Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

PAÜ’de Yer Bilimleri Eğitiminin Dördüncüsü Gerçekleştirildi

PAÜ’de Yer Bilimleri Eğitiminin Dördüncüsü Gerçekleştirildi
Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü tarafından Kula-Salihli Jeoparkı ve TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nin destekleriyle düzenlenen TÜBİTAK Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi’nin dördüncüsü, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen açılış töreni ile başladı.

Çürüksu havzasındakive Kula Jeoparkıile yakın çevresindeki jeolojik kaynakları eğitim amacıyla kullanarak, Coğrafya, Fen Bilgisi, Sınıf ve Sosyal Bilgiler Öğretmenlerine yönelik, öğretmenlerin yer bilimlerine olan bakış açılarını değiştirmek ve deneyimlerini öğrencileriyle paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen eğitime bu yıl Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 200 başvuru içinden 39 öğretmen katıldı.

Töreninin açılışına Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Bülbül ile birlikte öğretim üyeleri, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesinden yetkililer ve kursiyer öğretmenler katıldı.

Törenin ilk konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Bülbül gerçekleştirdi. Sözlerinin başında Türkiye’nin farklı illerinden gelerek bu eğitim programına katılan eğitimcilere bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Doç. Dr. Bülbül, bu yıl dördüncüsü düzenlenen projede emeği geçen öğretim üyelerine de teşekkürlerini iletti.

Açılışın ikinci konuşmasını PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar konuşma yaptı. Konuşmasında, Denizli ve çevresinin jeoloji bilimi adına oldukça zengin kaynaklara sahip olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kumsar, katılımcı öğretmenlerin buradan elde ettikleri bilgi ve deneyimlerini öğrencileriyle paylaşmaları ve yer bilimleri alanında farkındalığın oluşmasına katkı sağlamaları temennilerinde bulundu.

Açılış töreninin son konuşmasını ise Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-4’ün proje yürütücüsü ve aynı zamanda jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Barış Semiz gerçekleştirdi. Konuşmasının başında projeyi ilk kez 2017 yılında hayata geçirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Semiz, geçen üç yıllık sürede toplam 130 öğretmenin bu eğitimlere katıldığını söyledi. Bu proje ile katılımcı öğretmenlerin yer bilimlerine olan bakış açılarını değiştirmeyi; kazandıkları farkındalık ve deneyimlerini öğrencileri ve çevreleriyle paylaşmalarını hedeflediklerine değinen Doç. Dr. Barış Semiz, öğretmenlere bu eğitimler kapsamında toplayacakları kayaç ve mineral örneklerini okullarında sergilemelerini istedi. Doç. Dr. Barış Semiz ayrıca diğer yıllardan farklı olarak bu yıl Koronavirüs önlemleri kapsamında bir dizi değişikliklere gittiklerini, atölye çalışmalarını daha az sayıda kişilerden oluşan gruplarla gerçekleştireceklerini söyledi ve katılımcıların da etkinlik boyunca maske, fiziksel mesafe ve hijyen konularına dikkat etmelerini rica etti.

Açılışın ardından jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Hançer, Çürüksu Havzası ve jeolojik özelliklerini bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Hançer, Çürüksu Havzasının jeolojik özelliklerinin nasıl oluştuğunu sunumunda ifade etti.

Toplam 10 gün sürenÇürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-4 projesi kapsamında, farklı konularda verilen teorik eğitimlerin yanında, atölye çalışmaları ve bölgede yer alan jeoloji kaynaklara teknik geziler de düzenlendi.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!