edebiyat Fakültesinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Araştırma Görevlisi Hiranur Gültekin’in konuşmacı olarakdavet edildiği konferansta; Sualtı alanında çalışanlar için restorasyon ve konservasyon aşamalarında ortak çalışmaların önemine dair bilgiler verildi.

“Restorasyon Projelerinde Süreç Yönetimi”

Pamukkale Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Topluluğunun öncülüğünde gerçekleştirilen bir diğer konferansın konusu ise: “Restorasyon Projelerinde Süreç Yönetimi” idi. Yüksek Mimar Betül Aydın Cura’nın konuşmacı olduğu konferansın temel amacının Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümü öğrencileri ileArkeoloji bölümü öğrencilerinin alanlarında gelişim sağlaması, aynı zamanda mimari restorasyonun yasal süreçleri hakkında bilgi edinerek gelecek dönemlerde çalışmak istedikleri alanları bilinçli olarak seçmelerinin sağlanması olduğu ifade edildi.

Ülkemizde tescilli taşınmaz kültür varlıklarının mevcut durumunun belgelenmesi ve restorasyon projesinin hazırlanabilmesi sürecinin aşamalarını anlatan konuşmacı Betül Aydın Cura, hatalı restorasyonun sebepleri ve yasal prosedürdeki eksiklikler üzerine tartışma ve sunum gerçekleştirdi.Sunumun ardından bu alanda çalışmak isteyen öğrencilere yönelik olarak: “Değerli kültür varlıklarımızı gelecek nesillere aktarabilmemiz için koruma alanındaki eğitim programlarına oldukça ihtiyacımız var. Bu programda eğitim gören siz değerli arkadaşlara seçtiğiniz bir alanda uzmanlaşmanızı öneririm bu taşınabilir kültür varlığı olabilir, taşınmaz kültür varlığı olabilir. Restorasyon çok geniş ve kapsamlı bir alan her alanda uzman olamayız” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!