Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

PERKOTEK PARMAK İZİ

PERKOTEK PARMAK İZİ

Parmak İzi Okuyucu Fiyatları

Son yıllarda giderek ilgi gören parmak izi okuyucular artık birçok alanda kullanılıyor. Avm den şirketlere ve güvenlik gerektiren resmi binalara kadar hemen her yerde parmak izi okuyucularına görebilirsiniz. Peki, Parmak izi okuyucu fiyatları ne kadar?

Parmak izi okuyucu fiyatları genelde birçok kritere göre değişiklik gösteriyor. Bu kriterler arasında en önemlisi çözünürlük kalitesidir. Parmak izi okuyucuların çözünürlükleri birbirine göre farklı olabiliyor. Bu da okuma hızının doğal olarak daha farklı olmasına neden olmaktadır. Yani parmak izi okuyucunun çözünürlük kalitesi ne kadar yüksek olursa fiyatı da o kadar yüksek olacaktır.

parmak izi

Parmak izi okuma fiyatı bundan farklı olarak tarama kapasitesine göre de farklılık gösterebiliyor. Kimi parmak izi okuyucular 500 parmak izini hafızasında saklayabilirken kimi parmak izi okuyucular ise 20,000’den fazla parmak izini hafızasında depolayabilmektedir. Bu nedenle parmak izi okuyucusu alırken ihtiyacınız olan kapasitedeki okuyucuları almanız daha az ücret ödemenizde size yardımcı olacaktır. İlk başlarda üretilen parmak izi okuyucular tek renkli ve sadece tarama yapan okuyuculardı. Ancak son zamanlarda gelişen teknoloji ile beraber grafikli parmak izi okuyucu çeşitleri çıkmaya başladı. Bu cihazlar sayesinde tüm veriler kullanıcı tarafından görülebiliyor. Özellik bu kadar yüksek olunca bu da fiyatın artmasına neden olmaktadır.

Bunların dışında parmak izi okuyucuların kalitesi, markası, sunduğu özellikler vb. gibi diğer özellikler fiyatların değişmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle parmak izi okuyucusu alırken bu gibi özelliklere dikkat etmelisiniz.

Tüm bunların dışında birde yazılım özellikleri bulunuyor. Tüm parmak izi okuyucular topladıkları verileri ana sisteme aktarır ve ana sistemde bunu rapor haline getirerek yöneticilere sunar. Ancak sunulan raporlar her zaman tüm yazılımlar ile uyumlu olmayabilir. Uyumluluğu fazla olan okuyucuların fiyatı da yüksek olacaktır.

Parmak İzi Okuyucular Hakkında Teknik Bilgiler

Günümüzde, güvenlik sistemleri başta olmak üzere, her alanda kaydedilen teknolojik gelişmeler, hayranlık uyandırıcı bir hıza ve kapsama sahip olsalar da, aslında çalışma prensiplerine bakıldığında, sistemin oldukça basit temeller üzerine kurulmuş olduğu görülmektedir. Ancak bu basit temellerin uygulama aşamasında başarıyla hayata geçirilmesi ve birbirleriyle uyumunun yüksekliği, cihaz performansı başta olmak üzere, fiyatlar üzerinde ki temel farklılıkların da nedeni olmaktadır. Güvenlik sistemleri alanında hızla yükselen alanlardan birisi olan parmak izi okuyucusistemleri de doğal olarak bu özellikler çerçevesinde değerlendirilmektedir.

Temel olarak, çift katlı bir ekran üzerine konulan el parmak ya da parmaklarının, farklı açılardan çekilerek, sayısal verilere dönüştürülmesi ve bu verilerin sahibine farklı numaralar verilerek tanınmasına dayanan bu sistemlerin çalışma prensipleri, farklı özelliklerin bir araya getirilmesiyle, parmak izi okuyucu fiyatlarıüzerinde farklılıkların doğmasına neden olabilmektedir. Yüksek okuma başarısı için, dpi çözünürlüğü ve ekran kalitesi en önemli kriterlerdir. Bu sayede, birden fazla parmağın okunmasına olanak tanınır ve parmaklarda oluşan yara ya da aşınma durumlarına rağmen, yüksek oranda tanıma başarısı sunulur ( yaklaşık olarak %99 ) Özellikle yedek parmak okuma sistemleri sayesinde, tanıma olanağı çok daha yüksek oranda gerçekleşmekte ve sahtecilik gibi olumsuz durumlara karşı da önlem alınmaktadır.

Bunun yanında,  parmak izli kapı kilidiokuyucu fiyatıkonusunda etkili olan bir diğer husus ise, sistemin diğer güvenlik birimleri ile olan entegrasyonu, uzaktan erişime olan yatkınlığı ve veri tabanının genişliğidir. Örneğin tetik sistemi ile turnike sistemleriyle birleşime olanak tanıyan bir sistem, çok daha yüksek güvenlik olanağı sunmaktadır. 10.000 kişilik bir hafızaya sahip sistem ise, daha geniş bir tarama seçeneği sunacaktır. Uzaktan erişim ise, iş yerlerine giriş ve çıkışların tam olarak tespit edilmesine olanak tanıyacaktır. Doğal olarak bütün bu özelliklere sahip bir sistem, fiyat açısından benzerlerine oranla daha yukarda duracaktır.

PERSONEL TAKİBİ ARTIK ÇOK KOLAY

 En yaygın olarak kullanılan personel takip sistemi olan kart sistemi diğer otomasyon programları ile birlikte kullanılmaktadır. Şık ve zarif tasarımı sayesinde kurulduğu alanda çok fazla yer kaplamayan bu sistemin gövdesinde bulunan şifreleme panelleri sayesinde kart unutma derdine şifreleme yöntemiyle de çözüm sunmuş gelişen teknolojiye paralel geliştirilen bu sistem ile kişilerin şifreleri ile de giriş çıkış yapmaları nda kolaylık sağlanmıştır. Barkot ve manyetik kart olarak iki sınıfa ayrılan bu sistem ile personel takibi, mesai saatleri gibi durumları kolaylıkla takip altına alınmıştır.

 Eski tip kartlı sistem olan barkod okuyucu cihazlarda barkot kart okuyucu kart terminali üzerinde bulunan okuyucu sistemin içerisinden geçirilerek kullanılmaktadır. Manyetik kartlar ise oluşturulacak bir temas gerektirmeksizin yaklaşık on cm gibi bir uzaklıktan bile okutturula bilir. Bu sisteme binlerce personel kaydede bilir ve on binlerce bilgiyi hafızasında saklayabilirsiniz. Bios pili sayesinde elektrik kesintisi olsa dahi bilgilerinizi ve kayıtlarınızı saklamaya devam eder. Şifreli kapı kilidiyemekhane takibi, üye takibi, wc takibi gibi takip işlemlerini kolaylaştırırken access kontrol ve pdks gibi otomasyon sistemleri ile birlikte çevirim içi, çevrimdışı veya çevrimiçi olarak kullanılabilir. Online sistemlerde ekrana düşen bilgileri dilerseniz çevirim dışıyken istediğin an ve saatte yazılım şekline dönüştüre bilirsiniz.                                                         

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!